• یکشنبه / ۲۲ تیر ۱۴۰۴ / ۰۸:۴۹
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1404042213078
  • خبرنگار : 50229

عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز:

اتحاد ملت در جنگ اخیر بسیار امیدوارکننده بود/ ترور دانشمندان بدترین جنایت جنگی است

اتحاد ملت در جنگ اخیر بسیار امیدوارکننده بود/ ترور دانشمندان بدترین جنایت جنگی است

ایسنا/خوزستان عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: یکی از ناجوانمردانه‌ترین ابعاد جنگ ترور دانشمندان‌ و دانشگاهیان بود. ترور افراد غیرنظامی مانند دانشگاهیان و دانشمندان یعنی شلیک به مغز متفکر یک جامعه که به گمان من بدترین جنایت جنگی است.

دکتر منوچهر جوکار در گفت و گو با ایسنا، در خصوص پیام جنگ ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی به ایران، اظهارکرد: هر جنگی برای ملت‌ها و مردم‌های دنیا پیامی دارد. اولین پیام آن این است که باید قوی باشیم و باید آمادگی مقابله با هر تجاوز و تهدید را داشته باشیم و ملت‌ها و دولت‌ها در مقابل دنیای استکبار توانایی ایستادگی را داشته باشند.

وی ادامه داد: دومین پیام آن این است که باید به‌روز باشیم چون امروزه جنگ‌ها، جنگ‌های کلاسیک نیستند و مرز زمینی مشخصی ندارند و ابعاد آن بدون جابجایی سربازان پراکنده می‌شود.سومین پیام نیز این است که دنیا باید توجه کند و مقابل زورگویی‌های قدرت‌های برتر ایستادگی کند.

جوکار افزود: امروز این جنگ بر ایران تحمیل شد اما فردا ممکن است این جنگ بر هر کشور دیگری که مشابه ایران بخواهد استقلال‌خواهی ‌کند تحمیل شود. از این جهت سازمان‌های جهانی باید به طور گسترده از این مساله جلوگیری کنند و اجازه ندهند کشورهایی که تکنولوژی برتر دارند، خودشان را بر کشورهای دیگر تحمیل کنند.

وی در خصوص ترور نظامیان، دانشمندان و دانشگاهیان اظهار کرد: یکی از ناجوانمردانه‌ترین ابعاد جنگ ترور دانشمندان‌ و دانشگاهیان بود. ترور افراد غیرنظامی مانند دانشگاهیان و دانشمندان یعنی شلیک به مغز متفکر یک جامعه که به گمان من بدترین جنایت جنگی است.

جوکار با بیان اینکه شلیک به مغز متفکر جامعه و  قطع کردن بازوان نظامی کشور دو اقدام خسارت‌بار و وحشتناک بود، ادامه داد:جنگ با ترور متفاوت است. جنگ میدان و جبهه‌ای دارد اما ترور در هر مکان و هر شکلی اتفاق می‌افتد. از لحاظ اخلاقی و انسانی دشمنان محکوم هستند اما از دشمن نباید توقع ابراز دوستی داشته باشیم و ما هم متقابلا باید خود را قوی کنیم و در مقابل چنین اتفاقاتی ایستادگی کنیم.

عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: ما باید این مسئله را در دنیا به گفتمان تبدیل کنیم و باید این اتفاق مهم را به عنوان نمادی از مظلومیت ایران در دنیا فریاد بزنیم و این مساله را رسانه‌ای و شکایت کنیم.

وی ادامه داد: هرچند با توجه به نفوذی که این قدرت‌ها در مجامع جهانی دارند، نمی‌توان امیدی به این شکایت‌ها داشته باشیم اما به هرحال وجدان‌های بیدار و افکار عمومی سالمی وجود دارند که این مسئله را می‌بینند و حق را به ایران می‌دهند.

جوکار گفت: چند سال پیش یک مقام آمریکایی گفت که ما نباید کاری کنیم تا عِرق ملی ایرانیان با عِرق مذهبی آن‌ها  به یک روحیه واحد تبدیل شود که به هرحال این اتفاق افتاد.

وی ادامه داد: پیامدها و خسارت‌های این جنگ انکارشدنی نیست اما یکی از پیامدهای قهری آن این بود که ملت را متحد کرد. این اتحاد در روزهای سختی که گذشت بسیار امیدوارکننده بود. ایرانیان در داخل و خارج از کشور، اکثریت یک صدا داشتند و آن هم حفظ یکپارچگی و استقلال سرزمینی و تاریخی ایران بود.

جوکار اظهار کرد: از مخالفان تا منتقدان و حتی از داخل زندان حفظ یک‌پارچگی کشور را فریاد می‌زدند که بسیار ارزشمند بود. در کنار نظامیان و شهیدان، این عزم، وحدت و یکپارچگی ملی به ما کمک کرد. باید خوشحال باشیم که این وحدت ایجاد شده و به ما ثابت کرد که در بزنگاه‌های تاریخی روحیه ملی ایران خود را نشان می‌دهد.

وی با تاکید بر کوچک نشمردن وحدت ملی گفت: مقام معظم رهبری نیز فرمودند که مسئله وحدت ملی تاکتیک نیست و یک راهبرد دراز مدت است. ما باید بدانیم ایران دو بال قوی دارد و هر وقت ما یکی از این دوبال را نادیده گرفتیم، ضربه خوردیم. یکی بال ملیت است. مانند توجه به ارزش‌های ملی تاریخی و سرزمینی و دیگری بال مذهب و دیانت است. ترکیب این دو بال بسیار مهم است. هر دو باید برای ما محترم و معتبر شمرده و در همه ابعاد حکمرانی باید از این‌ها استفاده شود.

جوکار بیان کرد: این جنگ رخ داد و اتفاقی بسیار ناگوار بود. در در دوره ۸ سال دفاع مقدس جنگ مرز و جبهه‌ای داشت اما الان هر نقطه از کشور می‌تواند یک جبهه باشد. به همین نسبت هم باید خود را تقویت کنیم و واقع‌بین باشیم و توانایی‌ها و ضعف‌های خود را بشناسیم.

عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز افزود: ما در وضعیتی هستیم که نه جنگ است و نه صلح و از این جهت باید مواظب باشیم این اتفاق دوباره نیافتد زیرا دشمن ما به هیچ اصلی از اصول انسانی و اخلاقی پایبند نیست. استکبار و اقتصاد برتر دنیا با آن‌ها بوده و هست اما ما در این زمینه پشتوانه‌ای نداشتیم و به خودمان متکی بودیم و هستیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha