به گزارش ایسنا، اخیرا آلمان به عنوان بزرگترین اقتصاد اروپا تلاش داشته در مقام یکی از بازیگران کلیدی در بزرگترین طرح ائتلاف ناتو برای تقویت ظرفیتهای نظامی از زمان جنگ سرد تاکنون ظاهر شود، در حالی که در دهههای قبلی عمدتا از اهداف این ائتلاف نظامی برای بودجه نظامی عقب افتاده است.
انتظار میرود «بوریس پیستوریوس»، وزیر دفاع آلمان در زمان ورود به ایالات متحده با استقبال گرمی مواجه شود.
همچنان که مقامهای اروپایی خودشان را برای کاهش حضور نیروهای آمریکایی در این قاره، تحت دولت «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا آماده میکنند، برلین اخیرا ترمز بدهی خود در قانون اساسی را شلتر کرد تا هدف جدید ناتو برای بودجه نظامی اعضا یعنی رسیدن به نرخ ۳.۵ درصد داخلی تا سال ۲۰۲۹ را برآورده کند.
این تصمیم باعث خواهد شد بودجه نظامی آلمان در سال ۲۰۲۹ به ۱۶۲ میلیارد یورو (۱۸۹ میلیارد دلار) برسد، در حالی که در سال ۲۰۲۵ برابر با ۹۵ میلیارد یورو است.
به نوشته خبرگزاری «رویترز»، پیستوریوس قصد دارد در نشستی با پیت هگست، همتای آمریکایی خود در پنتاگون درباره طرح پیشنهادی برلین برای آنکه هزینه سامانههای پدافند هوایی پاتریوت آمریکا برای اوکراین را پرداخت کند، بحث و مذاکره کند. چند هفته پیش این طرح پیشنهادی از سوی «فردریش مرتس»، صدراعظم آلمان به طور علنی اعلام شد.
«دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا روز یکشنبه گفته بود که موشکهای پاتریوت را برای اوکراین خواهد فرستاد و در حالی که اشارهای به تعداد این موشکها نکرد اما گفت که هزینه این موشکها توسط اتحادیه اروپا به آمریکا پرداخت خواهد شد.
آلمان تاکنون سه واحد از سامانههای پدافندی پاتریوت را به کییف، که در هفتههای اخیر هدف شدیدترین حملات روسیه قرار گرفته، اهدا کرده است.
متحدان اروپایی واشنگتن همچنان از بابت غیر قابل پیشبینی بودن مواضع دولت دونالد ترامپ نگران هستند. ترامپ در حالی روز سهشنبه از موافقتش با ارسال تسلیحات پدافندی برای اوکراین و بررسی تحریمهای بیشتری علیه روسیه خبر داد که تنها چند روز قبل از آن پنتاگون نقل وانتقال تسلیحاتی مهم به اوکراین را معلق کرده بود.
پیستوریوس همچنین به دنبال این است که متوجه شود آیا واشنگتن همچنان به توافق حاصل شده در زمان دولت «جو بایدن»، رئیس جمهور قبلی آمریکا به منظور استقرار موقت موشکهای دور برد از سال ۲۰۲۶ در آلمان متعهد است یا خیر.
طبق این طرح موشکهای آمریکایی شامل موشکهای کروز تامهاک با برد ۱۸۰۰ کیلومتر و موشکهای هایپرسونیک «دارک ایگل» با برد حدود ۳۰۰۰ کیلومتر مستقر میشوند.
روسیه این طرح را تهدیدی علیه امنیت ملی خود خوانده و ادعاهای ناتو درباره اینکه مسکو ممکن است به یک عضو این ائتلاف حمله کند را مردود دانسته است.
مساله مهم دیگری که در دیدار پیستوریوس و هگست مطرح خواهد شد طرح تغییر میزان حضور نیروهای آمریکایی در سطح جهان است که در نتیجه آن احتمالا تعداد سربازان آمریکایی حاضر در اروپا کاهش خواهند یافت. در حال حاضر حدود ۸۰۰۰۰ نظامی آمریکایی در اروپا مستقرند که حدود ۴۰۰۰۰ نفر از آنها در آلمان هستند.
انتهای پیام
نظرات