محمد مهدی واحدی، در گفت وگو با ایسنا، به مناسبت هفته گرامیداشت مبارزه با قاچاق کالا و ارز، گفت: کالاهای سلامتمحور قاچاق، تهدیدی مرگبار برای سلامتی مردم و ضربهای مهلک به اقتصاد کشور هستند.
وی با اشاره به فرمان تاریخی مقام معظم رهبری در سال ۱۳۸۱ مبنی بر لزوم مبارزه همهجانبه با قاچاق، اظهار کرد: پدیده قاچاق، بهویژه در حوزه کالاهای مرتبط با سلامت، علاوه بر آسیبهای اقتصادی، سلامت، مردم را با خطرات جدی مواجه کرده است.
وی ادامه داد: کالاهایی مانند داروها، مکملهای تغذیهای و بدنسازی، تجهیزات پزشکی، خوراکیها، آشامیدنیها و محصولات آرایشی و بهداشتی قاچاق، میتوانند تأثیرات جبرانناپذیری بر سلامت مصرفکنندگان بگذارند.
واحدی شرایط نامناسب انبارداری و حملونقل این کالاها را عاملی برای فساد و تغییرات شیمیایی مخرب در محصولات دانست و افزود: این محصولات میتواند منجر به بروز مشکلات گوارشی شدید، آلرژیهای پوستی و چشمی و عوارض خطرناک دیگر برای مصرفکننده شود.
وی تصریح کرد: توانمندسازی مردم در شناسایی کالای مجاز از غیرمجاز، نقشی کلیدی در پیشگیری از این آسیبها دارد.
واحدی برچسب اصالت را بهعنوان سادهترین و مهمترین روش تشخیص کالای اصیل از قاچاق معرفی کرد و توضیح داد: سازمان غذا و دارو اصالت فرآوردههای سلامتمحور را از سه طریق، استفاده از نرمافزار موبایلی TTAC، استعلام از طریق سایت www.ttac.ir و ارسال کد ۱۶ رقمی به سامانه پیامکی ۲۰۰۰۸۸۲۲ بررسی میکند.
واحدی با تأکید بر اینکه خرید از مراکز معتبر همراه با بررسی برچسب اصالت، سادهترین و مؤثرترین اقدام برای محافظت از سلامت فردی و خانوادگی است، خاطرنشان کرد: اطلاعات روی برچسب اصالت (تاریخ تولید، انقضا، شرکت مبدا، کشور سازنده، نام محصول و...) به مصرفکننده امکان میدهد از اصالت و ایمنی محصول اطمینان حاصل کرده و آن را با اطلاعات روی بستهبندی تطبیق دهد.
وی از همه شهروندان خواست در صورت مشاهده عرضه محصولات قاچاق، موضوع را فوراً از طریق سامانه نظارتی ۱۹۰ گزارش دهندتا کارشناسان در کوتاهترین زمان ممکن نسبت به پیگیری و برخورد قانونی اقدام نمایند.
وی در خطاب به مردم گفت: برای حفظ سلامتی خود و حمایت از اقتصاد کشور، از خرید و استفاده از محصولات وارداتی فاقد برچسب اصالت کالا خودداری کنید.
انتهای پیام
نظرات