هر ساله میلیونها زائر امام حسین (ع) در مراسم باشکوه «رکضة طویریج» در کربلای معلی شرکت میکنند تا بار دیگر عشق و ارادت خود به سیدالشهدا را اعلام کنند و در روز عاشورای سال جاری نیز این مراسم باشکوه برگزار شد و عاشقان امام حسین (ع)، در دیگر کشورها نیز مراسم سنتی خود را برگزار کردند. کربلا و نجف پذیرای میلیونها نفر زائر بودند که طبق اعلام وزارت کشور عراق، از آغاز محرم تاکنون بیش از ۱.۱۷ میلیون زائر وارد حرمین شریفین شدهاند، فقط بهطور رسمی، ورود تعداد ۸۳۳ دسته عزاداری در کربلا ثبت شده، از جمله هیاتهایی از ۱۰ کشور خارجی که گواهی بر طنین جهانی فداکاری امام حسین (ع) است.
مراسم عاشورا در دیگر کشورهای مسلمان برای زنده نگه داشتن یاد و فداکاری امام حسین (ع) و شهدای کربلا برگزار شد که در ادامه برخی از این مراسم را مرور میکنیم:
مراسم عاشورا در بنگلادش
در شب عاشورا، محمد یونس، مشاور ارشد دولت بنگلادش، به حضرت امام حسین (ع) و دیگر شهدای کربلا، ادای احترام کرد و در پیام خود، عاشورا را روز سوگواری، اما مهم و باشکوه توصیف کرد.
وی گفت اسلام، دین حقیقت، عدالت و صلح است و افزود: برای حفظ این ارزشهای مقدس، امام حسین (ع) به همراه خانواده و یارانش در دهم محرم به شهادت رسیدند. فداکاری آنان همچنان نمادی از شجاعت و پایداری در مواجهه با ظلم است. در این روز، نمازها و مراسم ویژهای در مساجد و مؤسسات مذهبی در سراسر این کشور، از جمله مسجد ملی «بیتالمکرم» و «بنیاد اسلامی»، برگزار میشود و مسلمانان در نقاط مختلف کشور بنگلادش از جمله شهر «داکا»، مراسم تعزیه برگزار میکنند.
مراسم عاشورا در هند
نارندرا مودی، نخستوزیر هند، با ادای احترام به امام حسین (ع) گفت که فداکاریهای امام (ع) الهامبخش مردم به دفاع از حقیقت در مواجهه با سختیها است. فداکاریهای حضرت امام حسین (ع) بر تعهد وی به عدالت تاکید میکند و مردم را به حمایت از حقیقت در مواجهه با سختیها الهام میبخشد. در روز عاشورا، موجهایی از عزاداران شیعه با لباس سیاه در خیابانها راه میروند، سینه و زنجیر میزنند.
مراسم عاشورا در کشمیر
هزاران عزادار شیعه از روز جمعه در پایتخت کشمیر، مراسم عزاداری را برگزار کردند؛ مراسم شب هشتم و نهم محرم از بازار «گورو» آغاز شد و در میان تدابیر شدید امنیتی در «دالگیت» به پایان رسید. این مراسم که با مجوز رسمی برای سومین سال متوالی برگزار شده است، صحنههای احساسی را به خود دید، زیرا عزاداران با سینهزنی و مرثیهخوانی، شهادت حضرت امام حسین (ع) و یارانش در نبرد کربلا را زنده نگه داشتند و سنت چند صد ساله، عزاداری سوار بر «شیکاراها»، قایقهای چوبی نمادین بر روی دریاچه «دال» انجام شد. در «سرینگر»، بزرگترین دسته عزاداری عاشورا صبح یکشنبه از «بوتاکادال» آغاز شد و عصر در «امامبارگاه زادیبال» به پایان رسید.
مراسم عاشورا در حیدرآباد
تلانگانا تودری گزارش کرد، مراسم «بی بی کا علم»، یکی از مراسم سنتی شیعیان حیدرآباد هند در عاشورای سال جاری و طبق معمول ساعت یک بعد از ظهر از «آلاوا ای بیبی» آغاز شد. «بی بی کا علم»، یکی از مراسم سنتی شیعیان حیدرآباد هند است و به یاد حضرت فاطمه (س) دختر پیامبر اسلام (ص) و بهمناسبت ماه محرم برگزار میشود.
مراسم عاشورا در لبنان
مراسم روز عاشورا در بحبوحه تجاوز مداوم رژیم صهیونیستی به لبنان با هزاران عزادار برگزار شد آنان از مجتمع سید الشهدا و خیابانهای اطراف «ضاحیه»، حومه جنوبی بیروت، حرکت کردند و مسیر خود را تا منطقه «کفات» ادامه دادند تا در مراسم سخنرانی شیخ نعیم قاسم، دبیرکل حزبالله شرکت کنند. عاشورای امسال در لبنان، غم عمیقتری را به همراه داشت، زیرا اولین بزرگداشت پس از شهادت سید حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله، بود که توسط رژیم صهیونیستی در یک سری حملات گسترده ترور و به شهادت نائل شد. در این عاشورا، عزاداران نه فقط برای فداکاری جاودانه امام حسین (ع) در کربلا، بلکه برای صدای مقاومت معاصر نیز سوگواری کردند.
مراسم عاشورا در پاکستان
در پاکستان، دهها هزار نفر در حالی که امنیت شدیدی رویدادهای عاشورای این کشور را احاطه کرده بود، به دستههای عزاداری در پارک «نیشتر» کراچی پیوستند.
لاهور
در لاهور، دسته عزاداری اصلی مسیر خود را از «نیشار حویلی» در دروازه «موچی» آغاز کرد و پس از عبور از مسیر سنتی خود، در «کربلا گامای شاه» به پایان رسید تا مراسم شام غریبان را برگزار کند.
راولپندی
مسیر دسته اصلی «ذوالجناح» از «امام بارگاه سرهنگ مقبول حسین» آغاز شد و پس از نماز مغرب در «امام بارگاه قدیمی» به پایان رسید. ۵۵۰۰ مامور پلیس در سراسر راولپندی مستقر شده بودند تا از هرگونه حادثه ناگوار جلوگیری کنند.
عاشورا در سایر کشورها
در سراسر اروپا، آمریکا، استرالیا و بخشهایی از آفریقا، مسلمانان با دستههای باشکوه، اجتماعات و اعمال نمادین عزاداری عاشورا را گرامی داشتند. از لندن تا دیربورن، سیدنی تا ژوهانسبورگ، عزاداران در مساجد و مراکز اجتماعی جمع شدند، مرثیه خواندند و فاجعه کربلا را بازسازی کردند.
فداکاری امام حسین (ع)، در همه جا طنینافکن شده و از مرزها فراتر رفته و مومنان را در غم مشترک و تعهد تزلزلناپذیرشان به عدالت متحد کرده است. در هر گوشهای، عاشورا، هم به عنوان لنگر معنوی و هم به عنوان تایید مجدد مقاومت در برابر ظلم در تمام اشکال آن عمل کرده است. این بزرگداشتها، تابآوری جوامع مظلوم در سراسر جهان را برجسته میکند و یاد امام حسین (ع) را به عنوان چراغ راه مقاومت اخلاقی فرا میخواند.
انتهای پیام
نظرات