• شنبه / ۲۱ تیر ۱۴۰۴ / ۱۴:۵۴
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1404042112755
  • خبرنگار : 71661

قانونگذاران انگلیسی باز هم خواستار تشکیل کشور مستقل فلسطین شدند

قانونگذاران انگلیسی باز هم خواستار تشکیل کشور مستقل فلسطین شدند

در واکنش به برنامه اعلام‌شده وزیر جنگ رژیم صهیونیستی برای انتقال اجباری ساکنان غزه به رفح، نزدیک به ۶۰ نماینده حزب کارگر بریتانیا در نامه‌ای هشدارآمیز خواستار به‌رسمیت شناختن فوری کشور فلسطین از سوی دولت لندن شدند و آنچه در غزه می‌گذرد را «پاک‌سازی قومی» توصیف کردند.

به گزارش ایسنا، تقریباً ۶۰ نماینده حزب کارگر بریتانیا خواستار به‌رسمیت شناختن فوری کشور فلسطین از سوی دولت این کشور شدند. این درخواست پس از آن مطرح شد که وزیر جنگ رژیم صهیونیستی از برنامه‌هایی برای انتقال اجباری تمامی ساکنان غزه به اردوگاهی در ویرانه‌های شهر رفح خبر داد.

این نمایندگان که از طیف‌های میانه‌رو و چپ‌گرای حزب کارگر هستند، روز پنج‌شنبه در نامه‌ای خطاب به «دیوید لمی» وزیر امور خارجه بریتانیا هشدار دادند که معتقدند در غزه پاک‌سازی قومی در جریان است. آن‌ها خواستار اقدام فوری لندن برای جلوگیری از اجرای این طرح و همچنین به‌رسمیت شناختن فوری کشور فلسطین شدند.

این نامه در حالی منتشر شده است که «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه نیز در کنفرانسی مطبوعاتی در کنار «کر استارمر» نخست‌وزیر بریتانیا، خواستار اقدام مشابهی شده بود.

قانونگذاران انگلیسی در این نامه نوشتند که با نگرانی و فوریت این نامه را در واکنش به اعلامیه وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در روز دوشنبه نوشته‌اند. او اعلام کرده قصد دارد تمام غیرنظامیان فلسطینی را به اردوگاهی در رفح منتقل کند، بدون آنکه اجازه ترک منطقه را به آنان بدهد.

آنان افزودند: «این طرح از سوی یکی از وکلای برجسته حقوق بشر اسرائیل به‌مثابه یک برنامه عملیاتی برای ارتکاب جنایت علیه بشریت توصیف شده است؛ طرحی برای انتقال جمعیت به جنوبی‌ترین نقطه غزه در راستای آماده‌سازی برای تبعید به خارج از این منطقه. اگرچه این توصیف دقیق است، اما ما باور داریم که توصیف روشن‌تری نیز وجود دارد: پاک‌سازی قومی غزه.»

در این نامه از دولت خواسته شده است پنج اقدام مشخص را در دستور کار قرار دهد. برخی از این اقدامات از پیش در حال اجرا هستند، مانند تأمین مالی آژانس امدادرسانی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) و تلاش برای آزادی اسرای صهیونیست. اما برخی دیگر بحث‌برانگیزتر هستند، از جمله تحریم تجاری شهرک‌های صهیونیستی در کرانه باختری و به‌رسمیت شناختن فوری دولت فلسطین.

نمایندگان هشدار دادند: «با عدم به‌رسمیت شناختن کشور فلسطین، سیاست دو دولتی خود را تضعیف می‌کنیم و این تصور را ایجاد می‌کنیم که وضعیت فعلی می‌تواند ادامه یابد؛ در نتیجه، شاهد محو تدریجی و الحاق سرزمین‌های فلسطینی خواهیم بود.»

در حال حاضر، دولت بریتانیا اعلام کرده که قصد دارد کشور فلسطین را به‌عنوان بخشی از فرایند صلح و در زمانی به‌رسمیت بشناسد که بیشترین تأثیر را داشته باشد، اما مشخص نکرده که این زمان دقیقاً چه زمانی است.

سخنگوی وزارت خارجه بریتانیا گفت: «ما به به‌رسمیت شناختن دولت فلسطین متعهد هستیم و این اقدام را در زمانی انجام خواهیم داد که بیشترین تأثیر را در حمایت از فرایند صلح داشته باشد.»

برخی کشورهای اروپایی پیش‌تر فلسطین را به‌رسمیت شناخته‌اند و فرانسه نیز که تاکنون چنین اقدامی نکرده، اخیراً فشارهایی را بر بریتانیا و دیگر متحدان خود وارد کرده است تا به‌طور هم‌زمان این گام را بردارند.

ماکرون در پایان سفر سه‌روزه‌اش به بریتانیا گفت: «فراخوان امروز ما برای آتش‌بس فوری در غزه بدون هیچ شرطی، پیامی روشن به جهانیان است که ما اروپایی‌ها در حفظ جان انسان‌ها و تمامیت ارضی، دوگانگی نداریم.»

او همچنین افزود: «تنها مسیر دستیابی به صلح، همکاری برای به‌رسمیت شناختن کشور فلسطین و آغاز یک حرکت سیاسی واقعی است.»

این دومین باری است که در هفته‌های اخیر، نمایندگان حزب کارگر چنین نامه‌ای به دولت نوشته‌اند، اما نخستین بار است که نام آنان به‌صورت علنی منتشر می‌شود. پیش‌تر، برخی دستیاران پارلمانی و وزرای رده‌پایین نیز چنین نامه‌ای امضا کرده بودند.

این نامه توسط گروه «دوستان فلسطین و خاورمیانه در حزب کارگر» سازمان‌دهی شده و به امضای ۵۹ نماینده رسیده است. از جمله امضاکنندگان می‌توان به ۲ رئیس مشترک این گروه، «سارا اوون» و «اندرو پیکس»، همچنین «لیام برن» رئیس کمیته بازرگانی، «تَنمانجیت سینگ دهسی»، و نمایندگان برجسته‌ای چون «استلا کریسی»، «کلایو لوئیس»، «دایان ابوت» و «داون باتلر» اشاره کرد.

وزارت خارجه بریتانیا هنوز به این نامه واکنشی نشان نداده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha