• چهارشنبه / ۱۱ تیر ۱۴۰۴ / ۰۹:۱۸
  • دسته‌بندی: تهران
  • کد خبر: 1404041106857
  • خبرنگار : 71951

مردم پیشوا در شب حضرت قاسم (ع) حماسه وفاداری نوجوان کربلا را بازخوانی کردند

مردم پیشوا در شب حضرت قاسم (ع) حماسه وفاداری نوجوان کربلا را بازخوانی کردند

ایسنا/تهران مردم مؤمن و ولایت‌مدار شهرستان پیشوا در شب حضرت قاسم (ع) با برگزاری آیین‌هایی چون تعزیه، طبق‌کشی، گل‌ریزان و مداحی عاشورایی، حماسه وفاداری نوجوان کربلا را بازخوانی کردند و جلوه‌ای از پیوند نسل امروز با فرهنگ عاشورا را به نمایش گذاشتند.

شامگاه شب ششم محرم‌الحرام، که در تقویم آیینی به نام حضرت قاسم بن الحسن (ع) شناخته می‌شود، مردم شهرستان پیشوا با حضور در هیئت‌های مذهبی و اجرای آیین‌های سنتی، بار دیگر حماسه وفاداری نوجوان کربلا را بازخوانی کردند.

در هیئت حضرت ابوالفضل العباس (ع) در تکیه پایین پیشوا، یکی از تکیه‌های ریشه‌دار این منطقه، مراسم‌هایی نظیر تعزیه‌خوانی، طبق‌کشی، گل‌ریزان و مداحی برگزار شد. نوجوانان این هیئت با حمل طبق‌هایی مزین به گل و میوه، به یاد حضرت قاسم (ع) و جمله ماندگارش «الموتُ أحلی مِنَ العَسَل»، صحنه‌هایی از ایثار، ایمان و ولایت‌پذیری را بازآفرینی کردند.

مردم پیشوا در شب حضرت قاسم (ع) حماسه وفاداری نوجوان کربلا را بازخوانی کردند

محمد نعیمی‌خرد از فعالان مذهبی این هیئت در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: شب حضرت قاسم (ع)، شب تجلی غیرت، وفاداری و جوان‌مردی است. ما با اجرای تعزیه و آیین‌های سنتی تلاش داریم مظلومیت این شهید نوجوان عاشورا را زنده نگه داریم.

وی افزود: جوانان پیشوا مانند قاسم کربلا پای عهد خود با ولایت ایستاده‌اند. این آیین‌ها فقط یک سنت نیست، بلکه بازخوانی مسیر روشن حق و شهادت است.

عباس حامدی مداح آیینی نیز در این مراسم، حضرت قاسم (ع) را الگویی برای جوانان امروز دانست و گفت: جوانان هاشمی مرگ را شیرین‌تر از عسل می‌دانستند؛ همان روحیه‌ای که امروز در شهدای مقاومت دیده می‌شود.

مردم پیشوا در شب حضرت قاسم (ع) حماسه وفاداری نوجوان کربلا را بازخوانی کردند

او با اشاره به جنگ ۱۲ روزه اخیر با رژیم کودک‌کش صهیونیستی، شهدای این نبرد را ادامه‌دهندگان راه حضرت قاسم (ع) معرفی کرد و از سردارانی چون شهید حاجی‌زاده، سلامی، باقری و رشید به عنوان نمادهای مکتب عاشورا در عصر حاضر یاد کرد.

مجتبی جنیدی، مسئول هیئت امنای هیئت حضرت ابوالفضل العباس (ع)، در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: هیئت همت‌آباد با بیش از ۱۱۰ سال قدمت، یکی از تکیه‌های ریشه‌دار پیشواست که شب حضرت قاسم (ع) را با آیین‌های سنتی گرامی می‌دارد.

او با اشاره به مراسم معروف روز دوازدهم محرم که از این هیئت آغاز و تا حرم حضرت جعفر بن موسی الکاظم (ع) ادامه می‌یابد، گفت: این مراسم که به بنی‌اسد معروف است، بیش از ۵۰۰ سال قدمت دارد و بخشی از هویت مذهبی مردم پیشواست.

مردم پیشوا در شب حضرت قاسم (ع) حماسه وفاداری نوجوان کربلا را بازخوانی کردند

جنیدی تأکید کرد: این مراسم‌ها، سرمایه‌های معنوی و فرهنگی ماست که باید به نسل‌های آینده منتقل شود.

جنیدی همچنین با اشاره به پیشینه برگزاری آیین شب حضرت قاسم (ع) در پیشوا گفت: از آنچه به خاطر دارم، این مراسم از منزل مرحوم عبدالله خسروی یکی از بزرگان مذهبی منطقه آغاز می‌شد. این خانه که در محله شیرازی‌های قدیم واقع شده و همچنان به همین نام شناخته می‌شود، یکی از خاستگاه‌های اصلی اجرای تعزیه حضرت قاسم (ع) بوده است.

مردم پیشوا در شب حضرت قاسم (ع) حماسه وفاداری نوجوان کربلا را بازخوانی کردند

وی افزود: در سال‌های اخیر، جوانان با همت خود این سنت مذهبی را به شکل نوین برپا کرده‌اند و آیین تعزیه را همراه با عَلَم، پوشش‌های عزاداری و دیگر نمادهای هیئتی تا حرم مطهر حضرت جعفر بن موسی الکاظم (ع) می‌برند تا این میراث دینی و فرهنگی همچنان زنده بماند.

شب ششم محرم در شهرستان پیشوا، با اشک و سینه‌زنی بر مظلومیت نوجوان کربلا، تجلی‌گاه پیوند عمیق ایمان و فرهنگ عاشورا در دل نسل امروز بود؛ نسلی که همچنان پرچم ارادت به حضرت قاسم (ع) را بر دوش می‌کشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha