• سه‌شنبه / ۲۴ تیر ۱۴۰۴ / ۱۷:۱۰
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1404042415203
  • خبرنگار : 50471

فرماندار شهرستان مطرح کرد

زنگ خطر جدی کاهش فرزندآوری در روستاهای نهاوند

زنگ خطر جدی کاهش فرزندآوری در روستاهای نهاوند

ایسنا/همدان فرماندار نهاوند گفت: طبق آمار اداره ثبت احوال شهرستان نهاوند اخیرا فرزندآوری در روستاهای این شهرستان کاهش پیدا کرده و این یک زنگ خطر بسیار جدی است.

مجتبی بیرانوند سه‌شنبه ۲۴ تیر در کارگروه جوانی جمعیت شهرستان نهاوند که در محل فرمانداری این شهرستان برگزار شد، اظهار کرد: جمعیت جوان، پویا و با انگیزه رکن اصلی پیشرفت، اقتدار و توسعه در هر جامعه است و متأسفانه در سال‌های اخیر جمعیت کشور ما با کاهش فرزندآوری و خطرپذیری مواجه شده است.

وی تصریح کرد: کاهش زادوولد در کشور در حوزه اقتصادی، هویتی و تمدنی برای ما مشکل‌ساز خواهد بود و لازمه‌اش تدبیر و اقدامات جدی ما مسئولان در این حوزه است.

بیرانوند ادامه داد: در کارگروه جوانی جمعیت شهرستان تلاش برای اجرا و عملیاتی شدن برنامه‌ها ضروری است و عملکرد جزیره‌ای برخی متولیان از عمده علت‌های موفق نبودن در این مسیر است که نتیجه بخش نخواهد بود، لذا تأکید می‌شود که باید کار کارشناسی در اولویت باشد.

وی افزود: مشوق‌ها و بسته‌های پیشنهادی نیز باید تقویت شود و برخی موضوعات از جمله نوع عملکرد در بحث تحویل زمین برای موضوع جوانی جمعیت می‌تواند بومی‌سازی شود.

فرماندار نهاوند اضافه کرد: در گذشته جامعه روستایی و عشایری ما در فرزندآوری پیشگام بوده‌اند و اینکه طبق آمار اخیراً فرزندآوری در روستاهای شهرستان کاهش یافته است زنگ خطری بسیار جدی است.

بیرانوند تأکید کرد: در این راستا باید در سطح روستاها اطلاع‌رسانی شود و دهیاران و شوراها باید نقش و وظایف خود را در بهبود شرایط جامعه روستایی برای افزایش فرزندآوری محقق کنند.

به گفته وی باید برای جوانی جمعیت و افزایش فرزندآوری سازمان‌های مردم نهاد و سمن‌ها پای کار بیایند و برایشان وظیفه تعریف شود و گزارش عملکرد از آن‌ها بخواهیم که یقینا طبق تجربه موفق عمل خواهند کرد.

فرماندار نهاوند اظهار کرد: در بحث جلوگیری از سقط جنین در شهرستان هم باید اطلاع‌رسانی‌ها افزایش داده شود و کیفیت آموزش و برنامه‌ها با افزایش مراکز جلوگیری از سقط جنین بویژه در روستاها و تسهیل در دسترسی‌ها تقویت شود.

بیرانوند افزود: آینده این کشور را نمی‌شود به دست دشمن داد و اگر کاهش جمعیت به همین منوال ادامه داشته باشد در سال‌های آینده‌ با کمبود نیروی جوان و سرمایه در کشور مواجه خواهیم شد و باید از کشورهای دیگر نیرو وارد کنیم.

وی گفت: در این حوزه همه دستگاه‌ها وظایفی دارند و باید با کار کارشناسی وارد گود شده و این زنگ خطر را برای آینده جامعه درک کرده و هشیارانه اقدام کنند. 

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha