به گزارش ایسنا، دیدهبان حقوق بشر اروپا-مدیترانه اعلام کرد رژیم صهیونیستی عامدانه از ورود سوخت به بیمارستانهای شمال نوار غزه به عنوان ابزاری برنامهریزیشده برای مجبور کردن شهروندان فلسطینی به کوچ اجباری به سمت جنوب غزه جلوگیری میکند.
بر اساس گزارش خبرگزاری فلسطینی «شهاب»، این سازمان حقوق بشری تأکید کرد جلوگیری از ورود سوخت به بیمارستانها بهمنزله مرگ حتمی بسیاری از بیماران است.
دیدهبان حقوق بشر اروپا-مدیترانه ادامه داد این مسأله همچنین نشاندهنده سیاستی هدفمند و سیستماتیک است که به طور عمدی به نابودی سیستم بهداشتی و مراکز درمانی در غزه میپردازد. اقدامات رژیم صهیونیستی نقض آشکار حقوق بشر و قوانین بینالمللی است و باید فوراً متوقف شود.
این دیدهبان از جامعه بینالمللی خواست تا برای پایان دادن به این اقدامات و تأمین نیازهای اساسی مردم غزه وارد عمل شود.
دیدهبان حقوق بشر اروپا-مدیترانه همچنین به تشدید بحران انسانی در غزه اشاره کرده و هشدار داد که تداوم این شرایط میتواند فاجعهای انسانی را به دنبال داشته باشد.
«فرحان حق»، معاون سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد روز دوشنبه اعلام کرد: ذخایر سوخت در غزه به شدت کاهش یافته و این شرایط فشار بر خدمات اساسی و عملیات بشردوستانه را افزایش داده است.
وی افزود: سازمان ملل متحد همچنان به تلاشهای خود برای ورود سوخت لازم به نوار غزه ادامه داده اما اشغالگران با آن مخالفت میکنند.
فرحان حق تاکید کرد: سازمان ملل متحد هشدار میدهد اگر در روزهای آینده راه حلی برای این موضوع پیدا نشود عملیات امدادرسانی در غزه به طور کامل متوقف خواهد شد.
رژیم صهیونیستی از دوم مارس ورود تجهیزات و کمکهای بشردوستانه، غذایی و پزشکی به غزه را مسدود کرده که منجر به قحطی گسترده و تقریبا فروپاشی سیستم مراقبتهای بهداشتی در این باریکه شده است.
ارتش رژیم صهیونیستی با رد درخواستهای بینالمللی برای آتشبس، از اکتبر ۲۰۲۳ حمله بیرحمانهای را علیه غزه دنبال کرده و بیش از ۵۵۰۰۰ فلسطینی را که بیشتر آنها زن و کودک بودند، به شهادت رسانده است.
نوامبر گذشته، دیوان کیفری بینالمللی حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی و یوآو گالانت، وزیر جنگ سابق وی را به دلیل ارتکاب جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت در غزه صادر کرد. رژیم صهیونیستی همچنین با یک پرونده نسل کشی در دیوان دادگستری بینالمللی به دلیل جنگ خود در منطقه غزه مواجه است.
انتهای پیام
نظرات