به گزارش ایسنا، نشریه آلمانی در پی برگزاری نشست بریکس در ریودوژانیرو نوشت، کشورهای عضو این گروه به دنبال بازآرایی جهان و تضعیف غرب هستند.
اجلاس ۲ روزه بریکس از روز یکشنبه در ریودوژانیرو برزیل آغاز به کار کرد.
«لوئیس ایناسیو لولا داسیلوا» رئیسجمهور برزیل که ریاست این نشست را بر عهده داشت، در سخنرانی آغازین خود، گروه بریکس را «جانشین جنبش عدم تعهد» دانسته و گفت: «در شرایطی که چندجانبهگرایی مورد حمله قرار گرفته است، استقلال ما بار دیگر آزموده میشود.»
رئیسجمهور برزیل در سخنرانی روز شنبه خود با تاکید بر افزایش حمایتگرایی تاکید کرد که گروه بریکس بیش از نیمی از جمعیت جهان را تشکیل میدهد و ۴۰ درصد تولیدات اقتصادی جهانی متعلق به آن است.

تلاش برای در هم شکستن سلطه ژئوپولتیکی آمریکا و اروپا
بیلد نوشت: کشورهای بریکس شامل برزیل، روسیه، هند، چین، آفریقای جنوبی، همچنین مصر، اتیوپی، اندونزی، ایران، عربستان سعودی و امارات متحده عربی است که از سال ۲۰۲۳ به این گروه پیوستهاند و ۴۰ درصد از تولیدات اقتصادی جهان را تشکیل میدهند. آنها یک هدف مشترک دارند و میخواهند سلطه ژئوپولتیکی آمریکا و اروپا را در هم بشکنند.
در پیشنویس بیانیه پایانی این گروه که خبرگزاری فرانسه آن را رویت کرده، مطرح شده است: ما نگرانیهای جدی را درباره اقدامات یکجانبه گمرکی ابراز میکنیم که در تجارت اخلال ایجاد میکند و با قوانین سازمان تجارت جهانی مغایرت دارد.
«دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا تعرفههای گستردهای را بر واردات کالاهای بیشتر کشورهای جهان اعمال کرده و تهدید کرده است کشورهای جهان، بدون استثنا در صورت حمایت از سیاستهای«ضدآمریکایی» مشمول ۱۰ درصد بیشتر تعرفه گمرکی خواهند شد.

تغییر آشکار در موازنه قدرت
در ادامه این مطلب آمده است: علاوه بر بحث تعرفههای گمرکی، نظم جهانی نیز در لبه پرتگاه قرار دارد. وزرای دارایی بریکس خواستار اجرای اصلاحاتی در صندوق بینالمللی پول شدهاند که تغییر آشکار در موازنه قدرت در آن به چشم میخورد. وزرای کشورهای عضو میگویند «با توجه به روند مبتنی بر عملکر گزینش، نمایندگی منطقهای مدیریت صندوق بینالمللی پول باید به منظور ایجاد تغییراتی در توافق نابهنگام پساجنگ که برای نظم فعلی جهانی مناسب نبود، اصلاح شود.»
نشریه آلمانی این موضوع را اثرگذار بر رهبری غرب در صندوق بیناللمللی پول دانسته که نفوذ بیشتر برای کشورهایی از جمله روسیه، چین یا ایران را به همراه خواهد داشت.
در ادامه این مطلب با اشاره به تلاش کشورهای بریکس برای ایجاد یک سازوکار مالی چندجانبه و جدید نوشت: این کشورها همچنین گفتوگوها درباره یک سازوکار تضمین جدید برای «بانک توسعه جدید» را تایید کردند. آنها به دنبال کاهش هزینههای سرمایهگذاری و ارتقای سرمایهگذاری در کشورهای در حال توسعه هستند.
بیلد گزارش داد، کشورهای گروه بریکس با این اصلاحات و پیشرفتهایی که در آن کردهاند، نشان میدهند که میخواهند نفوذ خود را در عرصه جهانی افزایش دهند.
انتهای پیام
نظرات