محمد عقیقی شریف در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: در روستای لتگاه، ۳۰۰ واحد جوراب بافی فعالیت دارند که میانگین به طور متوسط در این تعداد واحدهای جوراب بافی ۲۵۰۰ دستگاه جوراب بافی فعال است.
وی با بیان اینکه هر دستگاه جوراب بافی روزانه ۱۵ جین شامل هفت کیلوگرم دارای تولید جوراب بوده است، خاطرنشان کرد: بهطور میانگین روزانه ۱۷ تُن و سالیانه ۵۰۰۰ تُن جوراب توسط ۲۵۰۰ دستگاه موجود واحدهای جوراب بافی روستای لتگاه تولید میشود.
عقیقی شریف با اشاره به اینکه بهطور استاندارد هر پنج دستگاه در یک شیفت برای یک نفر اشتغال ایجاد کرده است، بیان کرد: در حال حاضر در روستای لتگاه، قطب تولید جوراب کشور ۱۰۰۰ نفر بهصورت مستقیم پای دستگاه کار میکنند، ضمن اینکه ۷۰۰ نفر نیز کارهای جانبی از جمله پنجهگیری و بستهبندی تولیدات جوراب این واحدها را در خارج از کارگاه انجام میدهند.
وی با بیان اینکه در روستای لتگاه معروف به قطب تولید پاپوش و جوراب کشور نرخ بیکاری معکوس بوده و جزء روستاهای بدون بیکار شناخته میشود، اظهار کرد: معمولا از روستاهای اطراف نیز برای اشتغال به این روستا مراجعه دارند.
عقیقی شریف با اشاره به ضرورت ایجاد خوشه صنعتی در روستای لتگاه، ادامه داد: بهطور قطع اگر خوشه صنعتی این روستا ثبت شود کمک کار تولیدکنندگان جوراب و پاپوش این روستا خواهد بود و مشکلات آنان از طریق این خوشه پیگیری میشود.
وی اضافه کرد: متولی ایجاد خوشه صنعتی در روستای لتگاه شرکت شهرکهای صنعتی بوده که این موضوع توسط آنان در دست پیگیری است.
عقیقی شریف از تأسیس دو تعاونی تأمین نیاز جوراببافان روستای لتگاه در آینده نزدیک با پیگیری نماینده شهرستانهای بهار و کبودراهنگ خبر داد و اظهار کرد: برای حل مشکل مواد اولیه واحدهای جوراب بافی این روستا، دو تعاونی تامین نیاز با پیگیری نماینده شهرستان در این روستا در حال تأسیس بوده که برای تامین اقلام مورد نیاز چون نخ و فروش محصول وارد خواهند شد، ضمن اینکه یک تعاونی نیز در همین رابطه در این روستا دارای فعالیت است.
وی خاطرنشان کرد: مقصد اصلی تولیدات جوراب و پاپوش روستای لتگاه تهران بوده و سپس از تهران به سایر استانها ارسال و عرضه میشود.
انتهای پیام
نظرات