• پنجشنبه / ۱۹ تیر ۱۴۰۴ / ۰۸:۰۷
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1404041911430
  • خبرنگار : 50653

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان مطرح کرد

وزش تندبادها و خیزش گردوغبار، کیفیت هوای اصفهان را به خطر انداخت

وزش تندبادها و خیزش گردوغبار، کیفیت هوای اصفهان را به خطر انداخت

ایسنا/اصفهان مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان، از نفوذ گرد و غبار با شاخص ناسالم برای عموم در شهرستان اصفهان و ۱۶ شهرستان دیگر استان خبر داد و گفت: این وضعیت تا روز شنبه 21 تیر ادامه خواهد داشت و عوامل اصلی این پدیده خشکسالی، کم‌بارشی و تخریب پوشش‌های گیاهی است.

منصور شیشه‌فروش در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: نفوذ گردوغبار با شاخص ناسالم برای عموم، به‌دلیل وزش تندبادهای فصلی و خیزش کانون‌های گردوخاک در چند روز اخیر از مناطق شرق و شمال استان و نواحی کویری هم‌مرز با استان‌های قم و سمنان، منجر به کاهش میدان دید و کیفیت هوا در شهرستان اصفهان و ۱۶ شهرستان دیگر استان شده است. پیش‌بینی می‌شود این شرایط تا روز شنبه ادامه دارد.

وی افزود: دلایل خیزش کانون‌های گردوغبار می‌توان به خشکسالی، کم‌بارشی، بیابان‌زایی، تخریب پوشش‌های گیاهی و عرصه‌های طبیعی، تغییر کاربری‌ها، رها شدن مزارع به دلیل عدم تأمین آب و وزش تندبادهای گرم تابستانی اشاره کرد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان ادامه داد: در این راستا، جلسه کارگروه تخصصی مقابله با آثار گرد و غبار تشکیل شده است. در جلسه، توصیه‌های بهداشتی و خودحفاظتی از سوی مرکز بهداشت به عموم مردم، به‌ویژه بیماران، ابلاغ شد، همچنین برای پیشگیری از تشدید اثرات این پدیده، وظایف هر بخش مشخص و نظارت اداره حفاظت محیط‌زیست بر انجام تکالیف بخش‌های مختلف برنامه‌ریزی شد.

شیشه‌فروش بیان کرد: توصیه‌هایی از جمله انجام ندادن ورزش و فعالیت‌های بدنی در محیط‌های باز، استفاده از ماسک استاندارد، حضور پیدا نکردن بیماران قلبی، ریوی و دارای بیماری خاص در محیط‌های باز و ترافیکی ارائه شده است. جلوگیری از هر اقدامی که منجر به افزایش آلودگی هوا می‌شود، از جمله فعالیت‌های معدنی، خاک‌ورزی، آتش زدن بقایای گیاهی و عملیات ساختمانی نیز مورد تأکید قرار گرفته است.

وی اضافه کرد: در استان اصفهان، تاکنون یک میلیون و ۵۰۵ هزار هکتار کانون‌های بحرانی فرسایش بادی در ۱۴ شهرستان شناسایی و مطالعه شده است. تاکنون ۳۱۰ هزار هکتار عملیات نهال‌کاری و بیابان‌زدایی انجام شده و ۳۰ هزار هکتار مالچ‌پاشی صورت گرفته است. ۳۰۰ کیلومتر بادشکن‌های زنده و غیرزنده در کانون‌های شناسایی شده از جمله در کاشان، آران و بیدگل، نائین، اردستان، خور و بیابانک، بادرود، برخوار، ورزنه، کوهپایه و هرند اجرایی شده است. ۱۵۰ هزار هکتار از کانون‌ها نیز در اولویت اجرای طرح‌های نهال‌کاری قرار دارد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان تصریح کرد: استان اصفهان علاوه‌بر کانون‌های گردوخاک با منشأ داخلی، تحت تأثیر کانون‌های گردوخاک از مناطق کویری هم‌مرز با استان‌هایی چون قم، سمنان، یزد و مرکزی نیز قرار دارد. لذا لازم است سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور برای تداوم اجرای طرح‌های بیابان‌زدایی و کنترل گردوخاک نسبت به تأمین اعتبارات مورد نیاز استان در کانون‌های اولویت‌دار شهرستان‌های کاشان، آران و بیدگل، نائین، شرق اصفهان، ورزنه و هرند اقدام کنند. 

شیشه‌فروش یادآور شد: وزارت نیرو باید برای تسریع در اجرای طرح احیای زاینده‌رود و تالاب گاوخونی و تکمیل طرح‌های در دست اجرا در حوضه زاینده‌رود و سایر دشت‌های استان از جمله کاشان و آران‌وبیدگل اقدام کند و حقابه‌های قانونی کشاورزان و حقابه‌های زیست‌محیطی و فضای سبز را تأمین کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
امروز ۰۹:۴۹

امروز صبح وضعیت هوای اصفهان خطرناک هست طبق داده های خودشون حداقل اگر کاری نمی‌کنید مردم را آگاه کنید تا از خونه هاشون بیرون نیایند و ادارات و بانک‌ها تعطیل بشند این یک کار را که میتونید بکنید