ناصر عسکریفرد در گفتوگو با ایسنا با اشاره به ۶ جولای روز جهانی بیماریهای مشترک بین انسان و دام(زئونوز)، اظهارکرد: حدود ۵۰ درصد بیماریهای عفونی نوپدید در انسان، منشاء حیوانی دارند. بیماریهای زئونوز مانند تب خونریزیدهنده کریمه کنگو، هاری، بروسلوز(تب مالت)، سیاهزخم و آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، نه تنها سلامت انسان را تهدید میکنند، بلکه اثرهای اقتصادی، اجتماعی و زیستمحیطی گستردهای نیز به همراه دارند.
وی بر لزوم آگاهیبخشی عمومی و همکاری بینبخشی برای پیشگیری از این بیماریها تاکید کرد و افزود: دامپزشکی در خط مقدم مبارزه با بیماریهای زئونوز قرار دارد و اقدامات پیشگیرانه، واکسیناسیون دامها، مراقبتهای بهداشتی و نظارت بر زنجیره تولید، عرضه و مصرف فرآوردههای دامی، نقش اساسی در کنترل این بیماریها ایفا میکند به طوری که در یک سال اخیر در سطح استان خوزستان، بیش از ۹۵۱ هزار رأس دام سبک و سنگین علیه بیماری بروسلوز و بیش از ۱۹ هزار قلاده سگ نگهبان و گله و بیش از ۴ هزار قلاده سگ خانگی علیه بیماری هاری واکسینه شدهاند و همچنین ۵۰ هزار رأس دام تحت تست سرمی قرار گرفتهاند.
مدیرکل دامپزشکی خوزستان با اشاره به نقش آگاهیبخشی عمومی در خصوص پیشگیری از بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان افزود: بیش از ۶ هزار کلاس آموزشی ترویجی برای ۳۸ هزار نفر از فراگیران در سال ۱۴۰۳ در سطح استان خوزستان تشکیل و ۲۱ برنامه رادیویی و تلویزیونی با حضور کارشناسان دامپزشکی از سیمای مرکز استان نیز پخش شد.
وی با تاکید بر لزوم توجه به رویکرد «سلامت واحد (One Health)» به عنوان راهبردی جهانی برای مدیریت بیماریهای مشترک، بیان کرد: همکاری میان نهادهای مرتبط از جمله وزارت بهداشت، محیط زیست، جهاد کشاورزی و دامپزشکی ضروری است تا با رویکردی جامع، سلامت انسان، حیوان و محیط زیست بهطور همزمان حفظ شود.
عسکریفرد گفت: شهروندان ضمن رعایت نکات بهداشتی، از مصرف لبنیات غیرپاستوریزه و گوشت فاقد مهر دامپزشکی خودداری کنند و در صورت مشاهده هر گونه علائم مشکوک در دامها، موضوع را به سرعت به ادارات دامپزشکی شهرستانها اطلاع دهند.
انتهای پیام
نظرات