• چهارشنبه / ۱۱ تیر ۱۴۰۴ / ۱۵:۳۴
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1404041107388
  • خبرنگار : 71588

درخواست ۱۶۹ سازمان‌ برای توقف مکانیسم توزیع «کمک‌های بشردوستانه غزه»

درخواست ۱۶۹ سازمان‌ برای توقف مکانیسم توزیع «کمک‌های بشردوستانه غزه»

۱۶۹ سازمان امدادی خواستار توقف مکانیسم توزیع «کمک‌های بشردوستانه غزه» شدند.

 به گزارش ایسنا، گروهی از ۱۶۹ سازمان امدادی پس از دریافت گزارش‌های تقریباً روزانه در مورد هدف قرار دادن غیرنظامیان فلسطینی توسط ارتش رژیم اشغالگر در حالی که منتظر دریافت کمک در نزدیکی مراکز امدادی بودند، خواستار تعلیق مکانیسم توزیع کمک‌ها توسط مراکز آمریکایی- صهیونیستی موسوم به «مراکز کمک‌های بشردوستانه غزه» شدند.

بر اساس گزارش خبرگزاری فلسطینی «معا»، این درخواست در حالی مطرح می‌شود که رژیم اسرائیل از ماه مارس محاصره کامل خود بر غزه را اعمال کرد و پس از آن، تنها از اواخر ماه مه به‌صورت محدود و تدریجی اجازه ورود کمک‌ها را صادر کرد. با این حال، روند توزیع این کمک‌ها به نهادی واگذار شده که وابسته به رژیم اشغالگر است و از سوی سازمان‌های بین‌المللی به‌دلیل عدم بی‌طرفی، غیرقابل اعتماد تلقی شده است.

سازمان‌های مذکور در بیانیه خود همچنین خواستار اتخاذ اقدامات فوری برای پایان دادن به مکانیسم توزیع کمک «مرگبار و کُشنده» رژیم صهیونیستی در غزه، از جمله نهاد موسوم به «مؤسسه بشردوستانه غزه» شدند.

این سازمان‌ها تأکید کردند که باید به مکانیسم‌های هماهنگی پیشین سازمان ملل بازگشته و زمینه ورود کمک‌ها و کالاهای تجاری به غزه فراهم شود.  

در این بیانیه، «مؤسسه کمک‌های بشردوستانه غزه» که از اواخر ماه مه مدیریت توزیع کمک‌ها را به جای سازمان‌های بشردوستانه بین‌المللی بر عهده گرفته، مورد انتقاد قرار گرفت. امضاکنندگان بیانیه شامل سازمان‌هایی از اروپا، آمریکا و حتی رژیم صهیونیستی هستند که در حوزه‌های کمک‌های پزشکی، غذایی، رشد و توسعه و حقوق بشر فعالیت می‌کنند. 

بر اساس این بیانیه، در کمتر از چهار هفته، بیش از ۵۰۰ فلسطینی در حین تلاش برای دسترسی به کمک‌ها یا توزیع آنها شهید و حدود چهار هزار نفر زخمی شده‌اند.

بیانیه مذکور می‌افزاید: «در چارچوب طرح جدید دولت اسرائیل، غیرنظامیان گرسنه و آسیب‌پذیر مجبورند ساعت‌ها از مسیرهای خطرناک و مناطق درگیری فعال عبور کنند و سپس در رقابتی آشفته و خشونت‌آمیز به مراکز توزیع کمک‌های محصور شده با سیم‌های خاردار و تحت کنترل نظامی برسند.»  

سازمان‌های بین‌المللی و آژانس‌های وابسته به سازمان ملل از همکاری با «مؤسسه بشردوستانه غزه» به دلیل ابهام در منابع مالی و نگرانی‌ها درباره بی‌طرفی آن و احتمال خدمت به اهداف نظامی رژیم صهیونیستی خودداری کرده‌اند.

این درخواست پس از گزارش‌های مکرر از شهید و زخمی شدن فلسطینیان در حین دریافت کمک‌ها توسط نیروهای اسرائیلی مطرح شده است.

پیشتر دفتر اطلاع‌رسانی دولتی در نوار غزه با شدیدترین لحن، نقش فعال و مداوم به اصطلاح «مؤسسه بشردوستانه غزه» (GHF) در کشتار و اعدام‌های میدانی سیستماتیک علیه غیرنظامیان گرسنه فلسطینی را محکوم کرد، نقشی که از طریق آنچه به عنوان مراکز توزیع کمک شناخته می‌شوند، در حال انجام است، مراکزی که عملاً به «تله‌های مرگ دسته جمعی» تبدیل شده‌اند.

یک نهاد دولتی در غزه اعلام کرد شلیک مستقیم به مردم گرسنه‌ای که در این نقاط جمع شده‌اند - توسط نیروهای اشغالگر صهیونیستی و شرکت امنیتی آمریکایی که این مکان‌ها را مدیریت می‌کند - منجر به شهادت بیش از ۵۸۰ غیرنظامی، زخمی شدن بیش از ۴۲۰۰ نفر دیگر و وجود ۳۹ مفقود تا به امروز شده است که دروغ بودن ادعاهای بشردوستانه مرتبط با این مؤسسه را برملا می‌کند.

این نهاد اعلام کرد اشغالگران صهیونیستی و مسؤولین به اصطلاح مؤسسه بشردوستانه را کاملاً مسؤول این جنایت مداوم دانست و خواستار انجام تحقیقات جنایی بین‌المللی فوری در مورد این فاجعه انسانی شد.

نهاد فلسطینی خواستار توقف فوری همه تعاملات با این مؤسسه و جایگزینی آن با سازمان‌های بشردوستانه بی‌طرف مانند آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) و سایر سازمان‌های بین‌المللی و سازمان ملل شد تا از حفاظت از غیرنظامیان فلسطینی اطمینان حاصل شود و به خونریزی مداوم در برابر چشمان جهانیان پایان داده شود.

پیش از این آژانس آنروا اعلام کرد، از زمان آغاز فعالیت مؤسسه انسانی غزه در ۲۷ ماه مه، دست کم ۵۰۰ نفر کشته و حدود ۴۰۰۰ نفر دیگر زخمی شده‌اند. این موضوع نشان‌دهنده نقض آشکار حقوق بشر و قوانین بین‌المللی توسط این نهاد آمریکایی – صهیونیستی است.

آنروا بارها نسبت به بحران انسانی در غزه هشدار داده و خواستار پایان دادن به محاصره و حملات رژیم صهیونیستی شده است. این آژانس تأکید کرده است که باید به جای تأمین مالی نهادهایی که قواعد کمک‌های بشردوستانه را نقض می‌کنند، به ارائه کمک‌های بشردوستانه بی‌طرف و مستقل اولویت داده شود.

خواست سازمان‌های امدادرسانی بین‌المللی برای پایان دادن به فعالیت مؤسسه انسانی غزه، نشان‌دهنده نگرانی آن‌ها از نقض قواعد کمک‌های انسانی و به خطر افتادن زندگی میلیون‌ها فلسطینی است.

این سازمان‌ها تأکید کرده‌اند که باید به جای تأمین مالی صندوق‌هایی که قواعد کمک‌های بشردوستانه را نقض می‌کنند، به ارائه کمک‌های بشردوستانه بی‌طرف و مستقل اولویت داده شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha