آیتالله رضا رمضانی شنبه، ۱۴ تیر در مراسم عزاداری تاسوعای حسینی که در شبستان حرم حضرت فاطمه اخری(س) در رشت برگزار شد، با تأکید بر ضرورت شناخت عمیق و همهجانبه از اهل بیت(ع)، گفت: ائمه اطهار(ع) الگوهایی تمامعیار برای زندگی انسانی هستند و هر فردی به اندازه فهم، ظرفیت و معرفت خود میتواند به این انوار هدایت دسترسی پیدا کند.
نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری شناخت و معرفت نسبت به خدا و پیامبر و اهل بیت را مقدمهای برای اقتباس از سبک زندگی اهل بیت(ع) دانست و گفت: لازم است دقت و مطالعه بیشتری در این حوزه صورت گیرد و ما باید خود را با شاخصهای این سبک زندگی تطبیق دهیم.
آیتالله رمضانی با بیان اینکه باید فکر، اخلاق، اندیشه، سیاست، اقتصاد و فرهنگ ما براساس قرآن و سیره اهل بیت(ع) تنظیم شود، تصریح کرد: اصل مهمی که همه انبیای الهی بر آن تأکید داشتهاند، «توحیدی بودن زندگی» است؛ اینکه فکر، نگاه، رفتار و تمام حرکات انسان، ریشه در توحید داشته باشد. هدف نهایی این سیر، رسیدن به جایگاه توحیدی و آراسته شدن به صفات الهی است.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) با اشاره به تاکید ائمه بر اصل کرامت، ادامه داد: پایه سبک زندگی انسان باید بر کرامت استوار باشد. این اصل، هم در ساحت فردی و هم در ساحت اجتماعی جاری است. همه انبیای الهی مأمور بودند تا انسان را به کرامت دعوت کنند. کرامت، انسان را صاحب روحی بزرگوار میکند و این روح کرامت، پایه عدالت در جامعه است. البته رابطه میان کرامت و عدالت، بحث مستقلی است که باید در جای خود به آن پرداخت.
وی در ادامه سخنان خود به اصل بصیرت پرداخت و اظهار کرد: بصیرت به معنای نگرش صحیح، بینایی انسانی و روشنبینی است؛ بینشی که از عقل و شرع نشأت میگیرد. در ادبیات قرآنی، بینایی و شنوایی تنها به حواس ظاهری محدود نمیشوند، بلکه قلب به عنوان مرکز ادراک و فهم معرفی شده است. بصیرت، ابزار تشخیص حقیقت است و اگر انسان بدون بصیرت در مسیر حرکت کند، هرچه سریعتر حرکت کند، از مقصد دورتر خواهد شد.
نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر اینکه مجالس حسینی باید محل بصیرتآموزی باشند، اظهار کرد: این مجالس باید جایگاه انسان را برای خودش مشخص کند، مسیر را روشن نماید و تکلیف را آشکار سازد. اساس زندگی اهل بیت(ع) بر بصیرت استوار است و ما نیز باید خود را به این اصل مجهز کنیم.
وی سومین اصل را «محبت» عنوان کرد و گفت: محبت نیرویی درونی است که روابط انسان با خود، با خدا، با دیگران، با طبیعت و با ارزشهای اخلاقی را تنظیم میکند. در نگاه اهل بیت(ع)، این محبت باید هدفدار، معناگرا و رو به کمال باشد.
آیتالله رمضانی افزود: ما باید خدا را دوست داشته باشیم، پیامبر و اولیای الهی را دوست بداریم، خودمان را و دیگران را نیز بر پایه معیارهای اخلاقی مانند شجاعت، عدالت و عفت دوست داشته باشیم. این محبتها نباید سطحی یا احساسی باشند، بلکه باید انسان را به کمال نزدیک کنند. در واقع محبت، اگر با معرفت همراه باشد، انسان را در مسیر الهی رشد میدهد.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) با اشاره به صحنههایی از زندگی امام حسین(ع) و اهل بیت ایشان، بهویژه ماجرای شب عاشورا، گفت: محبت امام حسین(ع) به خدای متعال چنان عمیق بود که حتی در اوج سختیها آرامش داشت. امام در شب عاشورا از دشمنان فرصت خواست تا بتواند قرآن تلاوت کند و دعا بخواند. این مهلت برای آن بود که انسانها بتوانند از رحمت او بهرهمند شوند.
وی اضافه کرد: محبت امام حسین(ع) و اهل بیت(ع) به خدا چنان فراگیر بود که در لحظههای دردناک نیز خود را نمیدیدند، بلکه تنها محبوب حقیقی را میدیدند.
انتهای پیام
نظرات