به گزارش ایسنا، «امانوئل مکرون» رئیس جمهور فرانسه هفته گذشته در سخنرانی خود در پارلمان انگلیس اعلام کرد که پاریس و لندن «تا آخرین لحظه» برای تأمین صلح پایدار برای اوکراین خواهند جنگید. او گفت که این به نفع اروپا و نه فقط اوکراین است. این تنها بیانیه بزرگ یکی از متحدان غربی متعدد کییف در روزهای اخیر نبود. روز گذشته نیز به اصطلاح «ائتلاف مشتاقان» برای تأکید مجدد بر تعهد تزلزلناپذیر خود به حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی اوکراین تشکیل جلسه داد.
روزنامه دیلیتلگراف با این مقدمه نوشت: این وعدههای بلندپروازانه بسیار خوب و قابل قبول هستند اما مشکل این است که در تقریباً سه سال و نیمی که اوکراین تمام تلاش خود را در برابر روسیه انجام داده است، بارها و بارها این وعدهها تکرار شده است و به ندرت این وعدهها با اقدامات به اندازه کافی قوی که به تغییر روند جنگ کمک کند، پشتیبانی شدهاند.
طبق این گزارش، از فوریه ۲۰۲۲، لحظات حساسی وجود داشته است که اگر متحدان کییف از فرصت خود استفاده میکردند، میتوانستند «ضربات قاطعی به نیروها و ماشین جنگی کرملین» وارد کنند. از تأخیر در ارسال سلاحهای حیاتی مانند تانکها، جتهای جنگنده و موشکهای دوربرد گرفته تا بستههای تحریمی که بیش از حد وعده داده شده و کمتر از حد اعمال شدهاند، غرب بارها و بارها در زمان مناسب اقدامی نکرده است.
تلگراف در ادامه تصریح کرد: اما هرگز عبارات همیشگی غرب در مورد همبستگی، تا این حد توخالی و کمک آن، تا این حد مورد نیاز به نظر نرسیده است. ارتش روسیه از بهار تاکنون حملات هوایی خود به اوکراین را با سرعت افزایش داده است. سهشنبه شب، ساعاتی پس از سخنرانی ماکرون در لندن، نیروهای روس بزرگترین حمله پهپادی خود تاکنون را به اوکراین آغاز کردند که طبق گفته نیروهای مسلح اوکراین، شامل ۷۲۸ پهپاد و ۱۳ موشک بود.
طبق این نوشتار، حمایت ضعیف اروپا از اوکراین تنها با حمایت ناپایدار و معاملهگرایانهای که «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا در شش ماه خود در کاخ سفید از این کشور ارائه داده، قابل مقایسه است. از «تله» برای «ولودیمیر زلنسکی» (رئیس جمهور اوکراین) در دفتر بیضی شکل کاخ سفید در ماه فوریه، تا چندین تماس تلفنی دوستانه با پوتین برای بحث در مورد «عادیسازی» روابط بین دو کشور، او آمریکا را به متحدی غیر قابل اعتماد برای کییف تبدیل کرده است. استراتژی او برای پایان دادن به جنگ در «۲۴ ساعت»، همانطور که او در مبارزات انتخاباتی «به طرز ننگینی» قول داده بود، ظاهرا شامل تلاش برای به زانو درآوردن اوکراین - به جای روسیه - در اسرع وقت است.

به نوشته روزنامه چاپ لندن، کورسوی امیدی وجود دارد که نشان میدهد، ممکن است اوضاع به نفع کییف تغییر کند. ترامپ روز چهارشنبه برای اولین بار از زمان بازگشت به کاخ سفید، کمکهای نظامی جدیدی را به اوکراین متعهد شده است اما این، تنها پس از آنکه بسته کمکی موجود یک هفته قبل توسط «پیت هگست» وزیر دفاعش به بهانه اولویت دادن به منافع آمریکا متوقف شد، انجام گرفت. ترامپ پس از ادعای عدم اطلاع از مسدود شدن آن، تحویل این کمکها را که بخشی از آن از طریق لهستان در حال عبور بود، دوباره برقرار کرد.
گزارشهایی مبنی بر این وجود دارد که بسته تسلیحاتی جدید رئیس جمهور آمریکا میتواند تا ۳۰۰ میلیون دلار (۲۲۲ میلیون پوند) ارزش داشته و بهطور بالقوه شامل موشکهای پاتریوت و سایر تسلیحات میانبرد باشد. او همچنین از یک «اعلامیه مهم» در مورد روسیه در روز دوشنبه خبر داده است، هرچند که در حال حاضر مشخص نیست دقیقاً چه چیزی، خوب یا بد، خواهد بود.
تلگراف مینویسد، ماکرون هفته گذشته به درستی به پارلمان انگلیس یادآوری کرد که تضمین امنیت اوکراین - یا به عبارت دقیقتر، هرچند صریحاً نگفت، مبارزه با کرملین - برای تضمین امنیت خود اروپا حیاتی است اما حتی اگر ترامپ سرانجام تحریمهای تازه و شدیدی را علیه مسکو اعمال کند و همراه با اروپا، شروع به ارسال طیف کاملی از سلاحهایی کند که اوکراین پیوسته درخواست کرده است، این سوال مطرح است که آیا همه اینها خیلی دیر و خیلی کم نیست؟
روسیه در حال حاضر به سرعت در مناطق لوهانسک، دونتسک، خرسون و زاپوریژیا در حال پیشروی است و کاخ سفید روشن کرده است که هرگونه توافق صلحی که با میانجیگری ترامپ حاصل شود، به احتمال زیاد شامل واگذاری این سرزمینها به کرملین خواهد بود.
گزارشها نیز حاکی از آن است که رهبران اروپایی نگران این هستند که ترامپ چگونه میتواند بدون رضایت اوکراین چنین توافقی را به پیش ببرد، اما با وجود کلیشههای فراوان آنها در مورد حمایت از کییف «تا هر زمان که لازم باشد»، آنها هنوز طرح جایگزین نیمهمناسبی برای تضعیف موضع پوتین بر سر میز مذاکره ارائه نکردهاند.
نشریه دیلیتلگراف افزود: البته، هیچکس واقعاً انتظار نداشت که ترامپ بتواند به سرعت به جنگ پایان دهد اما اروپا نیز که در صحبت کردن در مورد حمایت از اوکراین بسیار خوب است در عمل به آن، شکست خورده است. بسیار واضح بود که در جریان نشست هفته گذشته ائتلاف به اصطلاح مشتاقان، طرحهای استقرار نیروهای حافظ صلح در اوکراین در صورت آتشبس، بیسروصدا به تعویق افتاد، در حالیکه این امر به طور ضمنی اذعان داشت که بعید است این آتشبس به این زودیها برقرار شود. به عبارت ساده، اوکراین در سه سال گذشته توسط متحدانش ناامید شده و این اتفاق به طرز بدی رخ داده است.
رسانه انگلیسی در پایان خاطر نشان کرد: غرب اهرمهای زیادی دارد که بارها وعده داده برای تقویت مبارزه اوکراین و تضعیف پوتین از آنها استفاده کند، از جمله تحریمهای شدیدتر علیه روسیه و متحدانش و کمک بیشتر به کییف، اما بدون تحقق واقعی، تمام این حمایتها به حرفهای توخالی تبدیل میشود. این دیپلماسی توخالی به نفع هیچکس نیست.
انتهای پیام
نظرات