• سه‌شنبه / ۱۷ تیر ۱۴۰۴ / ۱۶:۱۳
  • دسته‌بندی: آذربایجان غربی
  • کد خبر: 1404041710442
  • خبرنگار : 50136

آزادراه ارومیه - تبریز؛ شریان حیاتی توسعه اقتصادی شمال‌غرب کشور

آزادراه ارومیه - تبریز؛ شریان حیاتی توسعه اقتصادی شمال‌غرب کشور

ایسنا/آذربایجان غربی مدیرکل و رئیس شورای هماهنگی راه و شهرسازی آذربایجان‌ غربی از آغاز عملیات تکمیل پروژه آزاد راه ارومیه - تبریز با حضور مقامات ملی و استانی خبرداد و گفت: آزاد راه ارومیه - تبریز بعنوان پروژه ای ملی و راهبردی نقش بنیادین در توسعه اقتصادی،گسترش صادرات، کاهش بیکاری و افزایش رفاه در استان دارد.

 پیمان آرامون سه‌شنبه ۱۷ تیر در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه آزادراه ارومیه - تبریز را باید فراتر از راه ارتباطی دو کلان‌شهر شمال‌غرب کشور دید، گفت: این آزادراه، شریان حیاتی توسعه متوازن در منطقه‌ای است که سال‌ها در انتظار جهش اقتصادی و اتصال مؤثر به بازارهای داخلی و خارجی بوده است. 

وی ادامه داد: اجرای پروژه تکمیل آزادراه ارومیه به تبریز که سال‌هاست به شکل بزرگراه مورد استفاده قرار گرفته علاوه بر افزایش ایمنی سفرهای جاده‌ای، نقطه‌ی عطفی در مسیر تحرک‌بخشی به اقتصاد، جذب سرمایه‌گذاری و تثبیت موقعیت ژئوپلتیکی آذربایجان‌ غربی به شمار می‌رود.

نقش ژئوپلتیکی در کریدورهای فراملی

آرامون با بیان اینکه همجواری آذربایجان‌ غربی با سه کشور ترکیه، عراق و جمهوری آذربایجان (نخجوان)، ظرفیت بالقوه‌ای برای تبدیل‌شدن به چهارراه ترانزیتی غرب کشور فراهم ساخته است، افزود: از این‌رو، آزادراه ارومیه - تبریز با پیوند خوردن به شبکه آزادراهی ترکیه و کریدورهای بین‌المللی، نقشی کلیدی در تسهیل صادرات به اروپا، قفقاز و آسیای میانه ایفا می‌کند. کاهش زمان و هزینه حمل‌ونقل، مزیتی رقابتی برای فعالان اقتصادی ایجاد کرده و مسیر توسعه شهرک‌های صنعتی را هموار ساخته است.

سرمایه‌گذاران به زیرساخت اعتماد می‌کنند

مدیرکل راه و شهرسازی استان با بیان اینکه سرمایه‌گذاری بدون زیرساخت‌های حمل‌ونقل مناسب محقق نمی‌شود، گفت: بنابراین آزادراه ارومیه _تبریز، دسترسی سریع، ایمن و مقرون‌به‌صرفه به مراکز تولید، مرزها و بازارهای مصرف را فراهم کرده و فضا را برای ورود سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی مهیا می‌سازد؛ مجاورت با بازار ترکیه و قفقاز همسو با امکان بهره‌گیری از لجستیک حرفه‌ای به استان آذربایجان‌ غربی چهره‌ای جذاب برای سرمایه‌گذاران داده است.

توسعه از دل روستاها عبور می‌کند

آرامون ادامه داد: جای‌جای این آزادراه از مناطق شهری و روستایی عبور می‌کند؛ مسیری که نه‌تنها زیرساخت حمل‌ونقل، بلکه زنجیره‌ای از فرصت‌های اقتصادی را با خود به همراه دارد. ایجاد مشاغل جدید در حوزه خدمات جاده‌ای، گردشگری بین‌راهی، فروش محصولات محلی و صنایع‌دستی از نتایج ملموس این پروژه است. 

وی تأکید کرد: کشاورزان و تولیدکنندگان خرد اکنون راهی کوتاه‌تر و مطمئن‌تر به بازارهای مصرف داخلی و حتی صادراتی در اختیار دارند.

آزادراه ارومیه_تبریز؛ شریان حیاتی توسعه اقتصادی شمال‌غرب کشور

جاذبه‌های گردشگری، در دسترس‌تر از همیشه

وی یادآور شد: شهرهای ارومیه و تبریز سرشار از جاذبه‌های طبیعی، تاریخی و فرهنگی هستند؛ از دریاچه ارومیه تا آثار تاریخی و بازارهای سنتی که نشانگر تمدن کهن این دیار است لذا بهره‌برداری از آزادراه ارومیه به تبریز، دسترسی گردشگران را تسهیل و بستر مناسبی برای توسعه اقامتگاه‌ها، مراکز فرهنگی و تقویت صنایع بومی مهیا می‌کند. 

آرامون اضافه کرد: نباید فراموش کرد، رشد گردشگری، پیشرانی برای اشتغال غیرمستقیم و ارتقای هویت فرهنگی و اجتماعی منطقه محسوب‌ می‌شود.

صرفه‌جویی اقتصادی و حفاظت محیط‌زیست

مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان غربی با بیان اینکه تأثیرات مثبت این آزادراه محدود به بخش اقتصاد نیست، افزود: کاهش مصرف سوخت و روان‌سازی ترافیک باعث صرفه‌جویی اقتصادی و کاهش آلاینده‌ها می‌شود همچنین کاهش بار ترافیکی از جاده‌های فرعی و پرخطر، به ارتقای ایمنی سفر نیز کمک کرده و از فشار بر اکوسیستم‌های حساس کوهستانی می‌کاهد.

وی ادامه داد: تکمیل قطعات یک، دو و سه آزادراه ارومیه - تبریز، بعنوان یکی از دستاوردهای مهم همایش بین‌المللی فرصت‌های سرمایه‌گذاری آذربایجان غربی(اینوا) بستر یک تحول بزرگ را فراهم کرده، اما برای بهره‌برداری کامل از ظرفیت‌های آن، باید به توسعه زیرساخت‌های جانبی مانند شهرک‌های لجستیکی، صنایع تبدیلی و پایانه‌های صادراتی نیز توجه شود. توسعه منطقه‌ای، تنها با مشارکت همه‌جانبه دولت، بخش خصوصی و مردم محقق خواهد شد.

آرامون گفت: آزادراه ارومیه - تبریز را مسیر تحقق توسعه‌ای پایدار، متوازن و آینده‌محور برای شمال‌غرب کشور ترسیم می‌کنیم؛ مسیری که از دل کوه‌ها می‌گذرد، اما مقصدش رونق، همبستگی و رفاه برای مردمان این سرزمین است.

به گزارش ایسنا، پروژه آزاد راه ارومیه - تبریز در ۶ قطعه و با طول تقریبی ۱۶۴ کیلومتر از «ارومیه» آغاز و با گذر از پل میانگذر دریاچه ارومیه و جزیره اسلامی و با عبور از سه‌راهی خاصبان و جنوب شهر «سهند» به شهر«تبریز» در آذربایجان شرقی متصل می‌شود. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha