• سه‌شنبه / ۱۷ تیر ۱۴۰۴ / ۱۰:۰۰
  • دسته‌بندی: اردبیل
  • کد خبر: 1404041709981
  • منبع : نمایندگی اردبیل

مدیر کل دامپزشکی استان اعلام کرد

انجام اقدامات پیشگیرانه برای مهار بیماری‌های مشترک انسان و دام در اردبیل

انجام اقدامات پیشگیرانه برای مهار بیماری‌های مشترک انسان و دام در اردبیل

ایسنا/اردبیل مدیر کل دامپزشکی استان اردبیل گفت: فعالیت‌های دامپزشکی بعنوان یکی از مهمترین ارگانهای حوزه سلامت عمومی و تامین امنیت غذایی جامعه در مهار و کنترل بیماری‌های مشترک مغفول مانده است و نیازمند نگرش و توجه ویژه مسئولان تصمیم‌ساز و تصمیم‌گیر استانی در اختصاص سهمی از بودجه فصل سلامت به دامپزشکی است.

دکتر مهدی فیضی ۱۷ تیر که به مناسبت ۶ جولای روز جهانی مبارزه با بیماری‌های مشترک انسان و دام سخن می‌گفت به ارتباط مستقیم سلامت جامعه با سلامت دام‌ها به عنوان یکی از منابع اصلی تامین پروتئین دامی اشاره کرد و گفت: پروتئین دامی سالم زیر بنای امنیت غذایی و تغذیه جوامع انسانی است و اگر خوراک سالم و با کیفیت دام سنگین، سبک، طیور و آبزیان در دسترس باشد و منجر به تولید منابع غذایی سالم شود نقش دامپزشکی در حوزه تامین امنیت غذایی و تضمین سلامت عمومی بهتر نمایان می شود.

فیضی، بیماری‌هایی نظیر تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، تب مالت، هاری، سیاه زخم، کیست هیداتیک و... را از مهمترین بیماریهای مشترک و قابل انتقال بین دام و انسان عنوان کرد و افزود: هدف از نامگذاری روز جهانی بیماری های مشترک، آگاه سازی آحاد جامعه و گروههای شغلی در معرض خطر ابتلاء به این بیماری‌ها و همچنین حساس کردن مسئولین و مقامات ارشد استانی جهت افزایش هماهنگی‌ها و همکاری‌های بین بخشی برای کنترل هرچه بهتر این بیماری‌هاست.

این مقام مسئول دامپزشکی استان گفت: تامین اعتبارات لازم به ویژه اختصاص سهمی از بودجه فصل سلامت به دامپزشکی، آموزش، اطلاع رسانی و آگاهی دهی به مردم، حمایت از گروههای داوطلب، یاوران بهداشتی و در یک جمله سفیران سلامت در زمینه های بهداشتی و پیشگیری، افزایش نظارت های عالیه در تمامی سطوح جامعه و از همه مهمتر ارتقاء تعامل و همکاری‌های بین بخشی از مهمترین راههای مهار و کنترل این بیماری است.

مدیر کل دامپزشکی استان با اشاره به وضعیت بیماری‌های مشترک و قابل انتقال بین انسان و دام به ویژه بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، تب مالت و هاری در استان گفت: با تعامل و همکاری بین بخشی خوبی که بین دامپزشکی و دستگاههای حوزه سلامت جامعه خصوصا دانشگاه علوم پزشکی وجود دارد اوضاع کاملا تحت کنترل بوده و اقدامات پیشگیرانه برای مهار، توقف و به حداقل رساندن این بیماری‌ها در حال انجام است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha