منصور شیشهفروش، امروز چهارشنبه ۱۱ تیر اظهار کرد: حجم سد زایندهرود در حال حاضر ۳۷۱ میلیون متر مکعب است که نسبت به میانگین بلندمدت، ۶۲ درصد کاهش داشته و تنها ۳۱ درصد از حجم سد پر شده است. براساس مصوبه کارگروه سازگاری با کمآبی، از روز گذشته بهطور موقت خروجی سد زایندهرود افزایش پیدا کرده است.
وی افزود: این اقدام به منظور تأمین بخشی از نیاز آبی باغات و درختان حوضه زایندهرود و توزیع آب در شبکههای آبیاری انجام شده است. پس از گذر از بستر خشک رودخانه، جریان آب روز پنجشنبه از شهر اصفهان عبور خواهد کرد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان ادامه داد: میانگین بارندگی در استان از مهر سال گذشته تا کنون ۱۱۶ میلیمتر ثبت شده که نشاندهنده کاهش ۴۰ درصدی بارش نسبت به میانگین بلندمدت و کاهش ۶۰ تا ۷۰ درصدی بارشها در مناطق مرکزی، شرق و جنوب استان است.
شیشهفروش تصریح کرد: براساس شاخصهای خشکسالی تمامی مناطق استان با کمآبی و خشکسالی مواجه هستند. با توجه به پیشبینیهای بلندمدت مبنیبر تداوم خشکسالی، وزش تندبادهای فصلی، خیزش کانونهای گرد و خاک و نبود بارشهای مؤثر در سال زراعی جدید، صرفهجویی در مصرف آب و استفاده بهینه از منابع آبی در تمامی بخشها، از جمله شرب، صنعت و فضای سبز، برای تمامی مشترکان ضروری و مورد تأکید است.
به گزارش ایسنا و به نقل از اداره کل روابطعمومی و امور بینالملل استانداری اصفهان، وی یادآور شد: وزارت نیرو باید با استقرار مدیریت حوضه آبریز زایندهرود در استان، بهطور مستمر و جدی بر پیشگیری از برداشتهای غیرمجاز آب در مسیر رودخانه و بالادست نظارت کند، همچنین اعمال مدیریت یکپارچه منابع آب و برخورد قانونی با موارد تخلف به منظور اجرای طرحهای احیای رودخانه و تالاب گاوخونی، تأمین حقابههای قانونی کشاورزی، زیستمحیطی و فضای سبز زایندهرود و تأمین اعتبارات مورد نیاز برای تسریع در تکمیل و بهرهبرداری از طرحهای مرتبط با تأمین آب ضروری است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان بیان کرد: بهمنظور پیشگیری از وقوع حوادث ناشی از غرقشدگی در منابع آبی، از گردشگران و ساکنان مناطق حوضه زایندهرود درخواست میشود بهدلیل خطرپذیری رودخانه از لحاظ بستر متغیر، جریان گردابی و سردی آب، همچنین شیب زیاد و لغزندگی دیواره کانالهای انتقال آب، از ورود به داخل کانالهای آبیاری و رودخانه برای شنا خودداری کنند.
انتهای پیام
نظرات