• سه‌شنبه / ۱۷ تیر ۱۴۰۴ / ۲۲:۳۹
  • دسته‌بندی: دفاعی - امنيتی
  • کد خبر: 1404041710599
  • خبرنگار : 71533

محسن رضایی: نباید دچار غفلت شویم

محسن رضایی: نباید دچار غفلت شویم

فرمانده سپاه پاسداران در دوران جنگ تحمیلی با تاکید بر اینکه بعید نیست دشمن در اظهارات اخیر به دنبال یک فریب هم باشد، گفت: ما نباید دچار غفلت شویم.

به گزارش ایسنا، محسن رضایی در گفت‌وگویی تلویزیونی درباره ابعاد و پیامدهای جنگ تحمیلی ۱۲ روزه در پاسخ به این پرسش که مبانی ادعای آمریکا و رژیم صهیونیستی در زمینه پیروزی در جنگ ۱۲ روزه چیست، اظهار کرد: این شو تبلیغاتی دشمن به دلیل فشار افکار عمومی بعد از جنگ ۱۲ روزه هم در سرزمین‌های اشغالی و هم در جامعه آمریکا و هم در سطح بین‌المللی به وجود آمد که اسرائیل و آمریکا شکست خوردند.

وی یادآور شد: طوری فشار زیاد شد که آقای ترامپ در چندجا برخی رسانه‌های بزرگ بین‌المللی را دشنام داد که شما دروغ می‌گویید و ما پیروز شده‌ایم.

فرمانده سپاه پاسداران در دوران جنگ تحمیلی ادامه داد: این اقدام دشمن در زمینه اعلام پیروزی در جنگ چند هدف می‌تواند داشته باشد که یکی آن است که فشار افکار عمومی را به تردید بکشانند و با داستان‌سرایی مردمی که همه‌جا گفتند ایران پیروز شده را زیر سئوال ببرند. 

رضایی تاکید کرد: احتمالاً اینکه امروز ترامپ از پایان مسئله هسته‌ای حرف زده، بعید نیست به دنبال یک فریب هم باشند که ما با شما دیگر کاری نداریم و جنگمان تمام شده تا دوباره مثل کاری که در مذاکره کردند را تکرار کنند. ما نباید دچار غفلت شویم.

وی ادامه داد: بنابراین اقدام دشمن هم امکان جنبه تبلیغاتی و هم جنبه فریب را می‌تواند باهم داشته باشد. اما در پاسخ به این پرسش که آیا واقعاً دشمنان پیروز شدند؟ از چند بعد می‌توان دستاوردها و هزینه‌های اسرائیل را بررسی کرد. 

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: به گزارش وزارت دارایی اسرائیل در این ۱۲ روز ۲۰ میلیارد دلار هزینه این جنگ بوده، هم مستقیم و هم هزینه فرصت. به اندازه تولید دو سال موشک‌های تاد آمریکایی در این ۱۲ روز مصرف شده یک هرکدام یک قیمت فوق‌العاده‌ای دارد. 

فرمانده سپاه پاسداران در دوران جنگ تحمیلی افزود: ما حدود ۸۰ پهپاد زدیم و جنازه ۳۲ پهپاد الان دست ماست. پهپادهای هرمس و هرمون که بسیار پیشرفته بودند. این ۸۰ مورد را رادار ما دیده که اصابت داشته‌اند اما ۳۲ جنازه پهپاد در اختیار ماست.

وی تصریح کرد: تلفات نیروی انسانی که به آنان وارد شده، آسیب‌هایی که به مراکز امنیتی و اقتصادی وارد شدند و همه رسانه‌ها گفتند. با این حجم از تخریب، آسیب و هزینه‌ها به چه چیز دست‌یافته‌اند؟

رضایی گفت: اساس موجودیت اسرائیل براساس یک واژه به نام «امنیت مطلق» است به این دلیل که اقوام و گروه‌های مختلفی که از سراسر دنیا آوردند، وحدت سرزمینی، نژادی یا خونی که ندارند؛ از طریق یک وحدت مطلق در این ۷۰ سال نگه داشته شدند. به آنان گفته شد «در این مناطق زندگی کنید و هیچ خطری شما را تهدید نمی‌کند و هیچ قدرتی نمی‌تواند به شما آسیب بزند.»

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: هدف دومشان این بود که با این اجتماع یک نفع اقتصادی به دست آورند. به این معنا که این سرزمین ثروت است و آن را به دست می‌آورید. اگر امنیت آسیب می‌دید دو اتفاق می‌افتاد، یکی اینکه آنان نسبت به جان خود و نیز به معیشت و ثروت خود دچار خطر می‌شدند و بنابراین امنیت، موجودیت اسرائیل را تشکیل می‌داد.

رضایی گفت: از نکات مهم این است سکوت کشورهای عربی و بسیاری کشورهای منطقه شکست و پشت سر هم در دفاع از ایران اطلاعیه دادند. اسرائیل دنبال این بود که با آن کشورها صلح ابراهیم درست کند و باهم دوست شوند، اما اتحادیه عرب، سازمان کنفرانس اسلامی و دیگر کشورهای منطقه آمدند پشت سر ایران و اسرائیل را محکوم کردند. 

وی افزود: اسرائیل یک طرح بسیار خطرناک با آمریکا تنظیم کرده بود که دارای هفت مرحله است. این طرح را بیش از یک سال طول کشیده بود که بنویسند و آن را در نقاطی مثل یونان و دریای مدیترانه تمرین هم کرده بودند. 

فرمانده سپاه پاسداران در دوران جنگ تحمیلی افزود: اولین هدف آنان زدن سر نظام از رهبری، شورای امنیت و فرماندهان سپاه بود. دوم ایجاد هرج و مرج و تقویت آن. هدف سوم ورود ضدانقلاب از مرزهای کردستان و منافقین در تهران و تبدیل شدن ایران به چند منطقه. هدف چهارم تجزیه ایران و هدف پنجم بمباران‌های وسیع زیرساخت‌های دفاعی نظام. 

وی یادآور شد: اهداف دیگر هم مربوط به خلع سلاح این مناطق تجزیه‌شده و اقدامی شبیه کرانه باختری انجام دادن در آنجاست و اینکه بتوانند از مدیترانه که راه می‌افتند آسمان سوریه، لبنان، عراق و ایران دستشان باشد و تا مرز چین این منطقه غرب آسیا را بروند. گفتند نظام را می‌خواهیم سرنگون کنیم اما بحث فراتر از نظام بوده است. 

وی تاکید کرد: آنان در اقدام علیه رهبری انقلاب، ناتوان شدند و شورای امنیت ملی را هم که محل برگزاری جلسه‌شان را بمباران کردند، ۶ نقطه جایی که شورای امنیت بوده، اصابت بمب داشته است اما خدشه‌ای به هیچکدام از اعضا وارد نشده، چون حساب‌شده جلسه گذاشته بودند. 

رضایی گفت: تعدادی از فرماندهان ما را هم ترور کرده‌اند اما اگر ۱۰ درصد از ۱۰۰ درصد هدف اول را در نظر بگیریم، در ایجاد هرج و مرج، ورود ضدانقلاب، صفر بودند.
ضدانقلابی که در سمت کردستان بوده‌اند عناصر پیشرویشان تا تهران آمده بودند اما به‌هیچ‌وجه ورود نکردند و اختلافی بین اسرائیل و آنان به وجود آمده است.

فرمانده سپاه پاسداران در دوران جنگ تحمیلی اظهار کرد: ناکامی‌های اسرائیل در بعد سیاسی و اجتماعی ۸۰ درصد و در بعد نظامی ۶۵ درصد است. آیا اسرائیل دستاوردی داشته است؟ آن هزینه بزرگ را داده و این ناکامی بزرگ را هم داشت. اسرائیل شکست بزرگ و مفتضحانه‌ای خورد.

وی افزود: ما هم جدای از این موارد، پیروزی‌هایی داشته‌ایم؛ در اولین بخش یک انقلاب جدید در ایران صورت گرفت که با حضور مردم در صحنه با سایر موارد بسیار متفاوت است و البته من نگرانم که در این بخش ما به دوران قبل از جنگ، بازگردیم.

رضایی با اشاره به نقش تاثیرگذار مردم در کنار دولت در جریان انجام امور در جنگ ۱۲ روزه، گفت: دشمنان به دلیل نقش مردم در پیروزی انقلاب اسلامی از مردم می‌ترسیدند و بعد از انقلاب با ایجاد جنگ تلاش کردند در آن شرایط نظام را ساقط کنند ولی دیدند از سال دوم جنگ، جوانان ۲۰ساله همچون قاسم سلیمانی، مهدی باکری، احمد کاظمی، باقری‌ها آمدند و از خود مردم تیپ و لشکر درست کردند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد: وقتی دیدند از روز پنجم، ششم جنگ مردم راه افتادند و متحد شدند و حمایت می‌کنند که به دولت و نیروی انتظامی کمک می‌دهند و در ایست بازرسی‌ها همکاری فراوان دارند. این موارد بود که باعث شد دشمن فهمید که باید هرچه زودتر آتش‌بس دهد.

وی با بیان اینکه موشک‌های ما بسیار موثر بود اما این قیامی که کشور ما شکل گرفت، تحول جدیدی را در مردم به همراه داشت، تاکید کرد: ما نشان دادیم حریف آمریکا و اسرائیل باهم هستیم. اینکه ما مقر فرماندهی سنتکام را در قطر زدیم، کدام کشور دیگر جرئت حمله دارد؟ دستاورد دیگر ما این بود که بسیاری کشورهای منطقه فهمیدند ایران قابل‌ اتکاست.

فرمانده سپاه در دوران جنگ تحمیلی گفت: بخشی از موشکی ما را زدند ولی ما تا آخرین لحظه پرقدرت زدیم و حتی روزهای آخر شدت شلیک ما خیلی بیشتر بود. ما اولین پیروزی را به دست آوردیم و باید آن را کامل کنیم. پیروزی ما زمانی کامل می‌شود که آنان به کلی و بعد از جنگ ۱۲ روزه بروند یا ممکن است باردیگر بخواهند شانس خود را امتحان کنند. آنجا ما دیگر باید خیلی قوی‌تر از این ۱۲ روز بزنیم و باید پیروزی خود را در راند دوم کامل کنیم.

رضایی با بیان اینکه میدان باید با دیپلماسی همراه باشد، اظهار کرد: اما میدان باید مقدم بر دیپلماسی باشد. مدیریت میدان و دیپلماسی بسیار مهم و تعیین‌کننده است. همان ظرافتی که رهبری انقلاب در مدیریت میدان و دیپلماسی به خوبی نشان می‌دهند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه برای آینده دو سناریو وجود دارد، گفت: یکی اینکه اسرائیل در کوتاه‌مدت از ما دست می‌کشد و به سراغ لبنان، سوریه و عراق می‌رود. هدفشان خلع سلاح حزب‌الله، ایجاد قرارداد بین جولانی و اسرائیل است و اینکه تا پایان امسال اوضاع عراق را بهم بریزند.

رضایی افزود: احتمال دخالت آنان در انتخابات عراق و تغییر نتیجه وجود دارد و اینکه در زندان‌های آنان ۳۰ هزار داعشی وجود دارد و حزب بعث هم در دو سال اخیر فعال شده است. خود دولتمردان عراق باید بنشینند و ببینند آنان چه برنامه‌ای دارند اما اکنون دولت عراق و مردم این کشور حواسشان جمع است.

فرمانده سپاه در دوران جنگ تحمیلی اظهار کرد: در حالت دیگر ادامه شو فعلی و درگیر شدن مجدد با ایران است، برخی می‌گویند کمتر از یک ماه، کمتر از یک سال، کمتر از چند سال اما کدامیک از آن‌ها خواهد بود؟ زمان درگیری بعدی با اسرائیل را ما تعیین می‌کنیم؛ اگر ما آمادگی خود را حفظ کنیم و ماندن دستمان روی ماشه برقرار باشد یک ماه می‌شود یک سال و یک سال به چند سال خواهد رسید و اتفاقی نمی‌افتد اما اگر ما را از حالت آمادگی خارج کنند ممکن است کمتر از یک ماه دیگر هم این اتفاق بیفتد. هرچند اگر چنین شود، شکل کاملاً مشخص و معین و کنترل‌شده و مدیریت‌شده است ولی ما باید کاری کنیم که دیگر به این وضعیت برنگردد. در نهایت چنانچه مجدد حمله کرد ضرب شست محکمی نشان بدهیم.

وی ادامه داد: ما نمی‌توانیم دوباره به خواسته‌های آمریکا برگردیم و شرایطی که غرب آسیا دست آمریکا باشد، اگر چنین باشد اولین کار آمریکا، تجزیه ایران است. آمریکایی‌ها اگر ایران را تسلیم کند یا ایران برود و خودش را تسلیم کند، آنان جز به تکه‌پاره شدن ایران راضی نمی‌شوند.

فرمانده سپاه در دوران جنگ تحمیلی گفت: ما می‌توانیم از احتمال حمله اسرائیل تا یک ماه آینده به جایی برسیم که چند سال آینده مطرح شود ولی به این شرط که ما از آنچه آمریکا از آن ترسیده کنار نکشیم و تقویتش کنیم. یکی از پارامترها حفظ همبستگی مردم و دیگری برخورد قاطع با دشمن است.

رضایی تصریح کرد: به آقای پزشکیان نامه‌ای نوشتم و الان خود او جلوتر از من حرکت کرده و دستور داده که این طرح برنامه‌ریزی شود. ما کاری که آلمان و ژاپن در جنگ جهانی دوم انجام دادند در بخش اقتصادی انجام دهیم و مردم را در امور مشارکت دهیم. آنان که هردو در جنگ آسیب بسیار دیدند ۱۵ سال بعد اقتصاد دوم و سوم دنیا شدند.

وی یادآور شد: دولت‌های ما انصافاً در دفاع مقدس خدمات‌رسانی زیادی کردند اما اگر از آن زمان در نکاتی که اشاره شد تصمیم‌گیری می‌کردیم امروز مشکلی در اقتصاد نداشتیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha