• سه‌شنبه / ۱۷ تیر ۱۴۰۴ / ۰۸:۰۲
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 1404041709853
  • خبرنگار : 51000

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان عنوان کرد

هسته خرما منبعی برای پیشگیری از دیابت، سرطان و بیماری‌های قلبی

هسته خرما منبعی برای پیشگیری از دیابت، سرطان و بیماری‌های قلبی

ایسنا/سیستان و بلوچستان عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: هسته خرمای ارقام بومی استان سیستان و بلوچستان بویژه ربی به عنوان غذای درمانگر طبیعی با ظرفیت غذایی، تغذیه ای، دارویی و درمانی فوق العاده می تواند جهت پیشگیری، کنترل و درمان دیابت، سرطان و بیماری‌های قلبی عروقی مورد استفاده قرار گیرد.

عبدالوحد صفرزایی، در گفت وگو با ایسنا، بیان کرد: هسته خرمای ربی، یکی از ارقام بومی استان سیستان و بلوچستان، با دارا بودن ترکیبات زیست‌فعال از جمله فنولیک‌ها، آنتی‌اکسیدان‌ها، فیبرهای رژیمی و ویتامین‌ها، نقش مهمی در پیشگیری از بیماری‌هایی نظیر دیابت، چاقی، فشار خون، سرطان‌های روده و پروستات و همچنین اختلالات عصبی ایفا می‌کند.

وی با اشاره به تحقیقات اخیر خود افزود: عصاره‌های استخراجی از این هسته با کاهش استرس اکسیداتیو در مغز، عملکرد موثری در مقابله با آسیب‌های عصبی دارند و همچنین، میزان بالای فیبر و ترکیبات فنولیک موجود در این هسته می‌تواند به بهبود شاخص‌های متابولیکی و کاهش چربی خون کمک کند.

صفرزایی عنوان کرد: خرمای ربی که در شهرستان‌های زابل، سراوان، ایرانشهر و چابهار کشت می‌شود، به دلیل بافت خاص و هسته کوچک‌تر از گوشت، از خرماهای نیمه‌خشک با رطوبت زیر ۱۴ درصد به شمار می‌رود و استفاده از ضایعات آن به ویژه هسته، به عنوان منبع تغذیه‌ای ارزشمند، مورد توجه ویژه محققان حوزه غذا و دارو قرار گرفته است.

برای نخستین بار در دنیا، نان لواش سنتی خشک با خواص آنتی‌دیابتیک، غنی‌شده با نانوذرات حاوی عصاره هسته خرمای ربی، توسط دکتر صفرزایی، محقق دانشگاه علوم پزشکی زاهدان به ثبت رسیده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha