• یکشنبه / ۲۲ تیر ۱۴۰۴ / ۱۹:۰۲
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1404042213698
  • خبرنگار : 50536

مدیرعامل مجمع میراث‌یاران گردشگری استان:

خطر حذف بازار تبریز از فهرست یونسکو هشداری جدی برای فعالان فرهنگی است

خطر حذف بازار تبریز از فهرست یونسکو هشداری جدی برای فعالان فرهنگی است

ایسنا/آذربایجان شرقی مدیرعامل مجمع میراث‌یاران گردشگری آذربایجان شرقی گفت: بازار تبریز در خطر حذف از یونسکو قرار دارد که هشداری جدی برای فعالان میراث فرهنگی است.

دانیال عبدالحسینی توفیقی، یکشنبه ۲۲ تیر در نشست خبری با اشاره به ظرفیت‌های بالای استان در حوزه گردشگری، از فعالیت‌های گسترده این مجمع در زمینه حفظ، احیا و ترویج میراث فرهنگی و صنایع‌دستی خبر داد.

وی با بیان اینکه مجمع میراث یاران گردشگری یکی از جوان‌ترین انجمن‌های مردم‌نهاد کشور است، گفت: این مجمع با ۱۱۲ عضو فعال که ۸۰ درصد آنها متولدین دهه ۸۰ هستند یکی از فعال‌ترین نهادهای حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در کشور محسوب می‌شود. 

وی افزود: فعالیت‌های این مجمع با محوریت حوزه‌های تاریخی، فرهنگی و توسعه پایدار گردشگری در سطح استان پیگیری می‌شود.

توفیقی ادامه داد: در راستای توسعه گردشگری، ارتباطاتی با سازمان‌های مردم‌نهاد کشورهای ازبکستان، آذربایجان و عراق برقرار کرده‌ایم. همچنین، راه‌اندازی مجدد اتوبوس‌های گردشگری تبریزگردی که از زمان کرونا متوقف شده بود، در دستور کار قرار گرفته و از سال ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ اجرا می‌شود. این طرح با همکاری شهرداری تبریز و با سبک نوین اجرا شده و هدف آن ارائه برنامه‌های متنوع و مناسبتی به جای تکرار برنامه‌های کلیشه‌ای است.

مدیرعامل مجمع میراث یاران گردشگری آذربایجان شرقی با اشاره به عدم آگاهی کافی شهروندان تبریز نسبت به ظرفیت‌های گردشگری شهر خود گفت: متأسفانه یکی از مشکلات اساسی، عدم آشنایی ساکنان تبریز با اماکن گردشگری شهر است. در حالی که تمرکز بر آگاه‌سازی عمومی می‌تواند موجب افزایش رونق گردشگری داخلی شود.

وی افزود: آیین «تکم‌گردانی» به همراه رقص آذربایجانی برای نخستین‌بار توسط این مجمع احیا و اجرا شد که این اقدام بعدها الگوی سایر مناطق کشور نیز قرار گرفت. همچنین طراحی نقشه‌های گردشگری برای روستاهای کندوان، منطقه قره‌داغ، صوفیان، بافت تاریخی تبریز و بازار تاریخی شهر انجام شده تا گردشگران بتوانند راحت‌تر از این فضاها بهره‌مند شوند.

مدیرعامل مجمع میراث یاران گردشگری استان ادامه داد: ما تنها سازمان مردم نهاد فعال در نمایشگاه‌های تخصصی گردشگری در تهران بوده‌ایم و با شعار «میراث یاران جوان» به معرفی دستاوردهای جوانان در حوزه میراث فرهنگی پرداخته‌ایم. همچنین طراحی «کارت هوشمند گردشگری» برای ثبت‌نام‌کنندگان در سایت مجمع از دیگر برنامه‌های ماست.

توفیقی با تأکید بر لزوم احیای صنایع‌دستی فراموش‌شده گفت: سوزن‌دوزی از جمله هنرهایی است که نیازمند توجه و فرهنگ‌سازی است و ما در تعامل میان مردم و میراث فرهنگی تلاش کرده‌ایم این ارتباط را تقویت کنیم. در همین راستا، ویژه‌برنامه «چهارشنبه‌ها با موزه» و کارگاه‌های ادبیات‌شناسی نیز برگزار شده‌اند.

وی با اشاره به امضای دو تفاهم‌نامه همکاری با شهرداری منطقه ۱۰ تبریز و بخشداری صوفیان، اظهار کرد: در حال حاضر مجمع ما در ۱۶ شهرستان و دو بخش صوفیان و خاروانا دفتر فعال دارد و تلاش داریم تعداد دفاتر را به ۲۱ شهرستان افزایش دهیم. همچنین با استان‌های همجوار از جمله همدان، زنجان و اردبیل در حال رایزنی برای تأسیس دفاتر هستیم.

وی از طرح ملی «میراث‌یار» ویژه مدارس و دانشگاه‌ها خبر داد و افزود: قصد داریم با شعار «من یک میراث‌یار هستم» در بین نسل جوان فرهنگ حفظ میراث را نهادینه کنیم. همچنین هیچگونه هزینه‌ای بابت خدمات اتوبوس‌های تبریزگردی دریافت نمی‌شود و فعالیت‌های مجمع عمدتاً با کمک‌های محدود استانداری و منابع شخصی اعضا ادامه دارد.

وی با تأکید بر اهمیت زبان مادری در برنامه‌های فرهنگی گفت: در کنار زبان رسمی کشور، در برنامه‌های خود به استفاده از زبان مادری اهمیت می‌دهیم. نخستین کتابچه گردشگری کودک به دو زبان طراحی و به‌زودی رونمایی خواهد شد. این کتابچه همراه با بازی‌های فکری و معرفی جاذبه‌های گردشگری در اختیار کودکان قرار می‌گیرد.

وی اظهار کرد: مرکز گردشگری کودک با همکاری شهرداری در حال راه‌اندازی است.

مدیرعامل مجمع میراث یاران از رسانه‌های استان خواست در اطلاع‌رسانی برنامه‌های عمومی مشارکت و همکاری فعال داشته باشند و افزود: نگاه بخشی و منافع شخصی در حوزه میراث فرهنگی، به‌ویژه در موضوع گازکشی بازار تاریخی تبریز که بزرگ‌ترین بازار سرپوشیده جهان است، موجب نگرانی است. در صورتی که اصول یونسکو رعایت نشود، خطر حذف این اثر از فهرست جهانی وجود دارد و ما به‌عنوان انجمن، مخالفت و اعتراض خود را به این موضوع اعلام می‌کنیم.

وی همچنین با اشاره به مسجد کبود تبریز بعنوان نگین فیروزه‌ای آذربایجان، گفت: مرمت‌های غیراصولی باعث شده که اصالت این اثر در معرض خطر قرار گیرد. همچنین بسیاری از منازل تاریخی تبریز تخریب و به آپارتمان تبدیل شده‌اند که نشان‌دهنده ضعف در فرهنگسازی است. در حالی که می‌توان این بناها را به مراکز فرهنگی و گردشگری تبدیل کرد.

توفیقی افزود: هشت کلیسای فعال در تبریز وجود دارد که برخی از آن‌ها در اختیار خلیفه‌گری ارامنه‌اند. این کلیساها ظرفیت مهمی در جذب گردشگر دارند و لازم است با اداره ارشاد استان تعامل بیشتری صورت گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha