• سه‌شنبه / ۲۴ تیر ۱۴۰۴ / ۱۰:۲۴
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1404042414693
  • خبرنگار : 50181

ویروس گوارشی شایع این روزها چه علائمی دارد؟

ویروس گوارشی شایع این روزها چه علائمی دارد؟

ایسنا/کرمانشاه یک متخصص بیماری‌های عفونی با بیان اینکه ویروس گوارشی شایع این روزها معمولا عوارض جدی ایجاد نمی‌کند، گفت: درمان اختصاصی برای این ویروس وجود ندارد.

دکتر علیرضا جانبخش در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه عفونت‌های ویروسی متعددی از جمله روتاویروس، نورواک، آدنوویروس‌ها، پاراآنفلوآنزا و ... می‌توانند دستگاه گوارش را تحت تاثیر قرار دهند، گفت: ویروسی که اخیرا شایع شده از نوع آدنوویروس است.

وی درباره علائم درگیری دستگاه گوارش با این ویروس، اظهار کرد: این بیماری معمولا شروع حاد با درد شکمی دارد و تب خفیف، اسهال، تهوع، استفراغ، سردرد و برخی علائم عمومی دیگر از جمله مهمترین علایم آن است.

این متخصص بیماری‌های عفونی با بیان اینکه دل‌پیچه این بیماری شدید نبوده و اسهال آن نیز معمولا تهاجمی و خونی نیست، یادآور شد: این ویروس معمولا روده باریک را از طریق افزایش ترشحات تحریک می‌کند و روده بزرگ را کمتر تحت تاثیر قرار می‌دهد.

جانبخش خاطرنشان کرد: اگر چه این بیماری ممکن است در تمام فصول رخ دهد، اما عمدتا در فصول گرم شیوع دارد و می‌تواند به صورت همه‌گیری تجمعی ظاهر شود.

وی اصلی‌ترین راه انتقال این ویروس گوارشی را از طریق تماس دست با دهان و به میزان محدودتر از طریق تنفس اعلام کرد و ادامه داد: به طور معمول وقتی که فرد علائم گوارشی را نشان می‌دهد، کمتر احتمال بروز علائم تنفسی در او وجود دارد، اما در هر صورت آدنوویروس می‌تواند دستگاه تنفسی، گلو، لوزه‌ها و ... را نیز درگیر کند.

این متخصص بیماری‌های عفونی دوره کمون این بیماری را نیز کوتاه و یک تا سه روز عنوان کرد و گفت: دوره بیماری نیز معمولا پنج تا هفت روزه بوده و در اغلب موارد بدون عوارض جدی بهبود می‌یابد.

به گفته جانبخش، درمان اختصاصی برای این ویروس گوارشی وجود ندارد و از درمان‌های علامتی مانند تب‌بُر، مسکن‌های معمول و داروی ضد استفراغ استفاده می‌شود.

وی با تاکید بر لزوم اجتناب از مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک برای درمان این بیماری، یادآور شد: معمولا از داروهای ضد اسهال نیز برای این بیماری ویروسی استفاده نمی‌شود، مگر اینکه شدت اسهال زیاد باشد و یا فرد شرایط خاصی داشته باشد.

این متخصص بیماری‌های عفونی اظهار کرد: این بیماری معمولا عارضه جدی ایجاد نمی‌کند، مگر در کودکان که اسهال منجر به کم‌آبی بدن و یا اختلالات کلیوی شود.

جانبخش مهمترین راهکار پیشگیری از این بیماری را شست و شوی مکرر دست‌ها و رعایت بهداشت فردی دانست و خاطرنشان کرد: مصرف آب آشامیدنی سالم و غذای مطمئن و همچنین مصرف مایعات کافی و خواب و غذای مناسب در روزهای گرم نیز بسیار توصیه می‌شود.

انتهای یپام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha