به گزارش ایسنا، موسسه کیل آلمان برای اقتصاد جهانی در گزارش خود نوشت، کمکهای آمریکا به اوکراین شامل ۶۹.۵ میلیارد دلار حمایت نظامی، ۵۰.۱ میلیارد دلار کمک مالی و ۳.۷ میلیارد دلار در قالب کمکهای بشردوستانه است.
به نقل از خبرگزاری ریانووستی، در ادامه این گزارش با اشاره به دادههای موجود ذکر شده که از مه تا اوایل ژوئیه سال جاری میلادی دیگر کمکی از سوی آمریکا به اوکراین ثبت نشده است.
در پی دیدار پر از تنش بین ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور آمریکا با دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا و جی دی ونس، معاون او در دفتر کار کاخ سفید در اوایل مارس ۲۰۲۵، ایالات متحده تمامی کمکهای نظامی به کییف را به حالت تعلیق درآورد.
۱۱ مارس دیداری بین هیاتهای اوکراینی و آمریکایی در عربستان صورت گرفت و دفتر زلنسکی بیانیهای مشترک پس از این دیدار منتشر کرد و گفت که آماده پذیرش آتش بس ۳۰ روزه پیشنهادی آمریکاست که در صورت توافق بین مسکو و کییف تمدید میشود.
در ادامه گزارش این موسسه اقتصادی آمده که آمریکا بلافاصله ارسال کمکهای نظامی به اوکراین را از سر گرفت و توقف اشتراک گذاری اطلاعاتی را متوقف کرد.
اول ژوئیه، رسانههای آمریکایی گزارش کردند که پنتاگون تحویل موشکهای دفاع هوایی و مهمات نقطه زن را به اوکراین به دلیل نگرانی از کمبود انبارهای تسلیحات آمریکا متوقف کرده است.
یکی از سخنگوهای کاخ سفید این مساله را به شبکه خبری ان.بی.سی تایید کرد.
روسیه بارها گفته که تامین سلاح از سوی غرب برای اوکراین به منزله ادامه درگیری است و کشورهای عضو ناتو را به بخشی از درگیریهای اوکراین بدل میکند.
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه نیز هشدار داده که هرگونه محموله سلاح برای اوکراین هدفی مشروعی برای ارتش روسیه است.
کرملین نیز گفته که ارسال کمکهای تسلیحاتی از سوی غرب برای اوکراین مذاکرات صلح را دچار چالش میکند.
انتهای پیام
نظرات