اصغری در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اینکه ۸۰ درصد باغات و ۶۰ درصد از زراعت باغی این استان در حوضه دریاچه و در ۹ شهرستان قرار گرفته و کشاورزی این مناطق به شدت تحت تاثیر شرایط و تغییرات دریاچه ارومیه است، اظهار کرد: اگرچه آمار دقیقی از میزان باغات خشکشده در دست نیست، اما با توجه به اینکه کشاورزی در استان ماهیتی معیشتمحور دارد، اغلب باغات خشکشده رها نشده و یا به کشت زراعی تغییر یافتهاند، یا با گونههایی که نیاز آبی کمتری دارند جایگزین شدهاند.
اصغری با اشاره به برنامههای سازمان جهاد کشاورزی برای مقابله با بحران خشکسالی و احیای باغات اطراف حوضه آبریز دریاچه ارومیه خاطرنشان کرد: اجرای طرحهای آموزشی و ترویجی در زمینه مصرف بهینه آب، استفاده از روشهای آبیاری نواری و تحت فشار، اصلاح باغات، کاشت درختان کمآببر، ترویج پایههای رویشی، تغذیه اصولی، و مدیریت آفات، بیماریها و هرس از جمله اقدامات در حال اجراست.
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی با اشاره به اینکه گونههایی نظیر انگور و پسته به دلیل مقاومت بالا مورد استقبال قرار گرفتهاند، یادآورشد: در مقابل، زیتون سازگاری لازم با شرایط اقلیمی منطقه را نداشته و عملکرد مناسبی از خود نشان نداده است.
وی اظهارکرد: عمده باغات اصلاحی و جایگزینشده از سیستم آبیاری قطرهای بهرهمند هستند و حدود ۱۵ درصد از سطح باغات استان در این مناطق به شیوههای نوین آبیاری مجهز شدهاند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی درباره تأثیر خشکسالی بر معیشت و مهاجرت نیز گفت: به دلیل جایگزینی باغات و حفظ فعالیت کشاورزی، تاکنون مهاجرت قابل توجهی از مناطق اطراف دریاچه ارومیه گزارش نشده است.
انتهای پیام
نظرات