محمدجواد رحیمی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: وضعیت فعلی تولید محصولات باغی شهرستان بیشتر معطوف به محصول خرماست و بیشترین سطح زیر کشت نیز مربوط به خرما با ۱۲۵ هکتار است.
وی افزود: پس از خرما، انگور با ۶۷ هکتار، زیتون با ۴۴ هکتار، مرکبات با ۲۸ هکتار و انار با ۱۶ هکتار در رتبههای بعدی قرار دارند.
تولید ۹۳ تن انگور در باغات مهران
رحیمی درباره میزان تولید محصولات باغی گفت: در حال حاضر، سالانه حدود ۲۵۰ تن خرما، ۹۳ تن انگور، ۵۶ تن زیتون، ۸۰ تن مرکبات و ۸۵ تن انار در شهرستان مهران تولید میشود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مهران تصریح کرد: بیشتر نخلستانهای مهران در شهر مهران یعنی بخش محسن آب و بهرامآباد هستند و در بخش صالحآباد نخلستانهای کمتری وجود دارد.
رحیمی در خصوص ارقام مختلف کشت شده خرما در این شهرستان گفت: زاهدی، اشرسی، مکتوم، برحی، خضراوی، برحی در شهرستان مهران بیشتر کشت میشود که در میان آنها اشرسی، زاهدی، برحی و مکتوم به ترتیب، ارزش اقتصادی بیشتری دارند.
وی به شرایط اقلیمی منطقه اشاره کرد و گفت: گرمتر شدن اقلیم در سالهای اخیر یکی از عوامل محدودکننده در توسعه باغات است. در این راستا، استفاده از ارقام محلی خرما که با شرایط آبوهوایی منطقه سازگاری بیشتری دارند، توصیه میشود.
توسعه باغات زیتون و لیمو در سالهای اخیر
رحیمی ادامه داد: در سالهای اخیر توسعه باغات زیتون و لیمو نیز مورد توجه قرار گرفته، چرا که این دو محصول نسبت به شرایط آبوهوایی شهرستان مقاومت بیشتری دارند، کمتر دچار آفات میشوند و همچنین زودتر به مرحله باردهی میرسند.
مدیر جهاد کشاورزی مهران با اشاره به اینکه بخشهایی از خاک و منابع آبی منطقه شور و قلیایی هستند، افزود: این مسئله محدودیتهایی در توسعه باغات به وجود آورده است.
وی گفت: با توجه به نیاز بهرهبرداران، در طول سال چندین دوره آموزشی جهت ارتقای دانش باغداران در حوزههای مختلف برگزار میشود.

انگیزه باغداران به حمایت دولت گرهخورده است
رحیمی به مهمترین چالشهای پیشروی باغداران شهرستان مهران اشاره کرد و گفت: نداشتن بازار فروش منسجم، نبود صنایع تبدیلی برای فرآوری و بستهبندی، کمبود نیروی کار ماهر برای عملیات هرس، بالابودن هزینههای کارگری و نهادههای باغی، و همچنین خطر آتشسوزی به دلیل نبود حصار در باغها از جمله مهمترین مشکلات موجود است.
وی افزود: بسیاری از باغداران نیز به دلیل فرآیندهای پیچیده اداری در امور اراضی و هزینههای بالای دیوارکشی، موفق به احداث باغ جدید نمیشوند.
خرمای مهران ظرفیت بالایی برای صادرات دارد
رحیمی با تأکید بر ظرفیت صادراتی خرمای مهران خاطرنشان کرد: محصول خرما پتانسیل صادراتی بالایی دارد و در صورت حمایت دولت از بخش خصوصی و حل مشکلات زیرساختی، میتوان آینده روشنی برای بخش باغی شهرستان متصور بود.
انتهای پیام
نظرات