• دوشنبه / ۲۳ تیر ۱۴۰۴ / ۰۶:۰۸
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1404042213570
  • خبرنگار : 71038

آلمان «تهاجمی» جایگزین آلمان «محافظه‌کار» در برابر ایران

آلمان «تهاجمی» جایگزین آلمان «محافظه‌کار» در برابر ایران

کارشناس مسائل اروپا، با اشاره به نوع موضع‌گیری‌های مقامات آلمان در ارتباط با حمله رژیم صهیونیستی به ایران گفت: آلمان سیاست محافظه‌کارانه در ارتباط با ایران را کنار گذاشته و بی‌پرواتر از دیگر کشورهای اروپایی در ارتباط با ایران اظهارنظر می‌کند.

به گزارش ایسنا، در پی تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران، از جمله کشورهایی که از این حملات دفاع کرد دولت آلمان بود؛ چنان‌که «فردریش مرتس» صدر اعظم این کشور در اظهاراتی وقیحانه اعلام کرد که رژیم صهیونیستی به نمایندگی از همه غرب در حال انجام «کار کثیف» در ایران است.

این کشور همچنین از حملات آمریکا به تاسیسات هسته‌ای ایران نیز دفاع کرد و در مدت اخیر و همنوا با تروئیکای اروپایی، ایران را تهدید به فعال‌کردن مکانیزم ماشه کرده و تاکید دارد که ایران باید در ارتباط با موضوع هسته‌ای و همچنین توانمندی‌های نظامی و موشکی خود با غرب در جهت محدود کردن این توانمندی‌ها رایزنی و گفت‌وگو کند.

سران آلمان، انگلیس و فرانسه


شاهد رویکرد کم‌سابقه از سوی اروپایی‌ها نسبت به ایران هستیم

«مرتضی مکی» در گفت‌وگو با ایسنا در ارتباط با نوع رفتار آلمانی‌ها در پی حمله رژیم صهیونیستی به ایران و اظهارات تهدیدآمیز مقامات برلین علیه تهران اظهار کرد: روابط ایران با اروپا بعد از حمله روسیه به اوکراین، تحولاتی که در غزه رخ داد و همچنین تحولات پاییز ۱۴۰۱ در کشور، دچار تغییراتی شده و در واقع می‌توان گفت این تحولات در روابط ایران و اروپا تاثیر مستقیمی داشته است.

او با بیان این‌که «شاهد یک تغییر و رویکرد کم‌سابقه از سوی اروپایی‌ها نسبت به ایران هستیم»، گفت: در این میان آلمانی‌ها بیشتر از کشورهایی چون بریتانیا و فرانسه رویکردشان نسبت به ایران تغییر یافته است. پیش از این تصور بر این بود که با توجه به رابطه اقتصادی ایران و آلمان این کشور از ظرفیت بیشتری برخوردار است تا چالش‌ها بین ایران و اروپا را کاهش دهد و یا آن را مدیریت کند؛ چرا که در سیاست خارجی آلمان یک نوع محافظه‌کاری و احتیاط وجود داشت ولی تحولات چند سال اخیر و تغییراتی که در دولت آلمان ایجاد شده، باعث شده که این کشور رویکرد محافظه‌کارانه خود نسبت به ایران را کنار بگذارد و یک رویکرد هجومی در پیش گیرد.

مکی با بیان این‌که «این رویکرد هجومی آلمان فقط معطوف به ایران نیست»، اظهار کرد: در جنگ روسیه و اوکراین نیز دولت آلمان رویکرد تهاجمی‌تری نسبت به دیگر کشورهای اروپایی در ارتباط با روسیه دارد.
 

وزرای خارجه تروئیکا و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پس از دیدار با هیات ایرانی در ژنو

اظهارات صدراعظم آلمان درباره ایران کم‌سابقه بود

او همچنین با اشاره به اظهارات صدراعظم آلمان در حمایت از تهاجم رژیم صهیونیستی به ایران تصریح کرد: این نوع اظهارات از سوی یک مقام آلمانی در نوع خود در قبال ایران کم‌سابقه بود و در واقع فکتی وجود ندارد که پیش از این آلمانی‌ها این‌گونه در مورد ایران موضع بگیرند.

این کارشناس مسائل اروپا ادامه داد: ما در حال حاضر با آلمان جدیدی مواجه هستیم و رویکرد آلمان نسبت به ایران و این نوع موضع‌گیری‌ها، مقطعی نیست. ما دیگر آن رویکرد احتیاط و محافظه‌کارانه را از سوی آلمان در تعامل با ایران مشاهده نمی‌کنیم و آن‌ها بدون پروا در ارتباط با ایران از جمله مسائل موشکی و هسته‌ای ایران اظهارنظر می‌کنند.

مکی با بیان این‌که «البته در میان احزاب آلمانی و نوع مواجهه با ایران اختلاف‌نظرهایی وجود دارد»، خاطرنشان کرد: ما دیگر نمی‌توانیم بر اساس رویکرد گذشته به آلمان نگاه کنیم و در واقع باید به نگاه سنتی خود به آلمان که به عنوان پلی برای کاهش تنش بین ایران و اروپا از آن یاد می‌شد، تجدیدنظر کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha