به گزارش ایسنا، روزنامه هاآرتص در سرمقاله خود نوشت: «خون از هر دو طرف (اسرائیل و فلسطین) بیهوده ریخته میشود و هیچ کس دیگر چیزی از آن به دست نخواهد آورد.»
این روزنامه نوشت «کشتار ساکنان غزه با تمام قوا ادامه دارد» و وزارت بهداشت غزه روز پنجشنبه اعلام کرد که بیش از ۳۰۰ نفر تنها در ۴۸ ساعت به شهادت رسیدهاند و این آمار را «یک روال روزانه غیرقابل تحمل» توصیف کرد.
هاآرتص نوشت دیگر نمیتوان انکار کرد که اکثریت قریب به اتفاق قربانیان جنگ در غزه غیرنظامیان بیگناه هستند. ادامه این کشتار جمعی با وضعیت فعلی قابل توجیه نیست. این روزنامه به شدت از شکست پروژه «مؤسسه انسانی غزه» که قرار است ورود کمک به غیرنظامیان را تضمین کند، انتقاد کرد و به تحقیقاتی که انجام داده و در آن شهادتهایی که از نظامیان صهیونیستی جمعآوری کرده است، اشاره کرد. تحقیقاتی که تأیید کردند که ارتش عمداً به غیرنظامیانی که در نزدیکی مراکز توزیع کمک جمع شده بودند، شلیک کرده است.
جدا از نظارت سازمان ملل و سازمانهای بینالمللی، تلآویو و واشنگتن از ۲۷ مه طرحی را برای توزیع کمکهای محدود از طریق مؤسسه انسانی غزه اجرا کردهاند. ارتش اسرائیل فلسطینیهایی را که برای دریافت کمک صف میکشند، بمباران کرده و آنها را مجبور میکند بین گرسنگی و تیراندازی یکی را انتخاب کنند.
هاآرتص نوشت: «وضعیت غزه بسیار وخیم شده است و این واقعیت که اکثریت قریب به اتفاق رسانههای اسرائیلی عمداً آن را از افکار عمومی پنهان میکنند، از وحشت آن نمیکاهد. این وضعیت باید فوراً متوقف شود.»
این روزنامه عبری نوشت «آزمون رهبری نه تنها در تصمیم گیری درباره جنگ» بلکه در توانایی پایان دادن به آن در زمان مناسب است.
این روزنامه در پایان نوشت: «در آستانه سفر بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل به واشنگتن، او باید به جنگ غزه پایان دهد و ایال زامیر، رئیس ستاد ارتش، باید از تمام اختیارات حرفهای خود برای پایان دادن به این جنگ استفاده کند.»
هاآرتص نوشت «این جنگ هزینههای غیرضروری تحمیل میکند و دیگر نباید پذیرفته شود.»
قرار است نتانیاهو عصر شنبه برای دیدار با دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در روز دوشنبه، به واشنگتن سفر کند تا در مورد چندین موضوع، از جمله جنگ نسلکشی در غزه، گفتوگو کند.
از ۷ اکتبر ۲۰۲۳، رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا، در غزه مرتکب نسلکشی، از جمله کشتار، گرسنگی، ویرانی و آوارگی اجباری شده است و درخواستهای بینالمللی و دستورات دیوان بینالمللی دادگستری برای توقف آن را نادیده گرفته است.
این جنگ بیش از ۱۹۲ هزار فلسطینی را شهید یا زخمی کرده است که بیشتر آنان کودک و زن هستند و بیش از ۱۰ هزار نفر نیز مفقود و صدها هزار تن آواره شدهاند.
انتهای پیام
نظرات