دکتر حسن وحید امروز چهارشنبه ۲۵ تیر در حاشیه سفر به سمنان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: ۱۴ میلیون هکتار کانون بحرانی گرد و غبار در داخل کشور داریم و این در حالیست که افزون بر ۲۷۰ میلیون هکتار کانون بحرانی گرد و غبار در کشورهای همسایه و مناطق پیرامونی کشورمان قرار دارد که گرد و غبارهای داخل کشور متاثر از آنها است.
وی ادامه داد: متاسفانه بسیاری از مشکلات زیستمحیطی فعلی که کشورمان با آن روبروست ناشی از فعالیت همین کانونهای بحرانی پیرامونی کشور است.
معاون آبخیزداری، مراتع و امور بیابان سازمان منابع طبیعی وآبخیزداری کشور از سمنان به عنوان یکی از استانهای درگیر با کانونهای بحرانی نام برد و تصریح کرد: خوشبختانه در سطح کشور و از جمله در استان سمنان طرحهای متعددی با هدف مقابله با این کانونها اجرایی شده است.
وی از همراهی دولت و مجلس برای مقابله موثر با این کانونها خبر داد و گفت: دولت هر ساله اعتبارات خوبی به منابع طبیعی و آبخیزداری اختصاص میدهد تا با اجرای طرحهای مختلف به مقابله با این پدیده بپردازد.
معاون آبخیزداری، مراتع و امور بیابان سازمان منابع طبیعی وآبخیزداری کشور با بیان اینکه تمهیدات خوبی در برنامه هفتم توسعه برای مقابله با بحرانهای زیست محیطی و از جمله کانونهای فرسایش بادی، گرد و غبار، سیلاب و... اندیشیده شده است افزود: بروز سیلابهای ناشی از بارندگیهای سیلخیز از جمله بحرانهایی است که استانهای مختلف و از جمله سمنان نیز با آن دست و پنجه نرم میکند.
وی از اجرای برنامههای آبخیزداری و آبخوانداری به عنوان یکی از راهکارهای مقابله با سیلابهای فصلی نام برد و گفت: در برنامه هفتم توسعه، اجرای طرحهای آبخیزداری در ۱۲۰ میلیون هکتار از مناطق مستعد سیلاب کشور برنامهریزی شده که انشالله با تخصیص اعتبارات این بخش، این طرحها در استانهای مختلف اجرایی خواهد شد.
سطح فرسایش خاک در کشور بالاتر از نرم جهانیست
وی از فرسایش خاک به عنوان یکی دیگر از بحرانهای مبتلابه طبیعت کشور نام برد و اظهار کرد: سطح فرسایش خاک در کشور نسبت به نرم جهانی بسیار بالاتر است.
معاون آبخیزداری، مراتع و امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با بیان اینکه دولت برنامههای خوبی در این بخش در دستور کار دارد ادامه داد: بر اساس برنامهریزیهای دولت باید طی برنامه هفتم و با اجرای طرحهای پیشبینی شده، میزان فرسایش خاک در کشور ۲۰ درصد کاهش بیابد.

وحید از بحرانی بودن وضعیت مراتع بدلیل خشکسالیهای متعدد خبر داد و اظهار کرد: مراتع در اقتصاد کشور و خصوصا اقتصاد عشایر و دامداران نقش بسیار مهمی دارد.
وی با بیان اینکه میزان مراتع درجه سه و کم تراکم کشور به کمتر از ۵۰ میلیون هکتار رسیده اضافه کرد: در طول برنامه هفتم توسعه باید ۲۰ میلیون هکتار از مراتع کشور احیاء شود.
جلوگیری از تشدید بحران آب با مدیریت مصارف و جبران کسری سفرههای زیرزمینی
معاون آبخیزداری، مراتع و امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با اشاره به وضعیت بحرانی منابع آبی در کشور گفت: با توجه به بحران آبی فعلی، صرفهجویی در منابع آبی، رعایت الگوی کشت، مدیریت بهتر منابع آبی در دو بخش شهری و روستایی امری ضروری است.براساس اعلام دستگاههای مسئول با کسری ۱۴۰ تا ۱۶۰ میلیارد مکعبی در حوزه آبهای زیرزمینی مواجهایم که جبران این میزان کسری منوط به اجرای طرحهای متعدد آبخیزداری و آبخوانداری است.
به گفته این مدیر مسئول برای اینکه بحران آب در کشور تشدید نشود باید برای مدیریت مصارف آبی در همه بخشها برنامهریزی دقیقی انجام شود تا بخشی از کسریهای موجود در منابع و سفرههای زیرزمینی جبران شود.
وی با اشاره به معضل جدی کمبود منابع آبی در استان سمنان افزود: اجرای طرحهای آبخیزداری و خصوصا آبخوانداری میتواند تا حد زیادی به بهبود منابع زیرزمینی استان کمک کند.
معاون آبخیزداری، مراتع و امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور کاهش منابع زیرزمینی را از عوامل موثر در تشدید بحران فرسایش خاک و فرسایش بادی ارزیابی و خاطرنشان کرد: با کاهش منابع زیرزمینی و افزایش فرسایشها، شاهد بروز پدیده فرونشست در دشتها که از منابع اصلی اقتصادی کشورند خواهیم بود.
انتهای پیام
نظرات