به گزارش ایسنا، «سرگئی ریابکوف» معاون وزیر امور خارجه روسیه در گفتوگویی بیان کرد که ایران، آمریکا و آژانس بینالمللی انرژی اتمی پیشنهاد روسیه برای خارج کردن اورانیوم غنیشده مازاد از این کشور را دریافت کرده و مورد توجه آنها قرار گرفته است اما هنوز با جزئیات این موضوع پرداخته نشده است.
خبرگزاری ریانووستی گزارش داد که معاون وزیر امور خاجه روسیه در گفتوگویی با ریانووستی اعلام کرد: این پیشنهاد را به هر دو طرف ایرانی و آمریکایی منتقل کردهایم و آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز از آن مطلع است. هدف آن حل دو مشکل به صورت همزمان است؛ یکی مربوط به این است که طرف ایرانی، همان طور که میدانیم، اصرار جدی بر حفظ حق انجام دادن غنیسازی در خاک خود دارد. از سوی دیگر، میبینیم که مخالفان تهران نگرانی زیادی درباره انباشت اورانیوم غنیشده در سطحی بالاتر از حد معمول مورد استفاده برای ساخت سوخت رآکتورهای هستهای در خاک این کشور ابراز میکنند.
ریابکوف خاطرنشان کرد اگر روسیه بتواند این مواد را صادر کرده و کارهای لازم را روی آن برای تولید سوخت انجام دهد یا آن را به به یک محصول تجاری قابل فروش تبدیل کند آنگاه هر دو مشکل به طور موثر حل خواهند شد.
او افزود: با توجه به اینکه هنوز مشخص نیست گفتوگوها چگونه پیش خواهد رفت، البته اگر اصلا ادامه بیابد و اگر چنین باشد، در چه چارچوبی انجام خواهد شد؟ هنوز به جزئیات این گونه اقدامات عملی نرسیدهایم. اما همه طرفهای ذینفع این پیشنهاد را با توجه دریافت کردند و شاید بتوان گفت آن را بازتابی از جدیت تلاشها و نیات ما در این زمینه دانستند.
پیشتر، «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرده بود که روسیه پیشنهاد داده است اورانیوم غنیشده مازاد از ایران را به منظور فرآوری و بازگرداندن برای استفاده در نیروگاههای هستهای خارج کند.
حمله نظامی متجاوزانه رژیم صهیونیستی به ایران در سحرگاه ۲۳ خرداد انجام شد. طی این حملات تاسیسات اتمی، مراکز نظامی و اماکن غیرنظامی از جمله مراکز درمانی، زندان اوین و محلههای مسکونی هدف قرار گرفتند که موجب به شهادت رسیدن شماری از فرماندهان ارشد نظامی، دانشمندان هستهای و شهروندان غیرنظامی شد.
آمریکا دوم تیرماه با مداخله مستقیم در این درگیری سه تاسیسات هستهای ایران در فردو، اصفهان و نطنز را با بمبهای سنگرشکن هدف قرار داد. این تاسیسات آسیب زیادی دیدهاند، اما افزایش سطح تشعشعات خارجی در آنها گزارش نشده است.
این حملات متجاوزانه به تمامیت ارضی و حاکمیت ملی ایران در میانه مذاکرات غیرمستقیم تهران-واشنگتن درباره توافقی در زمینه محدودسازی برنامه هستهای ایران و لغو تحریمهای ایران رخ داد.
«دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا فریبکارانه به وجود فرصتی برای دیپلماسی اشاره میکرد، درحالی که از برنامه رژیم صهیونیستی برای حمله به ایران اطلاع داشت و به حمایت کامل از آن اذعان کرد.
ایران طی عملیات «وعده صادق ۳» و «بشارت فتح» به این حملات متجاوزانه پاسخ داد. درنهایت، حملات متجاوزانه به ایران با پیشنهاد آتشبس از سوی آمریکا در سوم تیرماه متوقف شد.
ایران در این میان، اعلام کرده گزارش جانبدارانه اخیر «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی زمینهساز قطعنامه ضدایرانی تروئیکای اروپا و آمریکا در شورای حکام آژانس و این حملات متجاوزانه به ایران بوده است و او در عمل به وظایف قانونیاش در حفاظت از تاسیسات هستهای ایران که تحت توافق پادمانی ایران و آژانس قرار داشتند، کوتاهی کرده است.
مجلس شورای اسلامی ایران نیز طی مصوبهای تعلیق همکاری ایران با آژانس را اعلام کرده است.
در همین حال، «محمدباقر قالیباف» رئیس مجلس شورای اسلامی ایران آژانس را «محافظ و خدمتکار» اسرائیل خواند و گفت تا زمانی که امنیت تاسیسات هستهای ایران تضمین نشود، ادامه همکاری با آژانس امکانپذیر نیست.
انتهای پیام
نظرات