اسعد فرهادی، دوشنبه ۲۳ تیر در جلسه هماهنگی کمیته تألیف، تدوین و نشر کنگره ۵۵۳۶ شهید استان کردستان که به میزبانی حوزه هنری استان در سالن اندیشه پردیس سینمایی بهمن سنندج و با حضور جمعی از مسئولان دستگاههای اجرایی و نهادهای انقلابی برگزار شد، در سخنانی با بیان اینکه یاد شهدا در کلام فراوان اما در عمل کمکاری مشهود است، اظهار کرد: از میان ۵۵۳۶ شهید استان، تعداد کتابهای منتشرشده بسیار اندک و تأسفبرانگیز است، لذا این آمار نشاندهنده نیاز فوری به برنامهریزی جامعتر در این حوزه است.
وی، با اشاره به هدفگذاری این کمیته برای تولید ۱۰۰ اثر مکتوب افزود: تلاش خواهیم کرد با همکاری تمامی نهادهای متولی و بهرهگیری از نویسندگان بومی آشنا با مسائل و رویدادهای استان، آثاری فاخر و قابل دفاع را تولید و منتشر کنیم.
فرهادی ارتقای کیفیت آثار را اولویت اصلی کمیته دانست و تصریح کرد: تمامی آثار باید تأییدیه کمیته را دریافت کنند و از لحاظ ادبی، بصری، طراحی جلد، گرافیک، نوع چاپ و کاغذ در سطحی حرفهای تولید شوند تا مخاطب را به مطالعه ترغیب کنند.
وی همچنین تأکید کرد که فعالیت این کمیته تنها محدود به دوران برگزاری کنگره نخواهد بود و با هدف جلوگیری از تولیدات تکراری و ایجاد بانک اطلاعاتی از رویدادهای مرتبط با فرهنگ ایثار و پایداری، کارگروههای زیرمجموعه آن به صورت دائمی فعال خواهند بود.
فرهادی با اشاره به ضعف جدی استان در تربیت نویسندگان توانمند در حوزه دفاع مقدس بیان کرد: تاکنون چند دوره تخصصی نویسندگی برگزار شده و دوره بعدی نیز با همکاری سپاه بیتالمقدس کردستان بهزودی برگزار خواهد شد و از علاقهمندان دعوت میشود در این کارگاههای تخصصی حضور فعال داشته باشند.
مسئول کمیته تألیف، تدوین و نشر کنگره شهدای کردستان با ابراز تأسف از اینکه تاکنون حتی یک اثر درباره ۷۰۰ شهید ارتش از استان منتشر نشده، گفت: این ضعف نشاندهنده کمکاری متولیان فرهنگی در معرفی الگوهای ایثار و میهندوستی است.
فرهادی در ادامه با اشاره به قالبهای مدنظر برای تولید آثار، گفت: این تولیدات شامل زندگینامه شهدا (در قالب خاطره، داستان، رمان، نمایشنامه و...) و روایت رویدادهای مهم استان مانند آزادسازی سنندج، وقایع دزلی، قلعهجی، بانه، کامیاران و دیگر مناطق خواهد بود.
وی همچنین به برخی سوژههای مغفول از جمله بمباران شیمیایی روستای قلعهجی سروآباد همزمان با حلبچه و واقعه ۱۵ خرداد پارک بانه که در آن بیش از ۶۰۰ نفر شهید شدند؛ اشارە کرد، رویدادهایی که هنوز بازتاب درخوری نیافتهاند.
فرهادی خاطرنشان کرد: در بسیاری از آثاری که درباره کردستان منتشر شده، نقش مردم این دیار در ایثار و مقاومت مغفول مانده است؛ موضوعی که ناشی از عدم شناخت دقیق نویسندگان و مستندسازان از واقعیتهای میدانی و روحیه سلحشوری مردم منطقه است.
وی در پایان گفت: حوزه هنری کردستان در قالب «بانک سوژهها» با همکاری مطلعان محلی، گردآوری بیش از دو هزار سوژه را آغاز کرده و با اولویتبندی و تربیت نویسندگان بومی، این سوژهها را در قالب کتاب یا دیگر آثار هنری تبدیل خواهد کرد تا انشاءالله عظمت و مظلومیت شهدای کردستان آنگونه که شایسته است، به تصویر کشیده شود.
انتهای پیام
نظرات