به گزارش ایسنا، منابع فلسطینی تاکید کردند شهرکنشینان صهیونیست در روزهای اخیر با انجام عملیات خاکبرداری و انتقال خانههای سیار به منطقه «جبل الجمجمة» در نزدیکی شهرک حلحول، واقع در شمال الخلیل در کرانه باختری اشغالی، شهرک بدون مجوز جدیدی را تأسیس کردند. آنها همچنین اقدام به اتصال این خانهها به شبکه برق و آب کردهاند.
در همین راستا، محمد عمرو، مدیر دفتر دیوار و شهرکسازی فلسطین در الخلیل، به خبرگزاری آناتولی گفت: «در روزهای اخیر تحرکات گستردهای از سوی شهرکنشینان در منطقه جبل الجمجمة، واقع بین شهرکهای حلحول و سعیر در شمال الخلیل، مشاهده شده است.»
وی افزود: «در این محل یک ایست بازرسی قدیمی اسرائیلی وجود دارد و شهرکنشینان در کنار آن اقدام به حفاری و آوردن خانههای سیار کردهاند که همه این اقدامات غیرقانونی است.»
عمرو همچنین از آغاز اقدامات قانونی در دادگاههای رژیم صهیونیستی برای تخلیه این محل از شهرکنشینان خبر داد، اما بعید ندانست که این تحرکات مقدمهای برای تأسیس یک شهرک جدید در این منطقه باشد.
در همین راستا، جهاد ابوعصبه، شهردار حلحول، در گفتوگو با رسانههای محلی اظهار داشت که شهرکنشینان از ۲ هفته پیش اقدام به انتقال خانههای سیار به این محل کردهاند و تاکنون ۱۵ واحد مسکونی در آنجا مستقر شده است.
وی افزود که زیرساختهایی مانند برق و مخزن آب نیز در این منطقه ایجاد شده و شهرکنشینان صهیونیست بهطور گسترده در این منطقه حضور دارند.
وی تاکید کرد که فلسطینیان مالک اصلی اراضی جبل الجمجمة هستند و اسناد آن ثبت شده است، اما مالکین از دسترسی به آنها منع شدهاند.
وی همچنین اشاره کرد که بولدوزرهای رژیم اشغالگر در مساحتی حدود ۲۵۰ دونم عملیات خاکبرداری انجام دادهاند که نشاندهنده قصد ترسیم مرز برای احداث شهرک بدون مجوز از سوی کابینه است.
بر اساس گزارش خبرگزاری رسمی فلسطین (وفا)، جبل الجمجمة دارای موقعیت استراتژیک است و با ارتفاع ۱۰۲۷ متر از سطح دریا، یکی از مرتفعترین کوههای استان الخلیل به شمار میرود. این منطقه در سالهای گذشته بارها مورد حمله شهرکنشینان صهیونیست قرار گرفته است.
بر اساس دادههای سازمان مقاومت دیوار و شهرکسازی فلسطین، تعداد شهرکنشینان صهیونیست در کرانه باختری تا پایان سال ۲۰۲۴ به حدود ۷۷۰ هزار نفر رسیده است که در ۱۸۰ شهرک و ۲۵۶ کانون شهرکسازی، از جمله ۱۳۸ کانون کشاورزی و دامپروری، ساکن هستند.
همزمان با جنگ نسلکشی در غزه، ارتش رژیم اشغالگر و شهرکنشینان صهیونیست حملات خود در کرانه باختری، از جمله شهر قدس شرقی، را تشدید کردهاند. بر اساس دادههای رسمی فلسطینی، این حملات تاکنون به شهید شدن دستکم ۹۹۱ فلسطینی، زخمی شدن حدود ۷ هزار نفر و بازداشت بیش از ۱۸ هزار نفر منجر شده است.
از ۷ اکتبر ۲۰۲۳، رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا در غزه به ارتکاب جنایت کشتار جمعی، از جمله قتل، گرسنگی، تخریب و آوارگی اجباری، ادامه میدهد و از دستورات دادگاه بینالمللی دادگستری و فراخوانهای بینالمللی برای توقف این اقدامات سر باز میزند.
این جنگ تاکنون به شهادت و زخمی شدن بیش از ۱۹۳ هزار فلسطینی، اکثراً کودکان و زنان و مفقود شدن بیش از ۱۰ هزار نفر منجر شده است. همچنین صدها هزار نفر آواره شدهاند و قحطی جان بسیاری از فلسطینیان، از جمله دهها کودک را گرفته است.
اخراج دهها خانواده فلسطینی از منطقه عرب الملیحات در اریحا
رژیم اشغالگر حدود ۷۰ خانواده فلسطینی را از منطقه عرب الملیحات در اریحا اخراج کرد. تعداد اعضای این خانوادهها حدود ۵۰۰ نفر برآورد میشود. با این اقدام، تعداد خانوادههای اخراجشده از زمان آغاز جنگ به بیش از ۳۴۵ خانواده رسیده است.
رژیم صهیونیستی همچنان به سیاست کوچ و تخلیه اجباری مردم فلسطین از خانهها، اردوگاهها و مناطق خود ادامه میدهد. بارزترین نمونه این سیاست، عملیات نظامی مداوم در غزه است که باعث اخراج ساکنان از شمال به جنوب این منطقه شده است. از ماهها پیش، نیروهای اشغالگر این رویکرد را در کرانه باختری نیز آغاز کردهاند.
این اقدامات در حالی ادامه دارد که جامعه بینالمللی همچنان در برابر جنایات رژیم صهیونیستی سکوت کرده است. کوچ و تخلیه اجباری مردم فلسطین از سرزمینشان نقض آشکار حقوق بشر و قوانین بینالمللی است.
۱۱ هزار و ۲۸۰ مورد تجاوز شهرکنشینان و اشغالگران در کرانه باختری در نیمه نخست سال جاری
سازمان مقاومت در برابر دیوار حائل و شهرکسازی اعلام کرد که شهرکنشینان صهیونیست و نیروهای اشغالگر در نیمه نخست سال جاری، ۱۱ هزار و ۲۸۰ مورد تجاوز در کرانه باختری مرتکب شدهاند. این در حالی است که مردم فلسطین در کرانه باختری با افزایش چشمگیر تجاوزات شهرکنشینان مواجه هستند.
این سازمان تاکید کرد، این تجاوزات شامل حملات به روستاهای فلسطینی، تخریب اموال، قطع درختان زیتون و درگیریهای خشونتآمیز با ساکنان محلی است. تعداد کانونهای شهرکسازی در دوره دولت فعلی به ریاست بنیامین نتانیاهو، که تحت تعقیب دادگاه کیفری بینالمللی است، حدود ۴۰ درصد افزایش یافته است.
این تجاوزات شامل مصادره زمین، گسترش شهرکسازیها، تخریب منازل، اخراج اجباری، اعدام میدانی، تخریب و تصرف اموال و ایجاد موانع جغرافیایی از طریق ایست بازرسیها بوده است. بیشترین تجاوزات در استانهای رامالله (۱۹۷۵ مورد)، الخلیل (۱۹۱۸ مورد) و نابلس (۱۷۸۴ مورد) به وقوع پیوسته است.
در این بازه، شهرکنشینان ۲۱۵۳ تجاوز انجام دادهاند که منجر به شهادت چهار فلسطینی شده است. همچنین ۲۳ کانون جدید شهرکنشینی، در زمینهای فلسطینیان ایجاد شده و ارتش اشغالگر با صدور ۳۶ حکم نظامی، بیش از ۸۰۰ دونم از اراضی فلسطینیان را به تصرف درآورده است.
رژیم صهیونیستی همچنین ۵۵۶ اخطار برای تخریب منازل و تأسیسات فلسطینی صادر کرده که ۳۸۰ مورد آن اجرایی و منجر به تخریب ۵۸۸ بنا شده است. در این اقدامات، ۸۴۳ نفر متضرر شدند که از این میان ۴۱۱ نفر کودک و ۳۷۸ نفر زن بودهاند.
از سوی دیگر، ۱۲۰۶۷ درخت از جمله ۶۱۴۴ درخت زیتون نیز قطع یا تخریب شدهاند که بیشترین آنها در بیتلحم، رامالله و نابلس به ثبت رسیده است.
این تجاوزات در حالی ادامه دارد که رژیم صهیونیستی به سیاستهای شهرکسازی و اشغال سرزمینهای فلسطینی سرعت بیشتری بخشیده است. سازمانهای حقوق بشر و بینالمللی بارها نسبت به تشدید بحران انسانی و نقض حقوق فلسطینیان در کرانه باختری هشدار دادهاند.
گزارشها حاکی از آن است که شهرکنشینان صهیونیست با حمایت کامل نیروهای اشغالگر، بهطور سیستماتیک به حقوق فلسطینیان تعرض میکنند و امنیت و معیشت آنها را به خطر میاندازند. این اقدامات نقض آشکار حقوق بشر و قوانین بینالمللی است.
انتهای پیام
نظرات