حمید ملانوری شمسی شنبه ۲۱ تیر در بازدید سرزده از شرکت آب و فاضلاب استان همدان، اظهار کرد: وظیفه سقایی امروز بر عهده همکاران شرکت آب و فاضلاب است و در شرایطی که با کاهش منابع آبی و افزایش مصرف مواجه هستیم، مدیریت صحیح این منابع امری حیاتی و مهم است.
وی با بیان اینکه کشور در سالهای اخیر با کاهش شدید بارشها روبهرو شده است، افزود: در حالیکه منابع آبی کاهش یافته، مصارف متعدد و متنوع بهویژه در بخش کشاورزی افزایش داشته اما تأمین آب بهداشتی و سالم برای مصرف خانگی از اهمیت بیشتری برخوردار است چراکه مردم تاب تحمل بیآبی و کمآبی را ندارند.
استاندار همدان با تأکید بر اینکه در زمان وفور امکانات، مدیریت آسان است، تصریح کرد: در شرایط بحرانی و کمبودهاست که معنای واقعی مدیریت جلوه میکند و امروز حوزه آب یکی از همان عرصههایی است که نیازمند مدیریت هوشمند، علمی و خلاقانه است.
ملانوری با اشاره به لزوم استفاده از دانش روز در صنعت آب، گفت: اتصال به مراکز علمی، فناوریهای نوین و بهرهمندی از تکنولوژیهای جدید برای تأمین، توزیع و بازیافت آب، ضرورتی اجتنابناپذیر است. اگر در این مسیر بهروز نشویم، نمیتوانیم رضایتمندی مردم را بهدست آوریم.
وی با بیان اینکه در تولید انرژی مطابق با الگوهای جهانی عملکرد قابل قبولی داریم اما در حوزه توزیع با مشکلاتی روبرو هستیم، افزود: در استان همدان حدود ۱۴ درصد آب به دلیل فرسودگی شبکه توزیع، هدر میرود که اگرچه نسبت به میانگین کشوری کمتر است، اما همین میزان نیز نباید اتفاق بیفتد.
استاندار همدان، مصرفهای رایگان و بدون تعرفه آب را نیز از دیگر چالشهای مدیریت منابع دانست و افزود: ما در قوه مجریه موظف به اجرای قانون هستیم و مدیریت صحیح به معنای ایجاد تعادل بین منابع و مصارف است؛ بنابراین در سالی که ۳۰ درصد کاهش بارندگی داشتیم، باید دستکم ۳۰ درصد مدیریت و صرفهجویی بیشتری داشته باشیم.
ملانوری با اشاره به تجارب موفق شرکت آب و فاضلاب در مدیریت بحرانهای گذشته نظیر دوران جنگ، اظهار کرد: آب از نیازهای اساسی جامعه است و اگر بدون دقت و جدیت مدیریت نشود، بحرانهای جدی در پیش خواهیم داشت، بهویژه در حوزه پدافند غیرعامل نیازمند تحولی جدی و ماندگار هستیم.
وی با تأکید بر بازیافت و استفاده مجدد از پساب، خاطرنشان کرد: باید با تلاش و برنامهریزی دقیق، پساب را به چرخه مصرف بازگردانیم. امروز دیگر روزی نیست که اجازه هدررفت حتی یک قطره آب را داشته باشیم.
استاندار همدان یادآور شد: تنها پنج درصد از کل مصرف آب به شرب اختصاص دارد و ۹۵ درصد در بخشهای دیگر از جمله کشاورزی، صنعت و خدمات مصرف میشود که برنامهریزی اصولی برای این حوزهها ضروری است.
انتهای پیام
نظرات