سامان محمدی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: از ۹۰ هزار هکتار اراضی مستعد استان برای اجرای سیستمهای نوین آبیاری، تاکنون ۴۱ هزار هکتار آن به این سیستمها مجهز شده و حدود ۵۰ هزار هکتار دیگر نیازمند تامین اعتبار ۶ هزار میلیارد تومانی است.
وی افزود: این استان دارای ظرفیت ۹۰ هزار هکتاری برای اجرای سیستمهای نوین آبیاری است که تاکنون در ۴۱ هزار هکتار آن، این سیستمها پیادهسازی شدهاند. این میزان شامل ۱۵ هزار هکتار آبیاری قطرهای، ۱۵ هزار هکتار آبیاری بارانی و ۱۱ هزار هکتار آبیاری کمفشار است.
محمدی ادامه داد: حدود ۵۰ هزار هکتار دیگر از اراضی استان همچنان نیازمند اجرای سیستمهای نوین آبیاری است که با توجه به شرایط تورمی موجود، حدود ۶ هزار میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل این پروژه مورد نیاز است.
وی بیان کرد: در صورت تامین اعتبار مورد نیاز، ۸۵ درصد هزینههای اجرای این پروژهها توسط دولت و ۱۵ درصد آن توسط بهرهبرداران پرداخت خواهد شد.
این مقام مسئول تاکید کرد: اجرای کامل سیستمهای نوین آبیاری در اراضی کشاورزی خراسان شمالی، نقش بسزایی در افزایش بهرهوری آب، کاهش هدر رفت منابع آبی و بهبود تولید محصولات کشاورزی خواهد داشت.
وی تصریح کرد: با این حال، به علت خردهمالکی و هزینههای بالای اجرا، امکان تجهیز ۶۲ هزار هکتار از این اراضی به این سیستمها در کوتاهمدت وجود ندارد.
مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاوری خراسان شمالی بیان کرد: خراسان شمالی دارای ۴۵۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی است که از این میزان، ۲۹۸ هزار هکتار به صورت دیم و ۱۵۲ هزار هکتار به صورت آبی کشت میشوند. از مجموع اراضی آبی، ۱۱۷ هزار هکتار به کشت زراعی و ۳۷ هزار هکتار به باغها اختصاص دارد.
انتهای پیام
نظرات