به گزارش ایسنا، «ماکسیم بویاکویچ»، معاون فرستاده روسیه در سازمان امنیت و همکاری اروپا در مصاحبهای تاکید کرد متحدان غربی در ضمن تبادل نظر با طرف روسی در پشت صحنه در محل سازمان امنیت و همکاری اروپا ارزیابیهای معقولی را پیرامون وضعیت اوکراین و جنگ در این کشور مطرح میکنند.
بویاکویچ تصریح کرد: «دیپلماسی چندجانبه تنها شامل تبادل نظرهای رسمی در پشت میز مذاکره یا در اتاق شورای دائمی نیست. این دیپلماسی شامل تبادل نظر های پشت صحنه هم میشود. متحدان غربی ما دقیقا در یک چنین گفتگوهای غیررسمی که محتواهای آن معمولا به صورت علنی مورد بحث قرار نمیگیرند اغلب ارزیابیهایی معقولانه درباره اتفاقات را به ما مطرح میکنند. مساله دیگر این است آنهایی که واقعا وضعیت را درک کرده و نسبت به ریسکهای نظامی فزاینده مطلع هستند نمیتوانند به صورت علنی درباره این مسائل حرف بزنند. به چه دلیل؟ به این دلیل که فورا آنها را اخراج خواهند کرد.»
این دیپلمات افزود که چنین افرادی در صورتی که علنی نظرات خود را مطرح کنند نه فقط اخراج خواهند شد بلکه همچنین هدف طرد و بایکوت قرار خواهند گرفت.
او توضیح داد: «تصور کنید که شما مجبور به پرداخت پول رهن، وام خودرو یا مدرسه فرزندانتان باشید در حالی که به عنوان مشاور سیاسی یا کارمند یک تشکیلات سیاسی در کشوری غربی کار میکنید. در صورتی که شما در این شرایط از تنشزدایی و عادیسازی روابط با روسیه حمایت کنید فورا اخراج میشوید و نامتان در فهرست سیاه قرار خواهد گرفت و دیگر هیچ کس شما را استخدام نخواهد کرد و زندگی شما بر باد خواهد رفت.»
این دیپلمات تصریح داشت با این وجود ارتباطات غیر رسمی ما نشان میدهند که در غرب همچنان افراد معقول بسیاری وجود دارند که جدیت وضعیت و مخرب بودن سیاستهای رهبرانشان را درک میکنند اما هرگز نمیتوانند به صورت علنی به آن اذعان کنند.
بویکویچ خاطر نشان کرد: «چه چیزی میتواند این وضعیت را تغییر داده و سطح حمایتها را افزایش دهد؟ فکر میکنم اکنون فقط یک چیز میتواند این کار را انجام دهد. اینکه به طرزی قانع کننده به اروپاییها نشان دهید هزینههای این سیاستهای مخربشان چه خواهد بود و در صورتی که کار را به درگیری نظامی بکشانند چه ضررهایی خواهند کرد. آنها باید بفهمند که در نتیجه این سیاست مخربشان خیلی بیشتر از آنکه دستاور داشته باشند ضرر به بار خواهند آورد. بسیاری از نخبگان سیاسی اروپا اما چنین اعتقادی ندارند چون فکر میکنند زمانی پیروز میشوند که مسکو را مجبور به تسلیم شدن کنند یا حکومت سیاسی را در روسیه تغییر دهند تا بازارهای روسیه را باز طراحی کرده و منابع آن را تفکیک کنند و اقداماتی دیگر از این دست صورت دهند.»
او اضافه کرد: «روسیه باید ضد افکار آنها را ثابت کرده و به طرزی قانع کننده در چارچوب سیاستی قاطع در داخل سازمان امنیت و همکاری اروپا نشان دهد که درگیری نظامی با روسیه یا تشدید هر چه بیشتر تنش جنگی با آن منجر به فروپاشی اقتصادی اروپا و تراژدیهای دیگری که با درگیریهای نظامی پیش میآیند میشود.»
به گفته بویکویچ غرب همچنین نگرش واحدی در چارچوب سازمان امنیت و همکاری اروپا نسبت به روسیه ندارد و در میان رهبران غربی کسانی هستند که از موضع ضد روسی غرب حمایت نمیکنند.
معاون نماینده دائم روسیه در سازمان امنیت و همکاری اروپا ادامه داد: «در درجه اول ما موضع خودمان را اعلام میکنیم که این مهم است. تندرو ترین مخالفان ما کشورهای حوزه اسکاندیناوی در شمال غرب اروپا شامل دانمارک و به ویژه سوئد هستند. کشورهای حوزه بالتیک معمولا به طور سنتی موضعی تندرو اتخاذ میکنند. فرانسه و آلمان هم در سطحی کمتر از آنها تندرو هستند. چیزی که واقعا آنها را آزار میدهد این است که صدای ما در مجامع چندجانبه شنیده شود. چرا؟ چون در غرب موضع واحدی وجود ندارد. وقتی آنها در صحبتهایشان درباره مجموعه غرب حرف میزنند تنها دارند یک عنوان رسمی را مطرح میکنند. شاید کشورهای غربی در چارچوب انضباط بلوکی در ناتو و اتحادیه اروپا به هم متصل باشند اما در میان آنها مواضع متفاوت بسیاری وجود دارد.»
او به ریانووستی تصریح کرد افراد زیادی در داخل محافل نخبگان سیاسی و آرای عمومی غرب وجود دارند که معتقد به نگرشهای ضد روسی تندرو که میتواند منجر به یک درگیری نظامی بزرگ در اروپا شود نیستند.
بویکویچ بیان داشت: «آنها به طور ویژه مخالف نظامی سازی گسترده اتحادیه اروپا هستند. اما مخالفانشان از این که میبینند مواضع ما باعث شده که کسانی به فکر بیفتند، آزرده میشوند.
او گفت: «در داخل سازمان امنیت و همکاری اروپا نه فقط مخالفان روسیه هستند بلکه همچنین متحدان روسیه و کشورهای خنثی نیز وجود دارند که از نزدیک مواضع روسیه را تحت نظر میگیرند. مخالفان روسیه از اینکه مسکو اتهامات بی اساس آنها را با حقایق خود بر ملا میکند به عنوان مثال اینکه هیچ کس نمیتواند حتی تعداد دقیق کودکان "استرداد شده" را ذکر کند، آزرده خاطر میشوند.»
انتهای پیام
نظرات