• چهارشنبه / ۲۵ تیر ۱۴۰۴ / ۱۴:۱۷
  • دسته‌بندی: هوش مصنوعی
  • کد خبر: 1404042515855
  • خبرنگار : 71589

هزینه هنگفت گوگل برای تأمین انرژی مراکز داده و توسعه هوش مصنوعی

هزینه هنگفت گوگل برای تأمین انرژی مراکز داده و توسعه هوش مصنوعی

شرکت گوگل ۳ میلیارد دلار برای تأمین انرژی مراکز داده و توسعه هوش مصنوعی خود هزینه می‌کند.

به گزارش ایسنا، گوگل قراردادی ۳ میلیارد دلاری برای تأمین ۳۰۰۰ مگاوات انرژی برق‌آبی منعقد کرده است، زیرا به دنبال تأمین نیازهای داده پلتفرم‌های رو به رشد هوش مصنوعی و محاسبات ابری خود با استفاده از انرژی پاک و کم‌هزینه است.

به نقل از انگجت، بخش انرژی‌های تجدیدپذیر شرکت مدیریت دارایی بروکفیلد(Brookfield ) می‌گوید که قراردادش با گوگل بزرگترین قرارداد در نوع خود برای انرژی برق‌آبی است. مرحله اول این قرارداد، ۶۷۰ مگاوات برق بدون کربن از نیروگاه‌های هولت‌وود(Holtwood ) و سیف هاربر(Safe Harbor) در پنسیلوانیا برای گوگل فراهم خواهد کرد.

توافقنامه چارچوب برق‌آبی(HFA) به گوگل اجازه می‌دهد تا تأسیسات موجود را در تعهد مداوم خود برای افزودن برق بیشتر به شبکه، ارتقاء یا توسعه دهد. در ابتدا، تلاش‌های گوگل عمدتاً بر روی PJM که بزرگترین شبکه برق در ایالات متحده با ۶۵ میلیون مشتری است، متمرکز خواهد بود که در حال حاضر برای پاسخگویی به تقاضای داده‌های پروژه‌های هوش مصنوعی به ظاهر سیری‌ناپذیر و تشنه انرژی شرکت‌های بزرگ فناوری با مشکل مواجه است.

با گذشت زمان، شرکای جدید این امکان را خواهند داشت که به مناطق دیگر کشور نیز گسترش یابند.

گوگل در بیانیه‌ای اعلام کرد که به «رشد مسئولانه زیرساخت‌های دیجیتالی که زندگی روزمره مردم، جوامع و مشاغل را تأمین می‌کند»، متعد است.

آخرین قرارداد انرژی گوگل در همان هفته‌ای منعقد شد که رقیب هوش مصنوعی آن یعنی شرکت متا(Meta) اعلام کرد که صدها میلیارد دلار را برای تعدادی از مراکز داده با مصرف چند گیگاوات انرژی، به عنوان بخشی از تلاش خود برای ایجاد «ابرهوش» در سطح بهتر از انسان در تمام حوزه‌های هوش مصنوعی خود هزینه خواهد کرد.

این پردیس‌های جدید از بزرگترین پردیس‌های روی زمین خواهند بود و اولین پردیسی که سال آینده به بهره‌برداری خواهد رسید، پرومتئوس(Prometheus) مستقر در اوهایو خواهد بود.

یک مرکز داده معمولی روزانه حدود ۵۰۰ هزار گالن آب مصرف می‌کند، اما طبق گزارش اخیر نیویورک تایمز، مجتمع‌های نوظهور متمرکز بر هوش مصنوعی که توسط غول‌های فناوری ساخته می‌شوند، می‌توانند این رقم را به میلیون‌ها گالن برسانند.

وقتی حجم آب مورد نیاز برای تأمین انرژی این تأسیسات از آنچه به راحتی در دسترس است، بیشتر می‌شود، جوامع محلی اغلب از طریق افزایش قیمت‌ها و کمبود احتمالی آب در آینده، متحمل فشار می‌شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha