• یکشنبه / ۱۵ تیر ۱۴۰۴ / ۰۷:۵۹
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1404041508702
  • خبرنگار : 51019

مکتب حسین(ع) زنده است/۷/

قیام امام حسین(ع) در راستای اعتلای تعالیم قرآن بود

قیام امام حسین(ع) در راستای اعتلای تعالیم قرآن بود

ایسنا/قم مدرس حوزه علمیه قم گفت: قیام امام حسین(ع) در راستای اعتلای تعالیم قرآن بود و درواقع امام برای بهره‌مندی بشریت از نور قرآن قیام کردند.

سیدرضا مودب، مدرس حوزه علمیه قم در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در آیات متعددی از قرآن کریم درباره مقابله و مبارزه با ظلم و ظالمان بیان شده است و قیام امام حسین(ع) از بزرگترین حرکت‌های ضدظلم در جهان است و به عموم مردم یادآور شد که در هر زمان با ستم ستمگران باید مقابله کرد، قیام امام حسین(ع) در راستای اعتلای تعالیم قرآن بود و در واقع امام برای بهره‌مندی بشریت از نور قرآن قیام کردند.

وی به بخشی از سخنرانی اباعبدالله(ع) در روز عاشورا اشاره کرد و گفت: «مَنْ رَأی سُلْطاناً جائِراً مُسْتَحِلاًّ لِحُرُمِ اللهِ، ناکِثاً لِعَهْدِ اللهِ، مُخالِفاً لِسُنَّةِ رَسُولِ اللهِ، یَعْمَلُ فِی عِبادِاللهِ بِالاِثْمِ وَ الْعُدْوانِ فَلَمْ یُغَیِّرْ عَلَیْهِ بِفِعْل، وَ لاَ قَوْل، کانَ حَقّاً عَلَی اللهِ أَنْ یُدْخِلَهُ مَدْخَلَهُ؛ ای مردم! پیامبر خدا(ص) فرمودند: هر کس سلطان ستمگری را ببیند که حرام خدا را حلال شمرده، پیمان الهی را شکسته و با سنّت رسول خدا مخالفت ورزیده، در میان بندگان خدا به ستم رفتار می‌کند و او با زبان و کردارش با وی به مخالفت بر نخیزد، سزاوار است خداوند او را در جایگاه آن سلطان ستمگر (دوزخ) بیاندازد». در این خطبه امام حسین(ع) روش مبارزه با ظلم را به مردم می‌آموزند.

مودب تصریح کرد: در سوره هود، آیه ۱۱۳ نیز به مبارزه با ظلم امر شده است، «وَلَا تَرْکَنُوا إِلَی الَّذِینَ ظَلَمُوا فَتَمَسَّکُمُ النَّارُ وَمَا لَکُمْ مِنْ دُونِ اللَّهِ مِنْ أَوْلِیَاءَ ثُمَّ لَا تُنْصَرُونَ؛ و به کسانی که [به آیات خدا، پیامبر و مردم مؤمن] ستم کرده‌اند، تمایل و اطمینان نداشته باشید و تکیه مکنید که آتش [دوزخ] به شما خواهد رسید و در آن حال شما را جز خدا هیچ سرپرستی نیست، سپس یاری نمی‌شوید».

وی عنوان کرد: باید با ظلم و ستم مبارزه کرد تا فساد و تباهی در جامعه گسترش پیدا نکند، با توجه به اینکه مقابله با ظلم در دستور دین اسلام قرار دارد، امروز امت اسلام وظیفه رویارویی با جبهه استکبار که در راس آن آمریکا و رژیم غاصب اسرائیل هستند را دارند و مقاومت ملت مسلمان که در راستای حرکت امام حسین(ع) است و باعث پیروزی جبهه حق خواهد شد و به یمن وجود اباعبدالله(ع)؛ امروز، فریاد «هَیهَاتَ مِنَّا الذِّلَّة» میان ملت مسلمان جاری شده است.

سه عاملی که موجب تقویت ایمان می‌شود

مودب اضافه کرد: آیه ۱۶۹ سوره آل عمران یکی دیگر از آیه‌های مرتبط قرآنی با قیام عاشورا است، «وَلَا تَحْسَبَنَّ الَّذِینَ قُتِلُوا فِی سَبِیلِ اللَّهِ أَمْوَاتًا بَلْ أَحْیَاءٌ عِنْدَ رَبِّهِمْ یُرْزَقُونَ؛ هرگز کسانی را که در راه خدا کشته شده‌اند مرده مپندار بلکه زنده‌اند که نزد پروردگارشان روزی داده می‌شوند »، این آیه به زندگی جاوید شهدا و جایگاه معنوی آنان اشاره کرده و می‌توان دریافت که حیات واقعی متعلق به شهدا است.

وی با بیان اینکه افرادی که در جنگ ۱۲ روزه اخیر با استقامت در برابر جبهه باطل از دنیا رفتند، شهید محسوب می‌شوند، گفت: «عبدالله بن مسعود» از پیامبر اسلام(ص) نقل می‌کند، زمانی که خداوند به ارواح شهیدان خطاب کرد چه آرزویی دارید، آنان پاسخ دادند ما غرق نعمت‌های جاویدان تو هستیم و در عرش تو مسکن داریم تنها خواسته ما برگشت دوباره به زمین و شهادت در راه تو است؛ با توجه به این روایات می‌توان اهمیت و مرتبه شهادت در راه خدا را درک کرد.

مودب افزود: از مهمترین اهداف قیام عاشورا علاوه بر مبارزه با ظلم، عبرت‌گیری و الگوگیری امت‌های بعدی از قیام امام حسین(ع) است، آیه ۳۷ سوره قاف نیز به اهمیت موضوع عبرت گیری اشاره دارد «إِنَّ فِی ذَلِکَ لَذِکْرَی لِمَنْ کَانَ لَهُ قَلْبٌ أَوْ أَلْقَی السَّمْعَ وَهُوَ شَهِیدٌ؛ قطعا در این [عقوبتها] برای هر صاحبدل و حق نیوشی که خود به گواهی ایستد عبرتی است». آیات قبل سوره هود درباره ناچیزی ستمگران در نظر خداوند اشاره کرده و در واقع این آیه مردم را به مبارزه با ستمگران تشویق و تاکید می‌کند این افراد ستمگر با داشتن ثروت یا قدرت حریف خداوند نخواهند شد.

وی با بیان اینکه امروز باید در مقابل رژیم غاصب اسرائیل و آمریکا ایستادگی کرد، بیان کرد: وضعیت کافران، پایدار نیست و با استقامت در راه حق می‌توان به پیروزی رسید. کسانی می‌توانند از آیات قرآن پند بگیرند که از عقل و ذکاوت برخوردار باشند یا مستمع خوبی باشند. نباید از هزینه هنگفت تسلیم شدن غافل شد، قیام امام حسین(ع) نه تنها رو به فراموشی نمی‌رود بلکه روز به روز تقویت می‌شود و تقویت ایمان از طریق تعقل، پند و عبرت حاصل می‌شود.    

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha