به گزارش ایسنا، این کانال با استناد به اظهارات مقامات اسرائیلی افزود که طرح جدید عقبنشینی از غزه که توسط رژیم صهیونیستی تایید شده است، «موقتی» است.
این کانال اشاره کرد نتانیاهو نمیخواهد پس از دوره ۶۰ روزه به جنگ پایان دهد.
این کانال توضیح داد که مذاکرهکنندگان در دوحه در تلاشند تا «نقشهها»ی مناطقی را که نیروهای اسرائیلی در طول آتشبس ۶۰ روزه در آنجا باقی خواهند ماند، اصلاح کنند.
سازمان پخش رسمی رژیم صهیونیستی نیز خبر داد میانجیگران در حال حاضر بر عقبنشینی ارتش اشغالگر از نوار غزه در طول آتشبس، از جمله عقبنشینی قابل توجه از رفح، تمرکز دارند.
این رسانه افزود که پیشنویس توافق غزه شامل آزادی ۲۸ اسیر اسرائیلی در طول آتشبس ۶۰ روزه است و اضافه کرد رژیم صهیونیستی با عقبنشینی تدریجی از شمال نوار غزه آغاز خواهد کرد و پس از آن از مناطق جنوب نوار غزه عقبنشینی خواهد نمود.
طبق پیشنویس توافقنامه که با همکاری میانجیگران تهیه شده است، آزادی ۲۸ اسیر اسرائیلی به شرح زیر خواهد بود: ۱۰ اسیر زنده و ۱۸ جسد، در ازای توقف کامل فعالیتهای نظامی و جریان کمکهای بشردوستانه به نوار غزه تحت نظارت سازمان ملل و هلال احمر.
این توافقنامه طبق یک جدول زمانی مشخص اجرا خواهد شد، به این صورت که هشت اسیر زنده در روز اول، پنج جسد در روز هفتم، پنج جسد دیگر در روز سیام، دو اسیر زنده در روز پنجاهم و اجساد هشت اسیر دیگر در روز آخر آزاد خواهند شد.
به گزارش سازمان پخش این رژیم، حماس متعهد است که در روز دهم آتشبس، اطلاعاتی درباره اسیران باقیمانده ارائه دهد، در حالی که اسرائیل اطلاعات بیش از ۲۰۰۰ اسیر غزهای را که از آغاز جنگ به صورت اداری در بازداشت بودهاند، افشا میکند.
این توافق همچنین شامل تعهد اسرائیل به آزادی تعداد زیادی از اسیران امنیتی فلسطینی، به همراه توقف کامل عملیات نظامی از لحظه شروع آتشبس و تعلیق پروازها بر فراز نوار غزه به مدت ۱۰ ساعت در روز است که در روزهای تحویل زندانیان اسرائیلی به ۱۲ ساعت افزایش مییابد.
گزارش شده است که استقرار نیروهای اسرائیلی شامل یک راه میانه و مصالحه است به طوریکه محدود به حضور در محور موراگ و حضور نظامی در برخی مناطق رفح میشود.
یدیعوت آحارانوت نیز به نقل از منابع آگاه گزارش داد که «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر اسرائیل که تحت تعقیب دادگاه کیفری بینالمللی است، به تیم مذاکرهکننده در دوحه دستور انعطافپذیری بیشتر و گزینههای تصمیمگیری گستردهتری در مذاکرات جاری برای دستیابی به توافق با جنبش مقاومت اسلامی (حماس) داده است.
این تحول همزمان با جلسه آتی کابینه امنیتی اسرائیل است که طی آن وزرا در جریان آخرین تحولات مربوط به مذاکرات در حال انجام در دوحه، پایتخت قطر، برای دستیابی به توافق چارچوب برای آتشبس در نوار غزه قرار خواهند گرفت.
رسانههای عبری از احتمال پیشرفت در نقشههایی که خطوط عقبنشینی ارتش اسرائیل را به عنوان بخشی از توافق تعریف میکنند، خبر دادهاند.
کابینه همچنین در مورد ایجاد یک شهر به اصطلاح بشردوستانه در جنوب نوار غزه بحث خواهد کرد. نتانیاهو به «ایال زامیر»، رئیس ستاد ارتش اسرائیل دستور داد تا طرحی جایگزین طرحی که در آخرین جلسه ارائه کرده بود، تهیه کند، طرحی که عملی و قابل اجرا در مدت زمان کوتاهی باشد.
اسرائیل با ایجاد پایگاههای جدید، راه را برای حضور بلندمدت در غزه هموار میکند
همچنین وبگاه اسرائیلی واللا روز سهشنبه به نقل از منابع امنیتی گزارش داد که ارتش اسرائیل در حال ایجاد پستهای بیشتر در منطقه حائل در نوار غزه و ساخت جادهها برای تسهیل دسترسی و محافظت از نیروهای خود است.
این منابع افزودند که اقدامات انجام شده توسط ارتش اسرائیل در غزه «با هدف توانمندسازی نیروها برای کنترل بهتر منطقه در طول آتشبس احتمالی و پس از آن است.»
این منابع توضیح دادند که «عملیات مهندسی انجام شده توسط ارتش اسرائیل و تقویت نیروهای زمینی آن در برخی مناطق غزه نشان میدهد که ارتش برای حضور طولانی مدت آماده میشود.»
این در حالی است که جلسات مصر، قطر و رژیم صهیونیستی در قاهره، پایتخت مصر، با حضور هیئتها و نمایندگانی از سه طرف برای بحث در مورد جزئیات تحویل کمکهای بشردوستانه به نوار غزه برگزار میشود.
شبکه خبری قاهره به نقل از منابع آگاه گزارش داد که این جلسات که در مورد ورود کمکهای بشردوستانه، خروج بیماران و بازگشت افراد سرگردان در نوار غزه بحث میکند، شاهد پیشرفت و توافق در مورد چندین موضوع مربوط به بند بشردوستانه در توافق آتشبس است.
این جلسات به مدت دو روز ادامه خواهد داشت. این منابع تاکید کردند که این جلسات بخشی از تلاشهای مصر برای توقف جنگ در نوار غزه و غلبه بر موانع ورود کمکهای کافی و مناسب به مردم غزه است.
روز دوشنبه، سرلشکر حسن رشاد، رئیس اطلاعات عمومی مصر، به عنوان بخشی از تلاشهای فشرده منطقهای برای دستیابی به توافق آتشبس در نوار غزه، با محمد بن عبدالرحمان آل ثانی، نخستوزیر و وزیر امور خارجه قطر و هیئتهای شرکتکننده در مذاکرات از هر دو طرف اسرائیلی و فلسطینی، دیدار کرد.
این دیدار بخشی از سلسله دیدارهایی است که با هدف نزدیکتر کردن دو طرف و رفع موانع دستیابی به تفاهمی که منجر به آتشبس در نوار غزه و تضمین ورود کمکهای بشردوستانه به ساکنان آن شود، انجام شده است.
انتهای پیام
نظرات