سمیه کریمی، امروز یکشنبه ۲۲ تیر در نشست خبری به مناسبت هفته بهزیستی اظهارکرد: بهزیستی بهعنوان یک نهاد حمایتی، نیازمند همکاری و مشارکت همه دستگاهها است تا بتواند به نیازمندیهای مردم و مددجویان با نیازهای مختلف پاسخ دهد. این سازمان به تنهایی نمیتواند فعالیتهای خود را به ثمر برساند و در زمینه توانمندسازی افراد نیز باید بهطور مؤثری عمل کند. شعار امسال سازمان بهزیستی در هفته بهزیستی «با هم برای بهزیستن» و «مشارکت امروز، توانمندسازی فردا» است.
وی افزود: این شعار نشاندهنده این است که برای فراهم کردن خدمات بهزیستی برای مردم، اولین ابزار مشارکت است. مشارکت تنها به مردم محدود نمیشود، بلکه شامل تمامی دستگاههای متولی نیز میشود تا بتوانیم افرادی را که از فرصتهای اجتماعی محروم بودهاند، توانمند کنیم.
مدیرکل بهزیستی استان اصفهان با اشاره به اینکه سازمان بهزیستی از زمان تأسیس خود برنامههای متعددی را در راستای اهدافش دنبال کرده است، ادامه داد: مهمترین مأموریتهای ما شامل حمایت از افراد دارای معلولیت، زنان سرپرست خانوار و کودکان بیسرپرست است. همکاران ما در سازمان بهزیستی تلاش میکنند تا این افراد را شناسایی کرده و پس از آن مورد حمایت قرار دهند و در نهایت آنها را توانمند سازند تا در جامعه حضور فعالی داشته باشند.
کریمی با تأکید بر اینکه هدف ما حفظ کرامت و احترام تمامی مددجویان در هر شرایطی است، بیان کرد: سازمان ما یک نهاد مددکاری است که محور فعالیتهایش مددکاری اجتماعی است. مددکاران ما وظیفه دارند که احترام و کرامت افراد را بازگردانند و به کسانی که ممکن است به دلایل مختلف از جمله مشکلات اقتصادی یا اجتماعی از حضور فعال در جامعه محروم شدهاند، کمک کنند.
وی تصریح کرد: در سال گذشته، سازمان بهزیستی دستاوردهای قابل توجهی داشته است. یکی از این دستاوردها تأمین ۲۷۳ ویلچر برقی برای مددجویان بوده است. این ویلچرها با مشارکتهای مردمی و حمایت سپاه تهیه شدهاند. بخشی از این ویلچرها توسط مسئولیتهای اجتماعی شرکت فولاد مبارکه تأمین شده است.
مدیرکل بهزیستی استان اصفهان با اشاره به چالشهایی که افراد دارای معلولیت در استفاده از ابزارهای کمک توانبخشی دارند، ادامه داد: تلاش ما این است که با تأمین تجهیزات مدرن و مؤثر، امکان حضور فعال این افراد را در جامعه فراهم کنیم.
کریمی گفت: اعتبارات دولتی همواره با چالشهایی در تأمین منابع مواجه بوده است، اما به لطف خدا و با مشارکت اجتماعی خوب از سوی مردم و شرکای اجتماعی، توانستیم در سال گذشته به نیازهای جامعه هدفمان پاسخ دهیم. امیدواریم که این روند در سال جاری نیز ادامه یابد.
وی اذعان کرد: یکی از برنامههای شاخص ما توزیع بالغ بر ۱۱۰ جهیزیه بوده است که در سه مرحله در سال گذشته بین خانوادههای تحت پوشش سازمان بهزیستی توزیع شد. این برنامه با همکاری شرکای اجتماعی ما اجرا شد و به واسطه خیران توانستیم این جهیزیهها را به دست افراد نیازمند برسانیم. ما همیشه خود را پلی میدانیم بین افرادی که در حوزه اجتماعی فعال هستند و افرادی که از خدمات اجتماعی محروم ماندهاند، تا بتوانیم این دو گروه را به هم نزدیک کنیم.
مدیرکل بهزیستی استان اصفهان متذکر شد: در سال گذشته تغییراتی در برنامه هفتم توسعه رخ داد، بخشی از فعالیتهای سازمان بهزیستی که در برنامههای قبلی تنها بر عهده این سازمان بود، اکنون بین سایر دستگاهها نیز تقسیم شده و یکی از مواردی که به وضوح در این تغییرات مشهود است، حوزه درمان اعتیاد است. در برنامه هفتم، سازمان بهزیستی دیگر تنها متولی درمان معتادین متجاهر نیست و وظیفه اصلی ما توانمندسازی و صیانت اجتماعی از افراد است.
کریمی خاطرنشان کرد: ما در حوزه اعتیاد یک چرخهای داریم و هدف ما در برنامه هفتم توسعه، توسعه مراکز توانمندسازی است. افرادی که سالها در مراکز ماده ۱۶ پذیرش میشدند و دوباره به چرخه اعتیاد برمیگشتند، نیازمند توجه ویژهای هستند. این افراد معمولاً بین ۳ تا ۶ ماه در مراکز ماده ۱۶ میماندند و سپس دوباره به جامعه بازمیگشتند، اما بهدلیل مشکلاتی که داشتند دوباره به اعتیاد روی میآوردند.
وی با بیان اینکه با ایجاد مراکز توانمندسازی و صیانت اجتماعی، قصد داریم حلقه مفقودهای که در این میان وجود دارد را پر کنیم، یادآور شد: خوشبختانه در ۱۴۰۳، دو مرکز توانمندسازی صیانت اجتماعی یک مرکز برای زنان و یک مرکز برای مردان به خدمات استان اصفهان اضافه شد. امیدواریم در سال جدید نیز بتوانیم این برنامه را با قوت ادامه دهیم و پاسخگوی نیازهای مردم باشیم و از بازگشت مجدد افرادی که در چرخه اعتیاد گرفتار شدهاند، پیشگیری کنیم.
مدیرکل بهزیستی استان اصفهان اظهار کرد: سازمان بهزیستی ۱۲ محور را بهعنوان فعالیتهای خود تعیین کرده که مهمترین و نخستین آن، محور «محل محوری» است. این سازمان با رویکردهای مد نظر خود، تلاش دارد تا با اجرای این سیاستهای ۱۲گانه در سال ۱۴۰۴، کیفیت خدمات خود را در بخشهای مختلف ارتقا دهد و به نیازهای روز جامعه با رویکردهای نوین پاسخگو باشد. هدف ما فراهم کردن رفاه و سلامت اجتماعی برای همه اقشار جامعه است.
کریمی توضیح داد: محور اصلی برنامههای اجتماعی و رفاهی «محل محوری» است که از سالهای گذشته در دستور کار قرار داشته و ما در تلاشیم تا این برنامه را بیشتر توسعه دهیم. دومین سیاست سازمان، توانمندسازی مددجویان است. تمام فعالیتهای ما به سمت توانمندسازی جامعه هدفمان متمرکز شده و هدف ما این است که با همکاری نهادهای دیگر در حوزههای مسکن، اشتغال، تحصیل و اقتصاد، مددجویان را توانمند کنیم تا بتوانند مطالبات خود را از این بخشها پیگیری کنند و حضوری فعالتر در جامعه داشته باشند.
وی یادآور شد: ما بهدنبال ایجاد فرصتهای برابر برای گروههای مختلف جامعه هستیم؛ از جمله معلولین، کودکان بیسرپرست و بدسرپرست، و زنان سرپرست خانوار که از حضور اجتماعی محروم هستند. تلاش ما بر این است که با ایجاد فرصتهای اشتغال، تحصیل و کمک هزینههای مسکن را در جامعه فعال کنیم.
مدیرکل بهزیستی استان اصفهان افزود: مشارکتمحوری یکی دیگر از محورهای کلیدی ما است. منظور ما از مشارکت فقط جنبه مالی نیست، بلکه مشارکت اجتماعی با ابعاد مختلف مورد نظر است. در سال جاری، قصد داریم صنعت مشارکت اجتماعی بهزیستی استان اصفهان را تقویت کنیم و با کمک مسئولین و نهادهای اجتماعی، شاهد مشارکتهای فعالی باشیم.
کریمی با بیان اینکه در راستای عدالتمحوری، تلاش ما بر کاهش نابرابریهای اجتماعی است، ادامه داد: اگرچه نمیتوانیم تمام کمبودهای اجتماعی را برطرف کنیم، اما با توانمندسازی افراد تحت پوشش خود میکوشیم تا به کاهش محرومیتها و نابرابریها کمک کنیم.
وی با اشاره به اینکه تمرکز زدایی از اختیارات سازمان بهزیستی و انتقال آن به فعالیتهای محلی یکی دیگر از اهداف سازمان دانست و گفت: ما بر این باوریم که مردم باید خود برای مسئلهها تصمیم بگیرند و تلاش داریم تا با تمرکززدایی، فعالیتهای محلی را توسعه دهیم و کارآمدی پاسخگویی به نیازهای مددجویان را افزایش دهیم. هدف ما پیشگیریمحوری است.
مدیرکل بهزیستی استان اصفهان در خصوص اینکه کمبود بودجهها، محدودیتهای منابع و فشارهای مضاعف ممکن است سلامت جسمی و روانی هر فردی را به خطر بیندازد، توضیح داد: همکاران ما در طول ۱۲روز جنگ با خط ۱۴۸۰، ۲۴ساعته پاسخگو بودند. ما مراکز پرخطری داشتیم که در نزدیکی مناطق حساس قرار داشتند و به همین دلیل نیاز به جابهجایی سریع مددجویان احساس شد. مدیران در سطح استان در کمیته مدیریت بحران تصمیمگیری کردند تا جان افراد را نجات دهیم. در طول این ۱۲ روز، بالغ بر ۳۷۰ مددجوی دارای معلولیت جابهجا شدند و حدود ۷۰ کودک بیسرپرست از مراکز مختلف به مراکز دیگر منتقل شدند.
کریمی ادامه داد: تلاش ما بر این بوده که در این ۱۲ روز جنگ، هیچگونه خللی در فعالیتهای ما ایجاد نشود. تمامی فعالیتها بهطور مداوم ادامه داشته و کیفیت خدمات ما کاهش نیافته است. واگذاری فرزندان و دیگر خدمات سازمان بدون هیچ خللی ادامه یافت و هیچ تفاوت معناداری در این دوره زمانی نسبت به قبل مشاهده نشد.
انتهای پیام
نظرات