• شنبه / ۲۱ تیر ۱۴۰۴ / ۰۹:۳۳
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1404042112327
  • خبرنگار : 50184

مدیر پایگاه ملی محور ساسانی کرمانشاه:

«زیج منیژه» فرصتی بی‌نظیر برای جذب گردشگران است

«زیج منیژه» فرصتی بی‌نظیر برای جذب گردشگران است

ایسنا/کرمانشاه مدیر پایگاه ملی محور ساسانی کرمانشاه به ظرفیت‌های بالای زیچ منیژه در شهرستان سرپل ذهاب اشاره کرد و گفت: مردم محلی می‌توانند از ظرفیت این بنای باستانی و همجواری آن با تعدادی آثار تاریخی دیگر برای جذب گردشگران استفاده کنند.

کیومرث اعظمی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به قدمت بنای باستانی زیج منیژه، اظهار کرد: بنای زیج منیژه یکی از سالم‌ترین بناهای برجای مانده از دوره ساسانیان در کرمانشاه است که حدود ۱۵۰۰ سال قدمت دارد. 

وی افزود: طی حدود دو دهه گذشته اقدامات مرمتی خوبی روی این بنا انجام شده و خوشبختانه شرایط کنونی این بنا بسیار خوب است. 

مدیر پایگاه ملی محور ساسانی کرمانشاه تصریح کرد: اخیرا نیز حدود یک میلیارد تومان اعتبار به این بنا اختصاص پیدا کرده تا کارهای مرمت و ساماندهی روی آن انجام دهیم. 

وی در ادامه در پاسخ به سوالی در خصوص طرح تبدیل این بنا به یک هتل تاریخی که از سوی مدیران پیشین میراث فرهنگی استان مطرح شده بود نیز گفت: زیج منیژه از جمله آثار باستانی نفیس استان است و امکان هرگونه تغییر در داخل بنا و بهره برداری از آن وجود ندارد. 

اعظمی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه تبدیل این بنا به هتل مستلزم ایجاد برخی فضاها در آن است، بنابراین امکان اجرایی شدن این طرح وجود ندارد. 

وی در ادامه با اشاره به همجواری این بنای تاریخی با تعدادی اثر تاریخی مهم، افزود: متاسفانه مردم محلی تاکنون از این ظرفیت برای جذب گردشگر و درآمدزایی استفاده نکرده‌اند. 

مدیر پایگاه ملی محور ساسانی اضافه کرد: طی سالهای گذشته مردم اورامانات تنها با استفاده از طبیعت بکر، نوع معماری روستاها و فرهنگ غنی خود توانستند گردشگران زیادی را از سراسر کشور به سوی خود جذب کنند و به یکی از قطب‌های گردشگری غرب کشور تبدیل شوند و در نهایت حاصل این تلاش‌ها را روی سفره‌های خود دیده‌اند، لذا جوامع محلی همجوار با زیج منیژه نیز می‌توانند از این ظرفیت برای جذب گردشگر استفاده کنند. 

وی تاکید کرد: این بنای تاریخی مهم در مجاورت تعدادی آثار تاریخی دیگر همچون تاق گرا، چشمه‌ای باستانی، راه شاهی و معدن سنگی تاریخی قرار گرفته و از طرفی در گردنه‌ای واقع شده که منظره‌ طبیعی بکری را پیش روی چشم گردشگران قرار می‌دهد و فاصله آن تا شهر سرپلذهاب نیز تنها حدود ۱۵ کیلومتر است. به علاوه آبشار پیران به عنوان یکی از زیباترین آبشارهای ایران نیز فاصله بسیار کمی با این اثر تاریخی دارد. 

اعظمی یادآورشد: همه این ظرفیت‌ها این فرصت را برای مردم محلی خصوصا اهالی روستای پاتاق فراهم کرده که با یک تبلیغات و اطلاع رسانی بتوانند گردشگران را به سمت خود جذب کنند و این نقطه را به قطب گردشگری غرب استان تبدیل کنند و در نهایت از این ظرفیت برای بهبود اقتصاد خود نیز بهره ببرند. 

زیج منیژه واقع در فاصله ۱۵ کیلومتری شهر سرپلذهاب از آثار بجای مانده از دوره ساسانی در استان کرمانشاه است که کارشناسان میراث فرهنگی در مورد کاربرد آن در گذشته اظهار نظرهای مختلفی دارند.

برخی معتقدند هرچند در گذشته «زیج» مرکزی برای ستاره شناسی بوده، اما باتوجه به نوع معماری این بنا بعید به نظر می‌رسد که این نوع کاربری را داشته و طبق فرضیه‌ها و گمان‌هایی که باستان شناسان با کاوش روی این بنا داشته‌اند، احتمالا یک کاخ و یا عمارت بوده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha