مصطفی فراهانی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه استان مرکزی، با ظرفیتهای متنوع گردشگری و تاریخی، در سالهای اخیر شاهد تحولات چشمگیری در حوزه سرمایه گذاری تاسیسات گردشگری بوده است، افزود: این اداره که پیشتر به صورت گروهی در معاونت گردشگری فعالیت میکرد، حدود دو سال است که به سطح اداره ارتقا یافته و مسئولیت صدور مجوزهای ایجاد تأسیسات گردشگری را بر عهده دارد. این تأسیسات شامل هتلها، متلها، مهمان پذیرها، اقامتگاه های سنتی، تاسیسات اقامتی و پذیرایی واقع در مجتمع های خدمات رفاهی بین راهی، بوم گردیها، مجتمعهای گردشگری، مناطق نمونه گردشگری و... است.
وی با بیان اینکه از ۳۰ منطقه نمونه گردشگری مصوب هیئت وزیران در استان مرکزی، چهار منطقه رودشور و پرندینه در زرندیه، دره گردو در اراک و سرچشمه محلات دارای سرمایهگذار فعال هستند، اظهار کرد: مجتمعهای خدماتی رفاهی، تحت نظارت سازمان راهداری مجوز دریافت میکنند، اما صدور مجوز برای تأسیسات اقامتی و پذیرایی واقع در این مجتمعها بر عهده این اداره کل است. تمامی این طرحها پس از دریافت موافقت اصولی و تصویب در کارگروههای استانی، پروانه ساخت و پس از تکمیل، پروانه بهره برداری دریافت میکنند. اداره سرمایهگذاری در تأمین زیرساختهای ضروری مانند آب، برق، گاز و راه دسترسی تا ورودی مجموعههای گردشگری نقش حمایتی دارد.
فراهانی با اشاره به محدودیتهای منابع وزارت نیرو، برای ارائه و ایجاد انشعابات رایگان به سرمایه گذاران این بخش خاطرنشان کرد: اگر پروژهای پیشرفت قابل توجهی داشته باشد، این اداره با حمایتهای خود به سرمایهگذاران کمک میکند. همچنین، سرمایهگذاران دارای مجوز، از طریق معرفی به بانکها میتوانند از تسهیلات بانکی ردیف تبصره ۱۸ مشروط به تأمین وثیقه بهرهمند شوند.
وی گفت: در حال حاضر، ۸۲ پروژه گردشگری با حجم سرمایه گذاری پیشبینی شده ۲۵ هزار میلیارد تومان در استان مرکزی در حال ساخت است. این پروژهها پس از بهرهبرداری، ۳۸۰۰ فرصت شغلی مستقیم و ۱۰ تا ۱۵ هزار شغل غیرمستقیم ایجاد خواهند کرد. همچنین، این طرحها ظرفیت اقامتی استان را با افزودن ۲۲۳ هزار تخت جدید تقویت میکنند که بخش عمده آن به منطقه نمونه گردشگری رودشور زرندیه اختصاص دارد.
وی در خصوص اولویتهای سرمایه گذاری گفت: مجتمعهای گردشگری در اولویت نخست سرمایهگذاری در استان قرار دارند و پس از آن، تأسیسات اقامتی و پذیرایی واقع در مجتمعهای خدمات رفاهی بین راهی، اقامتگاههای بومگردی و سفرهخانههای سنتی در اولویتهای بعدی هستند. در حوزه هتلسازی نیز، وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نگاه ویژهای به استان مرکزی دارد. هماکنون مراکز اقامتی و هتلهای یک تا پنج ستاره استان هیچ کمبودی در تأمین نیازهای اقامتی گردشگران ندارند و مجوز ساخت ۷ هتل جدید نیز صادر شده است که جزو پروژههای در حال اجرا هستند.
این مقام مسئول در اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در ادامه گفت: در سالهای گذشته، ۳۹۶ موافقت اصولی برای پروژههای گردشگری صادر شده که ۸۲ مورد از آنها به مرحله دریافت پروانه ساخت رسیدهاند.
وی با اشاره به نمونههای موفق أکید کرد: تمامی تأسیسات گردشگری فعال در استان که خدمات ارائه میدهند، حاصل مجوزهای صادره از این اداره هستند که پس از تکمیل پروژهها، پروانه بهرهبرداری برای آنها صادر میشود و خوشبختانه هیچ کمبودی در ظرفیت اقامتی برای مسافران و گردشگران وجود ندارد.
فراهانی به چشمانداز روشن برای گردشگری استان مرکزی اشاره کرد و افزود: استان مرکزی با تکیه بر حمایتهای اداره سرمایهگذاری، جذب سرمایههای کلان و توسعه زیرساختهای گردشگری، در مسیر تحولی بزرگ قرار دارد. این تلاشها نه تنها اقتصاد منطقه را تقویت میکند، بلکه با ایجاد فرصتهای شغلی گسترده و افزایش ظرفیتهای اقامتی، آیندهای درخشان برای صنعت گردشگری در قلب ایران رقم خواهد زد. با وجود هتلهای سه تا پنج ستاره و پروژههای در حال اجرا، استان مرکزی به عنوان یکی از مقاصد برجسته گردشگری در غرب کشور، آماده استقبال از گردشگران داخلی و خارجی است.
انتهای پیام
نظرات