• دوشنبه / ۲۳ تیر ۱۴۰۴ / ۱۹:۱۳
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1404042314431
  • خبرنگار : 50175

سفیر ایران در یونسکو: 

ثبت محوطه‌های دره خرم‌آباد «کهن‌ترین ثبت» در فهرست میراث جهانی است 

ثبت محوطه‌های دره خرم‌آباد «کهن‌ترین ثبت» در فهرست میراث جهانی است 

ایسنا/لرستان سفیر ایران در یونسکو گفت: ثبت محوطه‌های پیش از تاریخ دره خرم‌آباد «کهن‌ترین ثبت» در فهرست میراث جهانی است.

احمد پاکتچی دوشنبه، ۲۳ تیر در نشست رسانه‌ای ثبت جهانی محوطه‌های پیش از تاریخ دره خرم‌آباد که با حضور استاندار لرستان برگزار شد، اظهار کرد: کشور ما از نظر توان کارشناسی در حوزه میراث فرهنگی و دیپلماسی فرهنگی از توان بالایی برخوردار است به نحوی که محل مراجعه کشورهای دیگر است و از نظرات مشورتی کارشناسان ما استفاده می‌کنند.

وی ادامه داد: مسأله ثبت در فهرست میراث جهانی کار بسیار پیچیده‌ای بوده، ثبت جهانی ترکیبی از کار فنی تخصصی در حوزه باستان شناسی، معماری، شهرسازی و از سوی دیگر، کاری مهم در حوزه سیاسی است که کشورمان در طول این سال‌ها موفقیت های مهمی در این حوزه کسب کرده است.

سفیر ایران در یونسکو با بیان اینکه در این حوزه، مجموعه‌ای از «ترین»‌ها در ثبت جهانی داریم، گفت: برای مثال ثبت‌های سریالی ۵۴ کاروانسرا، ثبت صدها پل، تونل، ساختمان راه آهن شمال جنوب و ... از ثبت‌های مهم کشور ماست و در این حوزه جزو کشورهای پیشقدم در حوزه بین فرهنگی هستیم.

پاکتچی اضافه کرد: با ثبت محوطه‌های تاریخی دره خرم‌آباد، امروز با یک ثبت دیگر مواجه هستیم، یعنی «کهن ترین ثبت در فهرست میراث جهانی» که متعلق به ایران و خرم‌آباد است. این ثبت، فصل جدیدی در میراث جهانی رقم زده است، با این ثبت یک میراث فرهنگی با سابقه ۶۰ هزار ساله در جهان مواجه هستیم که پیوستگی خود را در طول زمان حفظ کرده است.

وی افزود: علاوه بر اینکه ما در حوزه ثبت‌ها جزو پیشقدمان بودیم، در حوزه توزیع ثبت‌ها نیز به همه استان‌ها توجه داریم یعنی ثبت‌های ما در چند استان متمرکز نیست. این سیاست توزیع، اثرات داخلی برای پاسخگویی به نیاز معنوی همه استان‌ها را برای ثبت جهانی برطرف می‌کند و تصویر کامل‌تری از کشور ما به جهانیان نشان می‌دهد که مناطق گوناگون ما مهد تمدن هستند و ایران فقط در چند استان خلاصه نشده است.

وی ادامه داد: یکی از مواردی که با افتخار در مورد محوطه‌های تاریخی خرم آباد اشاره می کنیم این است که دره خرم آباد فضای همزیستی و همزبانی بین گونه‌های انسانی نئاندرتال و انسان هوموساپینس ساپینس بوده و در طول هزاره‌ها و قرن‌های بعد هم این همزیستی برای اقوام و گونه‌های مختلف وجود داشته تا امروز که لرستان همچنان سرزمین دوستی و همزیستی مسالمت آمیز و گفتگوی بین فرهنگ‌ها و اقوام است. این ویژگی این ثبت را برای ما افتخارآمیزتر می‌کند.

سید سعید شاهرخی استاندار لرستان نیز در این نشست اظهار کرد: به علت پیشینه و ویژگی‌های منحصر به فرد این دره، بخصوص قدمت ۶۳ هزار ساله آن به‌عنوان یکی از نخستین زیستگاه های بشر هوشمند، این ثبت بسیار حائز اهمیت است. این موضوع زمینه ساز توسعه همه جانبه فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و... در لرستان و به تبع، در کشور خواهد شد.

وی با بیان اینکه لرستان بیش از ۵ هزار اثر تاریخی و طبیعی واجد ارزش دارد، افزود: از این تعداد ۲۶۰۰ اثر ثبت ملی شده و این آثار در همه مناطق لرستان پراکنده هستند و ۱۴ اثر فاخر آن نیز در طول دره خرم آباد پراکنده هستند.

شاهرخی اضافه کرد: ثبت جهانی مکان‌های پیش از تاریخ دره خرم به‌عنوان بیست‌ونهمین اثر ایران توسط یونسکو ثبت جهانی شد و این امر، وظیفه ما را سخت می کند و البته فرصت‌های خوبی هم برای ارتقای جایگاه فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی لرستان فراهم می‌کند.

وی ادامه داد: حضور اصحاب رسانه به صورت تاثیرگذار در این فرایند، ملموس بوده و از همکاران رسانه ای لرستان هم برای همراهی این پروسه قدردانی می‌کنیم.

استاندار لرستان در پاسخ به با وجود مشکلات زیرساختی در لرستان چنین رویداد مهمی توجه افکار عمومی و احساسات عمومی را به خود جلب می‌کند و کانون توجه داخل و خارج می‌شود،چه تدابیری برای این موضوع اندیشیده اید،گفت: سوال شما بسیار درست و بجاست ولی جهت گیری ما از مدتها پیش این بوده که در قواره شهر جهانی باشیم.

شاهرخی خاطرنشان کرد: از بدو شکل‌گیری دولت چهاردهم باتوجه به زحمات دولت‌های قبل، یک برنامه راهبردی و عملیاتی با توجه به زیرساختهای گردشگری و توسعه، تدوین کردیم.

وی ادامه داد: فرودگاه یکی از مهمترین زیرساخت‌های مورد نیاز بوده که فرودگاه خرم‌آباد مربوط به سال ۱۳۰۷ بوده و بیش از ۱۰۰۰ میلیارد برای آن هزینه کردیم و فرودگاه به روزرسانی شده است.

وی با تقدیر از تلاش‌های و همکاری های وزیر راه و شهرسازی نیز گفت: ما ایرلاین اختصاصی برای لرستان پیگیری کردیم و خانم وزیر هم دستورات لازم در خصوص فرودگاه خرم آباد را صادر کردند.

استاندار لرستان با بیان اینکه فرودگاه ما بین المللی شده و از نظر زیرساخت فرودگاهی کاملا آماده است، ادامه دهد: خبرهای خوبی از پروازهای خارجی و داخلی هم به زودی خواهیم داشت.

شاهرخی با اشاره به وضعیت شهر خرم‌آباد بیان کرد: شهر خرم‌آباد به شکل دره است و هم اکنون در حال آماده سازی دو کمربند غربی خرم آباد هستیم که بخشی از کوریدور غرب به جنوب کشور خواهد شد و قطعا دره خرم آباد را متحول می‌کند.

وی ادامه داد: عملیات اجرایی این طرح از ماه آینده آغاز می‌شود.

استاندار لرستان یادآور شد: ادامه آزادراه خرم‌آبادـ بروجرد-اراک تا شازند، نیز در پنجشنبه این هفته با حضور وزیر راه و شهرسازی آغاز می‌شود و در زمینه راه های مواصلاتی رشد قابل توجهی خواهیم داشت.

مهندس شاهرخی گفت: اخیرا نیز مصوبات و تسهیلات ویژه ای در حوزه گردشگری برای ساخت و تکمیل هتل‌ها و معافیت برای عوارض شهرداری وضع کردیم.

وی افزود: یکی از آرزوهای دیرینه مردم خرم‌آباد آزادسازی حریم قلعه فلک الافلاک بوده و جا دارد از نگاه بلند رییس جمهور شهید، سردار شهید سلامی، رئیس قوه قضاییه و رییس سازمان قضایی نیروهای مسلح که در پرونده ثبت جهانی و حریم فلک الافلاک کمک کردند، تقدیر کنم و امروز هم از فرمانده بزرگوار سپاه لرستان سردار باقری که آماده و پیشتاز در آزادسازی پادگان اطراف قلعه هستند،تشکر می‌کنم.

استاندار لرستان یادآور شد: با این اقدام منطقه اطراف تپه قلعه فلک الافلاک، در اختیار بخش گردشگری قرار می گیرد و آزادسازی می‌شود.

شاهرخی در خصوص برنامه‌های استان برای توسعه زیرساخت‌ها باتوجه به رویداد ثبت جهانی گفت: برای جهش در توسعه استان که بخش عمده آن در حوزه گردشگری است در قالب برنامه راهبردی استان اقدام کرده.ایم.

وی خاطرنشان کرد: استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در این برنامه دیده شده، در این برنامه سهم دولت ۱۰ همت بوده ولی هدف گذاری ما ۵۰ همت است و دستگاه ها باید ۴۰ همت سرمایه گذاری بخش خصوصی جذب کنند. 

استاندار لرستان ادامه داد: ما فرش قرمز برای حضور سرمایه گذار در بخش‌های مختلف استان پهن می‌کنیم و البته سرمایه گذاری‌های زیادی هم در حال انجام است.

شاهرخی تصریح کرد: با فرصت بی‌نظیر ثبت جهانی، قطعا به سرمایه‌گذاری بیشتری نیاز است ولی لرستان بهشت سرمایه گذاری است، به عنوان نماینده عالی دولت در لرستان این فرش قرمز و حمایت از سرمایه گذاران را تضمین می‌کنم.

وی بیان کرد: در همین راستا عوارض را رایگان کردیم و اقداماتی نظیر گسترش بوم گردی‌های با همکاری میراث فرهنگی استان در حال انجام است.

استاندار با اشاره به وضعیت زیرساخت‌های ریلی نیز گفت: راه آهن جنوب به شمال در حوزه لرستان در حال فعالیت است، در محور خرم‌آباد به دورود و دورود به بروجرد نیز قرارگاه خاتم به عنوان پیمانکار در ۳۰ قطعه در حال کار است که رقم زیادی می‌خواهد ولی یک ابرپروژه ملی است که ما نیز ویژه به آن نگاه می کنیم زیرا شمال کشور را به جنوب کشور وصل می‌کند.

شاهرخی اضافه کرد: تغییرات عمده‌ای نیز در طرح تفصیلی و جامع شهر داریم تا قد و قواره شهر در حد شهر جهانی باشد.

وی یادآور شد: در حوزه معاونت سیاسی اجتماعی و میراث فرهنگی نیز در حال تدوین سندی برای توسعه گردشگری هستیم و رویدادهای قابل توجهی در این بخش داریم که در طول برنامه پنجم ادامه می یابد و اجرا می شود.

وی گفت: آموزش شهروندی، برگزاری همایش بین المللی و هفته فرهنگی با همین رویکرد در تهران،در دستور کار قرار داد.

استاندار لرستان ادامه داد: تهران جامعه هدف ما برای جذب گردشگر است ما می توانیم مقصد گردشگری برای شهرهای بزرگ ایران باشیم و همه وطنانمان از موهبت های طبیعب و تاریخی خرم‌آباد و لرستان بهره‌مند شوند.

شاهرخی اضافه کرد: ما به دنبال ثبت جهانی دره شیرز هستیم ، ما بیشترین آمار ثبت آثار را هم در کشور داریم.

وی اظهار کرد: مردم لرستان به جد مهمان نواز هستند، ما حتی مهمان را از خودمان بیشتر دوست داریم و این روحیه مردم لر است.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha