همزمان با روزهای پایانی دهه اول محرم و ایام شهادت سرور و سالار شهیدان حضرت ابا عبدالله الحسین (ع) و ۷۲ تن از یاران باوفای ایشان، آیین سنتی «شاخسی واخسی» که قدمت تاریخی دارد، شامگاه جمعه ۱۳ تیرماه در روستای کوهستانی و دورافتاده شونده چولا شهرستان مرزی بندر آستارا با حضور مردم منطقه و مسئولان برگزار شد؛ عزاداران در دو دسته و کوبیدن پاها بر زمین اشعار مذهبی شاخسی (شاه حسین) و واخسی (وای حسین) سر دادند. در این مراسم ریش سفیدان و جوانان به دو دسته تقسیم شده و دست بر کمر یکدیگر به نشانه اتحاد و انسجام می گیرند و به شکل یکنواخت پای بر زمین می کوبند.
علی درمانی، فرماندار شهرستان مرزی بندر آستارا در حاشیه این مراسم سنتی در گفت وگو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه مردمی بودن رمز موفقیت هیاتهای عزاداری است و باید این رویه مهم همیشه حفظ شود، اظهار کرد: باید از ظرفیت محرم و حضور نسل جوان برای تحقق اهداف امام حسین(ع) و ترویج فرهنگ مقاومت استفاده کرد.
وی با اشاره به اینکه آیین های دینی و تاثیرگذار بومی باید در عزاداری ها حفظ شوند، افزود: آیین ها و سنت های بومی هر منطقه شناسنامه و هویت آن منطقه است و باید در عزاداری های ماه محرم بر حفظ آیین های دینی و تاثیرگذار بومی تلاش کرد.
وی با بیان اینکه آیین های عزاداری در ماه محرم باید تبیین کننده قیام حسینی باشند و اگر این آیین ها به صورت سنتی در جامعه رواج پیدا کرده باشند، تاثیرگذارای آنها بیشتر است، تصریح کرد: تبیین فلسفه قیام عاشورا و نهضت حسینی با آگاه سازی نسل جوان و اشاعه فرهنگ ایثار و شهادت در میان توده های مردم از جمله مواردی است که باید در عزاداری ها به آن پرداخته شود.
به گزارش ایسنا، شهرستان مرزی بندر آستارا با ۹۷ هزار نفر جمعیت و چهار گذرگاه مرزی در شمال غربی استان گیلان، حاشیه دریای خزر و همسایگی کشور جمهوری آذربایجان قرار دارد.
انتهای پیام
نظرات