به گزارش ایسنا، به نقل از روابطعمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان البرز، مهدی سلیمی در حاشیه نشست کمیسیون کشاورزری، آب و صنایع تبدیلی اتاق بازرگانی البرز یکی از اساسیترین مشکلات گلخانهداران را دسترسی دشوار و غیرمستقیم به بذرهای با کیفیت و استاندارد برشمرد و گفت: بسیاری از این بذرها به صورت وارداتی وارد کشور میشوند، اما به جای توزیع از مسیرهای رسمی، از طریق واسطهها و فروشگاههای غیرمعتبر به دست تولیدکنندگان میرسند.
گلخانهدار و فعال حوزه کشاورزی در استان البرز افزود: ما انتظار داریم که خود به صورت مستقیم و بدون واسطه از شرکتهای معتبر واردکننده یا نمایندگان رسمی آنها خرید بذر را انجام دهیم، اما در عمل چنین امکانی فراهم نیست. واسطهها با ایجاد فضای غیرشفاف و بعضاً با سیاهنمایی درباره کمبود کالا، قیمت بذر را به طور مصنوعی بالا میبرند و فشار هزینهای زیادی به گلخانهداران وارد میکنند.
وابستگی بیش از ۹۰ درصدی فعالیتهای گلخانهای ایران به بذرهای خارجی
به گفته سلیمی، بیش از ۹۰ درصد بذرهای مصرفی گلخانهها همچنان از خارج وارد میشوند و تولید داخلی هنوز نتوانسته به سطح قابل رقابت با نمونههای خارجی برسد.
وی ادامه داد: در برخی موارد تلاشهایی برای تولید داخلی بذر انجام شده، اما این محصولات به ندرت از نظر بازارپسندی و بهرهوری قابل رقابت با نمونههای وارداتی هستند. به همین دلیل، بازار همچنان به شدت به واردات وابسته است.

درخواست برای نظارت دولت و معرفی واردکنندگان معتبر
این گلخانهدار البرزی با انتقاد از نبود شفافیت در زنجیره تأمین گفت: ما به عنوان تولیدکننده هیچ ابزاری برای اطمینان از اصالت کالا نداریم و نمیدانیم بذری که به نام محصول خارجی از اسپانیا و یا ایتالیا خریداری میکنیم به درستی محصول همان کشور است یا خیر، در این مورد حتی به آنالیز یا آزمایشگاههای تخصصی برای بررسی کیفیت دسترسی نداریم.
سلیمی در ادامه با بیان اینکه انتظار میرود که دولت و نهادهای متولی، فهرست واردکنندگان معتبر بذر و دارای مجوز رسمی در این خصوص را در اختیار تولیدکنندگان حوزه کشاورزی قرار دهند، افزود: اگر این اقدام انجام شود، و ما بتوانیم با اطمینان و بدون واسطه از آنها خرید کنیم، این کار نه تنها باعث کاهش هزینه تمامشده محصولات کشاورزی میشود، بلکه موجب افزایش کیفیت تولیدات این بخش است.
وی با تاکید بر اهمیت تامین مستقیم و مطمئن نهادهها خاطرنشان کرد: تولید پایدار در گلخانههای استان البرز در گرو اصلاح زنجیره تأمین، حذف واسطههای غیررسمی و حمایت از دسترسی تولیدکنندگان به منابع معتبر است، اگر این مسیر تسهیل شود، زمینه را برای ارتقاء کیفیت محصولات و رقابتپذیری بخش کشاورزی استان در سطح ملی و بینالمللی نیز فراهم میکند.
انتهای پیام
نظرات