هادی حقشناس چهارشنبه ۱۸ تیر در جلسه شورای برنامهریزی استان، اظهار کرد: ماه محرم امسال با ادامه جنگ دوازدهروزه رژیم صهیونیستی مقارن شد که نشان داد نظام سیاسی اموی با نظام سیاسی صهیونی در بقای خود اتکای محکم به قدرت دارند و قدرت را جایگزین خدا کردهاند و کسی که خدا نداشته باشد، مرتکب هر جنایتی میشود.
وی با بیان اینکه شهادت دکتر صدیقی صابر و اعضای خانواده ایشان در شب آخر جنگ بزرگترین جنایت جنگی بود، افزود: کمتر صحنههای کربلا را دیده بودیم، شهید کردن بانوان و کودکان در ایران و همچنین حمله به دو منزل مسکونی در آستانه اشرفیه گیلان نمونهای از سند جنایات رژیم صهیونیستی است که بیانگر مظلومیت ایران ایران بعد از انقلاب است.
استاندار گیلان رسانهها باید مستمر ابعاد جنگ دوازدهروزه را تبیین کنند، گفت: در این جنگ کل غرب پشت رژیم صهیونیستی بوده و اهالی هنر و رسانه باید این موارد را بازگو کنند، آمریکا هم در این جنگ خواست کار نیمهتمام کودتای ۲۸ مرداد خود را تمام کند که ناکام ماند.
حقشناس ضمن قدردانی از حمایتهای مقتدرانه ملت ایران در این جنگ، افزود: کامیونداران که در آن ایام به دلیل مسائل معیشتی اعتصاب کرده بودند، در ۱۲ روز جنگ به بنادر رفتند و کالاهای اساسی را منتقل کردند که این مصداق هوشیاری و بلوغ ملت ایران است.
وی ادامه داد: رژیم صهیونیستی به معنای واقعی کلمه داعش یهود است، این نقشه که فکر میکردند طی چند روز به اهداف شومشان میرسند، نتیجه معکوس داد.
وی بیان کرد: این جنگ دوازدهروزه قطعه تاریخی است که همانند دفاع مقدس انقلاب را بیمه کرد، سرداران بزرگوار، دانشمندان مؤثر، خانوادهها، مادران و کودکان زیادی شهید شدند که جایگزین کردن آنها سخت است، اما ذات انقلاب رویشها در ابعاد مختلف است و نشان میدهد که حتماً محکم و موفق جلو آمدیم که دشمنان روز به روز وحشیتر شدند و چنین ضربهای زدند.
استاندار گیلان ادامه داد: شاید تأسیسات هستهای ما تخریب شد اما دانش هستهای ما از بین نرفته است؛ تا زمانی که ما مجهز نباشیم بازدارندگی لازم صورت نمیگیرد.
وی با اشاره به سفر غیررسمی و صمیمانه رئیس جمهور به صورت زمینی به استان، اظهار کرد: رئیس جمهور به صورت غیررسمی و بدون تشریفات و حفاظت خاص به استان آمدند و در مدت حدود هشت ساعتی که در استان حضور داشت، حدود ۱۳ مورد مسائل مهم و برجسته در این دیدار گفته شد، از فرصت محدود حضور ایشان نهایت استفاده را کردیم. مردم گیلان قطعاً نسبت به این دولت محبت و ارادت داشتند که در انتخابات بیشترین رأی را به دکتر پزشکیان دادند و ایشان را همینطور قبول دارند. لذا برخی غصه مردم را نخوردند؛ همه ما سوار یک کشتی هستیم و باید از فرصتها برای حل مشکلات و خدمت به مردم نهایت استفاده را ببریم.
حق شناس با اشاره به اینکه بیش از هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان پروژههای نیمهکاره در همه شهرها داریم، باید با اعتبارات ملی در جهت تکمیل پروژهها بهرهمند شویم، تصریح کرد: بخش اصلی بودجه عمرانی است که امسال ۱۱ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان برای بودجه عمرانی استان پیشبینی شده و نسبت به سال گذشته رشد ۳۰ درصدی داشته است. امیدواریم با تخصیص بیشتر در سال جاری بتوانیم بخشی از پروژههای نیمهتمام استانی را تکمیل کنیم.
وی ادامه داد: هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان برای ۲۳۰ پروژه نیمهتمام پیشبینی کردیم، امیدواریم در سال جاری همانطور که اعتبارات افزایش یافته، تخصیصها هم افزایش یابد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی گیلان هم در این جلسه گفت: باید برش استانی برنامه هفتم تهیه و تصویب شود، قبلا برنامه پروژه محور بوده اما الان باید نتیجه محور شود.
محمدرضا رستمی افزود: اعتبارات هزینهای در سه سطوح حقوق و احکام کارکنان، سایر پرسنلی (رفاهی)، سایر هزینهای تقسیم بندی میشود که باید بنابر رعایت عدالت توزیع گردد.
نماینده لنگرود در مجلس شورای اسلامی نیز اظهار کرد: اعتبارات استانی حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان است، امسال تفاوتی ایجاد شده از محل تبصره ۱۱ و ۱۲، تنخواه حوادث متمرکز است که به استانها تخصیص دادیم، سهم گیلان هم در این بخش حدود هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است.
مهرداد لاهوتی با بیان اینکه برای تکمیل پروژهها از محل اوراق مشارکت بهرهمند شویم، افزود: سال گذشته میانگین تخصیص اعتبارات ۵۰ درصد بوده که امسال باید به ۶۰ یا ۷۰ درصد برسد.
وی اضافه کرد: پیشنهاد میکنم کمیتهای تشکیل شود تا منابع متمرکز از دل بودجه استخراج کنیم و سپس از مرکز مطالبه نماییم زیرا با منابع استانی به جایی نمیرسیم.
محمدرضا احمدی، نماینده رشت و خمام در مجلس شورای اسلامی با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای جنگ دوزادهروزه گفت: جا دارد از همه مدیران، نیروهای نظامی و انتظامی و اطلاعاتی که شبانهروز پای کار بودند، قدردانی میکنم.
لاهوتی با بیان اینکه حدود هفت الی هشت درصد بودجه که در دست وزارتخانههاست، را پیگیری میکنیم، افزود: با این بودجه هزار و ۷۰۰ میلیارد تومانی نمیتوان اقدام خاصی انجام داد.
وی بیان کرد: جنگ دوازدهروزه نشان داد که وزارت دفاع و نیروهای مسلح باید بیشتر دیده شوند و برخی از گذرگاههای استان باید تقویت شوند، زیرا امنیت مردم اولویت اول است.
محمدتقی آشوبی، رئیس علوم پزشکی استان هم تصریح کرد: در حال حاضر ۱۰۰ آمبولانس در استان داریم که طی دو سال باید نوسازی کنیم. در مرحله اول باید ۲۰ آمبولانس را از منطقه آزاد وارد کنیم که هر یک از این آمبولانسها یک اتاق آی.سی.یو سیار است.
انتهای پیام
نظرات