به گزارش ایسنا، نشریه آلمانی در گزارشی با اشاره به «تغییرات عمده» در میدان جنگ اوکراین در جبهههای شرقی این کشور در بهار سال جاری، نوشته ارتش روسیه با گذشت سه سال و نیم از جنگ اوکراین «پیشرفتهای قابل توجهی» داشته است.
ارتش روسیه در ماه مه توانست «به طور موفقیتآمیزی» به سمت جنوب غرب «کوستیانتیفسکا» پیش برود و در ماه ژوئن نیز ۵۵۶ کیومتر مربع را تصرف کرد. مسکو در مدت ۶ ماه گذشته، پیشرفتی تا این اندازه سریع نداشته است.
مجله اشپیگل در گزارشی در این باره نوشت: کوستیانتینیفکا یکی از اهداف مهم این تهاجم است. اگر این شهر سقوط کند، در امتداد بزرگراه «ان-۲۰» راه برای شهرهای مجاور آن باز خواد شد که تا کنون نقش یک سنگر را داشتهاند. این شهر دروازهای به سمت دونباس شمالی است که سرسختانه و حتی با گذشت سه سال از این جنگ، تحت کنترل اوکراین قرار دراد.
اوکراین در حال از سر گذراندن تابستانی سخت است. استانهای بزرگ این کشور از بزرگترین حملات هوایی به محدوده گستردهای از جامعه اوکراین در شرایطی در مضیقه قرار دارد که وضعیت حمایت واشنگتن، متحد اصلی کییف نامشخص است؛ دولت «دونالد ترامپ» یک بار مانع ارسال تسلیحات به اوکراین میشود و یک بار دیگر مانند اکنون در حال بررسی عرضه تسلیحات جدید به اوکراین است.
در عین حال، کییف باید با دشمنی به نبرد بپردازد که روشهای رزمی خود را تغییر داده است. مسکو با پهپاد به مناطق داخلی کشور حمله میکند و زیرساختهای لجستیکی اوکراین را هدف قرار میدهد. مناطق مرگبار که هر تحرکی در آن خطرناک است، گسترش پیدا کردهاند. اگر کسی در تابستان سال جاری از دونباس خارج شود، در مییابد که اکنون دیگر همه جا به جبهه تبدیل شده است.


روزهای طلایی سپری شدهاند
این مجله در ادامه نوشت: با نزدیکتر شدن به کوستیانتیفکا خطر پهپادها آشکارتر میشود. تنها حفاظهای فلزی روی خودروها گواه این موضوع نیستند. شبکهای از تورهای فلزی در امتداد جاده کشیده شده است که را شبیه یک تونل کرده است. سربازان در مسیر به چشم میخورند که آسمان را زیر نظر دارند. شاتگان که تنها سلاح موثر در برابر پهپادهاست که با کابلهای فیبر نوری باریک کنترل میشوند و بنابراین، توسط جمرها(فرستندههای اختلال) منحرف نمیشوند.
این جنگ مدرنتر شده است اما در عین حال، شکل قدیمیتر و ابتداییتری به خود گرفته. سیمکشی به جای ایستگاههای رادیویی، شبکه فلزی زنگزده به جای زره و شاتگان به جای تفنگ تهاجمی به چشم میخورد.
در ادامه این مطلب با اشاره به اثرات پیشروی ارتش روسیه بر این شهر شرقی اوکراین مطرح شد: روزهای طلایی کوستیانتینیفکا سپری شده است. اکنون از این شهر تنها سایه آن بر جای مانده. از حدود جمعیت ۸۰ هزار نفری ساکنان پیش از جنگ کوستیانتینیفکا حتی یک-دهم آن باقی مانده است و هر روز از آن کاسته میشود. در کنار جادهها خودروهایی به چشم میخورد که مورد اصابت پهپادها قرار گرفتهاند.
شهر در آتش میسوزد. آتشنشانی «تیمور گریشین» در منطقهای تجاری در این شهر واقع شده است. او به تازگی از یک ماموریت بازگشته. صدای یک ژنراتور برق به گوش میرسد، برق باز هم قطع شده است. گریشین میگوید پیش از جنگ، شاید یک بار آتشسوزی به پا میشد اما حالا هر روز تکرار میشود. به گفته او، شیرهای آتشنشانی اکنون خالی شدهاند و گروه آتشنشانان خودشان آب را برای فرونشاندن آتش به محل منتقل میکنند.
گروه او نیز به زودی مجبور به ترک شهر خواهند شد. آنها تاکنون سعی کردهاند کمترین زمان ممکن را خارج از ساختمان آتشنشانی سپری کنند و هنگام فعالشدن آژیر خطر به زیرزمین میروند. چرخش کارکنان هر چند روز یک بار انجام میشود و گریشین به کراماتورسک میآید.
به گفته یکی از ساکنان، آب شهری هر صبح و شب به مدت چند ساعت وصل است. «نلا» یکی دیگر از ساکنان در حالی که از دوردست صدای انفجار به گوش میرسد، میگوید «هنوز میتوانیم اینجا زندگی کنیم. شاید در آینده وضعیت بدتر شود». اهالی این شهر پول کافی برای نقل مکان ندارند.

جنگ از زمین به آسمان رسیده است
رسانه آلمانی نوشت: «پترو» یکی از افسران تیپ ۲۴ مکانیزه اوکراین میگوید کوستیانتیفکا در آنِ واحد از سه طرف تهدید میشود. تیپ او در شرق استان مستقر است که به ندرت تغییری در جبهههای آن ایجاد شده است. اما تابستان گذشته، روسها به سمت جنوب و در بهار سال جاری نیز به سمت غرب کوستیانتینفسکا و به سمت پوکروفسک پیشروی کردند. میتوان از این مسیرها دسترسی به جادهها را بست و پهپادها را روانه داخل استان کرد. لازم نیست مستقیما به این استان حمله شود، روسها میخواهد آن را دور زنند. به گفته پترو، چند ماه است که پهپادهای روس «مدام شهر را شخم میزنند.»
جنگ از زمین به آسمان رسیده است و بر فراز سر نیروهای پیادهنظام ادامه دارد. پهپادهای شناسایی، پهپادهای افویپی(نمای اول شخص) به پرواز در میآیند و پهپادهای جنگی مهمات انفجاری را رها میکنند. هر تحرکی خطرناک است. پترو میگوید که «در گذشته، هر چند روز یک بار امکان تعویض نیروهای پیادهنظام در جبهه وجود داشت. اکنون نیروها باید بیش از ۱۰۰ روز را بدون تعویض سپری کنند».
«وادیم فیلاشکین» در گفتوگو با اشپیگل میگوید: «دشمن هر چیزی را سر راه خود نابود میکند. هر روز حداقل ۱۰ بمب «فاب-۲۵۰» بر سر کوستیانتیفکا فرو میریزد.»
از سوی دیگر، تهدید محاصره پوکروفسک نیز توسط روسها وجود دارد که در غرب دونتسک واقعشده و همجوار کوستیانتینفسکا قرار دارد. روسها حتی در این منطقه غربی، برای اولین بار در حال پیشروی به سمت منطقه همجوار دنیپروپتروفسک هستند. طبق دادههای روسی، نیروهای این کشور هم اکنون در این منطقه مستقر شدهاند، اگرچه طرف اوکراینی آن را انکار میکنند. اگر «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه بتواند باری دیگر حملهای مشابه اوبلاست را انجام دهد، این یک پیروزی نمادین برای او خواهد بود.
یک خط دفاعی جدید با استفاده از خندقهای ضدتانک، سنگرهای بتنی و سیمخاردار در مسیر جبهه این منطقه ایجاد شده است که با وجود این که ۳۰ کیلومتر از جاده منتهی به جبهه روسیه فاصله دارد، پهپادهای افپیوی روسیه به این منطقه نیز حمله کردند. نیروهای اوکراینی از این حمله بهتزده شدند. دیگر امکان تشخیص خط مقدم از پشت جبهه وجود ندارد.

سربازگیری اجباری در خیابانها و خانهها
اشپیگل نوشت: در چنین روزی، بیش از ۱۰ سرباز ذخیره در زمینه عملیاتهای پهپادی، داروهای اورژانسی و جنگ سنگر به سنگر آموزش میبینند. تقریبا همه آنها از خیابانها به ارتش اعزام شدهاند. «بلسر» یک مرد ۳۹ ساله که اخیرا در یک کارواش در نزدیکی کییف کار میکرد، به مدت یک سال اخطاریه معرفی خود برای اعزام به جبهه را نادیده گرفته بود تا این که نیروهای گشتزنی ساعت ۱۰ شب او را در آپارتمانش دستگیر کردند. او میگوید «من یک جنگجو نیستم. حتی در مدرسه هم همیشه از درس ورزش مستثنی میشدم و حالا این وضعیت پیش آمده است.»
«اولکساندر» ۲۶ ساله که اهل روستایی نزدیک میکولایف در جنوب اوکراین است که در سال ۲۰۲۲ تحت تصرف روسیه قرار داشت، در مسیرش به محل کار دستگیر و برای سربازگیری اعزام شده بود.
مرد سومی هم به دلیل نبستن کمربند توسط پلیس راهنمایی و رانندگی در کییف بازداشت شد و بررسی سوابق او نشان داد که برای اعزام به جبهه تحت تعقیب است. او میگوید «همه میترسند؛ من هم.»
کمبود نیروهای نظامی مشکل اصلی نیروهای مسلح اوکراین است و شرایط جدید سربازگیری که در سال ۲۰۲۴ بر سر آن توفق شد، به شدت برای مردم نامطلوب است. در اوایل ژوئن مردانی که در کییف برای خدمت در ارتش فراخوانده شده بودند، دست به شورش زدند. روسیه اخیرا اقدام به حمله به دفاتر سربازگیری ارتش اوکراین کرده است تا نارضایتی ایجاد کند.
«ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین نیز اذعان داشته که روسیه به اندازه قابل توجهی بیشتر از اوکراین سربازگیری میکند. او در گفتوگویی به اعزام ۲۷ هزار نیرو در هر ماه برای اوکراین و ۴۰ هزار تا ۵۰ هزار نیرو برای روسیه اشاره کرده بود.

وضعیت برای پیادهنظام بدتر از همیشه است
رسانه آلمانی نوشت: خط مقدم که تحت کنترل تیپ ۳۵ پیادهنظام نیروی دریایی است، در حال حاضر محل درگیریهای شدید است و درست در مرز میان دونتسک و دنیپروپتروفسک واقع شده است.
در ادامه این مطلب با توصیف مسیرهای منتهی به سنگرها و رصد تحرکات نظامیان روس توسط اوکراینیها با استفاده از تصاویری که پهپادها ارائه میکنند، مطرح شد: مواضع و پیشرفت در نبردها، همچنین تلفات افراد دشمن رصد میشود. نبردها در تمامی نقاط دونباس، از جمله در میان مزارع در حاشیه جنگلها ادامه دارد. دشمن به آسانی قابل رویت نیست. این تصاویر نمایی از میدان نبرد در عصر جنگ پهپادی است.
در بخش پایانی این مطلب مطرح شد: «الکس» یکی از افسران تیپ ۳۵ پیادهنظام نیروهای دریایی میگوید « ۷۰ درصد از حملات ما به دشمن با پهپادها انجام میشود، تنها ۲۰ درصد با پیادهنظامی و ۱۰ درصد دیگر نیز با حملات توپخانهای انجام میشود». این آمار جدید، مزیتی برای اوکراین محسوب میشود. «اولکساندر یابچانکا» افسران یکی از یگانهای تیپ ۵۹ که در نبردهای دونباس مشارکت دارد، میگوید «سلاحی که بیشترین دستاورد را برای ما دارد، سلاحی است که خودمان بتوانیم ولید کنیم. اوکراین باید گلولههای توپ و تجهیزات سنگین را از متحدانش تهیه کند.
یابچانکا درباره وضعیت پیادهنظامی اوکراین میگوید: من خودم یکی از نفرات پیادهنظام در نبرد باخموت بودم که آن موقع بدترین جا بود. امروز وضعیت برای نیروی پیادهنظام خطرناکتر شده است. آن زمان هم پهپادهای افپیوی بودند اما شمار آنها کمتر بود.
او درباره این که چه ابتکار عملی از سوی اوکراین میتواند تغییری اساسی در این جنگ ایجاد کند، میگوید «وضعیت در دونباس واقعا دشوار است اما دشوارتر از ۲۰۲۴ نیست».
اشپیگل در پایان نوشت: جمله این افسر اوکراینی هم شجاعت را بر میانگیزد و هم دلیلی برای ناامید شدن است؛ این جنگ برای اوکراین بدتر نشده است، بلکه همواره به همین اندازه بد بوده است.
انتهای پیام
نظرات