• جمعه / ۱۳ تیر ۱۴۰۴ / ۱۲:۵۷
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1404041308104
  • خبرنگار : 50040

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت:

امروز کربلا تسلی دل مادران و پدران شهداست

امروز کربلا تسلی دل مادران و پدران شهداست

ایسنا/گیلان دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت گفت: امروز مادران و پدرانی داریم که عزیزترین فرزندانشان را تقدیم اسلام کردند، اما همچنان استوارند. آنان، مانند زینب(س) صبورند و تسلی دلشان، کربلاست و این درس بزرگی است از مکتب سیدالشهداء(ع).

آیت‌الله رضا رمضانی امروز جمعه، ۱۳ تیر در مراسم عزاداری ماه محرم که در شبستان حرم حضرت فاطمه اخری(س) برگزار شد، با تاکید بر ضرورت تامل در سبک زندگی اهل بیت(ع) به‌عنوان نسخه‌ای کامل برای هدایت بشر، اظهار کرد: بسیار مهم است که انسان نه تنها پاک زندگی کند، بلکه پاک از دنیا برود. کسی که زندگی‌اش مبتنی بر شرک، نفاق یا بی‌اعتقادی است، نمی‌تواند مرگ پاکی داشته باشد.

نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه نگاه به دین نباید سطحی و محدود باشد، افزود: دین دستورالعمل جامع زندگی است؛ هم برای خلوت انسان برنامه دارد و هم برای جلوت او. دین فقط برای نماز و روزه نیست، بلکه برای شیوه زیستن، شب‌زنده‌داری، نوع گفت‌وگو با خدا و حتی روابط اجتماعی نسخه ارائه کرده است.

وی با تاکید بر نقش الگوگیری در سلوک دینی، گفت: خدای متعال برای اینکه ما راه درست را بشناسیم، در رأس الگوهای خود، پیامبر اکرم(ص) را قرار داده است. چنان‌که قرآن فرمود: «لَکُم فی رَسُولِ اللّهِ أُسوَةٌ حَسَنَة». این نگاه، نگاهی جامع به دین و دین‌داری است.

آیت‌الله رمضانی با استناد به سخن امام رضا(ع) درباره طراوت ماندگار قرآن گفت: قرآن کتابی نیست که خواندن یک‌باره‌اش کفایت کند؛ هر بار که انسان آن را بخواند، فهم و معنای جدیدی دریافت می‌کند. این کتاب تنها برای یک عصر خاص نازل نشده، بلکه برای همه زمان‌ها و همه انسان‌هاست. به همین دلیل، کسی که با قرآن مأنوس باشد، از آن خسته نمی‌شود.

وی اهل بیت(ع) را مفسران واقعی قرآن دانست و افزود: اهل بیت حقیقت عینی قرآن هستند و پیامبر اکرم(ص) تجسم عینی قرآن است و اگر کسی بخواهد آموزه‌های اخلاقی قرآن را در قالب رفتار انسانی ببیند، باید به زندگی پیامبر نگاه کند.

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت با اشاره به شش ویژگی اساسی اهل بیت(ع) به عنوان الگوهای سبک زندگی اسلامی، گفت: منصب الهی آنان، عصمت و طهارت در همه مراتب، علم الهی و لدنی، وجوب اطاعت از آنان برای تقرب به خدا، تطابق کامل سیره‌شان با قرآن و انطباق سیره‌شان با فطرت و عقل انسانی، ویژگی‌های اساسی اهل بیت(ع) به عنوان الگوهای سبک زندگی اسلامی است.

نماینده گیلان در مجلس خبرگان شناخت، محبت و اطاعت از اهل بیت(ع) را سه مقدمه مهم برای رسیدن به مقام شفاعت و هدایت آنان دانست و افزود: اصل اول از اصول سبک زندگی اهل بیتی، کرامت انسان است و این کرامت، کرامت کنشی است، نه واکنشی. غرب پس از قرن‌ها ظلم به زنان، سیاهان و اقلیت‌ها، به‌صورت واکنشی دم از کرامت می‌زند، اما در مکتب اهل بیت(ع)، کرامت انسانی از ابتدا یک اصل بنیادین و انگیزه‌ای برای کنش‌های بزرگ اجتماعی و فردی بوده است.

وی با اشاره به سیره پیامبر اسلام(ص) و امام علی(ع) افزود: پیامبر حتی به غیرمسلمانان احترام می‌گذاشت و در تشییع جنازه آن‌ها شرکت می‌کرد. امیرالمومنین(ع) نیز در نامه‌های خود تأکید داشت که مردم یا برادر دینی‌اند یا شبیه ما در خلقت. این نگاه بنیادین اسلام به کرامت بشر است.

آیت الله رمضانی با تاکید بر ضرورت اطاعت از اهل بیت(ع) برای رسیدن به مراتب عالی معنوی، گفت: صرف محبت به اهل بیت(ع) کافی نیست. امام رضا(ع) تصریح می‌کند که اگر کسی بخواهد به شفاعت ما برسد، باید اطاعت کند و محبت بدون اطاعت، راهی به سوی شفاعت نمی‌برد.

وی همچنین علم اهل بیت(ع) را علمی الهی و لدنی دانست و عنوان کرد: آن‌ها دانش‌آموخته مکتب بشر نیستند؛ اگر هم پیامبر معلم‌شان بوده، آن تعلیم نیز در مسیر علم الهی بوده و این علم، منشأ هدایت است.

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت سخنان امام خمینی(ره) درباره سه گونه قرآن را بازخوانی کرد و افزود: قرآن نازل(متنی)، قرآن ناطق(اهل بیت) و قرآن صاعد(دعاهای اهل بیت) سه مصداق برای کلام الهی‌اند. اگر کسی با صحیفه سجادیه و مناجات اهل بیت مأنوس شود، از دعاهای دیگر بی‌نیاز می‌شود.

عضو خبرگان رهبری با اشاره به سوءبرداشت‌ها از مواجهه اسلام با پیروان ادیان، خاطرنشان کرد: دین هرگز با دین درگیر نمی‌شود. جنگ‌های امروز جنگ منافع است، نه جنگ ادیان. پیامبران چیزی از خود به ارث نگذاشتند؛ جز کرامت و معرفت. اگر ثروت ارزش داشت، باید انبیا ثروتمندترین مردم می‌بودند.

وی با اشاره به خانواده‌های شهدا و به‌ویژه شهیدان مقاومت، گفت: امروز مادران و پدرانی داریم که عزیزترین فرزندانشان را تقدیم اسلام کردند، اما همچنان استوارند. آنان، مانند زینب(س) صبورند و تسلی دلشان، کربلاست و این درس بزرگی است از مکتب سیدالشهداء(ع).

آیت‌الله رمضانی با اشاره به صبر خانواده‌های شهدا و پیوند عمیق آنان با آموزه‌های عاشورا، ادامه داد: کربلا، مسکن مصیبت‌دیده‌ترین دل‌هاست. خانواده‌های شهدا، مانند مادران و پدران شهدای هسته‌ای و مقاومت، داغ بزرگ عزیزان‌شان را با توسل به صبر عاشورایی تحمل می‌کنند. آن‌گاه که فرزندی شهید می‌شود، دل پدر با تلاوت آیه «وَبَشِّرِ الصَّابِرِینَ» آرام می‌گیرد. کربلا به این دل‌ها آرامش می‌دهد.

وی یادآور شد: فرماندهان شهید ما، هر کدام نه‌تنها اهل علم، بلکه مظهر ایمان بودند. فرمانده‌ای که دشمن برای به شهادت رساندنش از ۸۰ تن بمب استفاده می‌کند، فقط به این دلیل که انسانی مؤمن و اصلاح‌گر است، گواهی است بر عمق دشمنی با حق، اما همان‌گونه که کربلا برای زینب(س) و امام سجاد(ع) مسکن دل‌های سوخته شد، امروز هم کربلا پناه دل خانواده‌های شهداست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha