جواد حقلطفی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری قزوین در جلسه هماهنگی استفاده از پساب که با حضور شهرداران شهرهای استان در محل سالن اجتماعات آبفای قزوین برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به بروز خشکسالیهای متوالی و تنش آبی ناشی از آن، نیمی از توان فکری و عملیاتی استان در حوزه آب عملیاتی شده و در این زمینه استفاده از پساب و بازچرخانی آب مصرفی از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی اشاره کرد: از یک سو بهدلیل کمبود آب نمیتوانیم صنایع را توسعه بدهیم و از سویی دیگر پساب استاندارد، در صنعت و فضای سبز شهری قابل استفاده است و باید صنایع و شهرداریها را به سمت استفاده از این ظرفیت سوق دهیم.
حق لطفی به افزایش واحدهای مسکونی و تجاری استان اشاره و تصریح کرد: این افزایش منجر به تولید فاضلاب بیشتری شده است برای همین باید یک مدل بومی برای استفاده از پساب تولیدی طراحی و اجرا کنیم.
داراب بیرنوندی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قزوین خاطرنشان کرد: هم اکنون سالانه ۳۱ میلیون مترمکعب فاضلاب تولید میشود که از این میزان ۲۶ میلیون مترمکعب بهصورت پساب قابل واگذاری است.
به گزارش ایسنا، بنا بر اعلام روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب استان قزوین، وی افزود: ۱۰ تصفیهخانه فاضلاب فعال در سطح استان در مدار بهرهبرداری بوده و پروژههای متعدد دیگری نیز در حال اجرا است که نیازمند ورود و سرمایهگذاری بخش خصوصی، صنایع آببر و شهرداریها برای استفاده از خروجی این تصفیهخانهها است.
بیرنوندی بیان کرد: شرایط تغییر اقلیمی موجود در سطح کشور و استان به گونهای است که با تنش آبی مستمر مواجه هستیم و به همین دلیل برای حفظ محیط زیست و حفظ توسعه صنعتی استان باید به سمت استفاده از پساب ارزشمند حاصل از فاضلاب حرکت کنیم.
منصور ستوده مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان قزوین نیز در سخنانی به مسئله کاهش سطح آبهای زیر زمینی استان به اندازه یک سوم خبر داد و یادآور شد: استفاده از این آب باید با دقت و حساسیت بالا و امکان بازیابی سفرههای زیر زمینی باشد.
وی تصریح کرد: الزامات، روشها و دستورالعملهای مربوط به استفاده از پساب تهیه و ابلاغ شده و هم اکنون در اختیار شرکتها، کارخانهها و واحدهای صنعتی و نیروگاه در نوبت دریافت پساب قرار دارند.
انتهای پیام
نظرات