• چهارشنبه / ۲۵ تیر ۱۴۰۴ / ۱۹:۵۳
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1404042516121
  • خبرنگار : 50040

رئیس سازمان زمین شناسی:

به دنبال تهیه زمین شناسی دریایی هستیم

به دنبال تهیه زمین شناسی دریایی هستیم

ایسنا/گیلان رئیس سازمان زمین شناسی، اقتصاد دریامحور را مورد توجه رهبر انقلاب و از برنامه های رئیس جمهوری دانست و تأکید کرد: به دنبال تهیه زمین شناسی دریایی هستیم که ضمن کمک به زیرساخت های دریایی، اکتشاف منابع معدنی دریا را در دستور کار دارد.

داریوش اسماعیلی چهارشنبه ۲۵ تیر در دیدار با استاندار گیلان، با تأکید بر ضرورت تصمیم‌گیری‌های علمی در حوزه عمران و توسعه، اظهار کرد: فعالیت‌های سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور در دو حوزه اصلی تعریف شده است؛ یک بخش به مطالعات زمین‌شناسی و پایش مخاطرات زمین‌شناختی مانند زلزله و زمین لغزش و فرونشست و گرد و غبار و فرسایش خاک و... اختصاص دارد و بخش دیگر مربوط به اکتشاف منابع معدنی شامل مواد فلزی و غیرفلزی و منابع نوین همچون انرژی‌های زمین‌گرمایی است.

وی تهیه نقشه های عمومی زمین شناسی را یکی از ماموریت های این سازمان دانست و اظهار کرد: ماموریت دیگر سازمان، تولید داده های پایه برای اکتشافات مواد معدنی است که منجر به کاهش بالغ بر ۶۰ درصدی ریسک سرمایه گذاری می شود.

رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور با اشاره به اهمیت مشارکت بخش خصوصی در فرایند اکتشاف، افزود: سازمان زمین‌شناسی از واگذاری پروژه‌های اکتشافی به بخش خصوصی حمایت می‌کند، مشروط بر اینکه با نظارت علمی و دقیق همراه باشد تا سلامت فنی طرح‌ها تضمین شود.

اسماعیلی با تأکید بر لزوم معرفی پتانسیل های معدنی بر روی نقشه ها، اضافه کرد: امکانات و اعتبارات سازمان زمین شناسی محدود بوده و لذا به طرف برون سپاری فعالیت های حوزه خدمات اکتشاقی با کمک بخش های غیر دولتی رفتیم.

وی همچنین به ظرفیت‌های دریایی کشور اشاره کرد و ادامه داد: در راستای توسعه اقتصاد دریامحور، سازمان زمین شناسی آمادگی دارد برای شناخت ظرفیت‌های زمین‌شناسی و ایجاد زیرساخت‌های مرتبط با منابع معدنی دریایی در گیلان و سایر استان‌های ساحلی کشور همکاری کند.

رئیس سازمان زمین شناسی اقتصاد دریامحور را مورد توجه رهبر انقلاب و جزو برنامه های رئیس جمهور دانست و تأکید کرد: به دنبال تهیه زمین شناسی دریایی هستیم که ضمن کمک به زیرساخت های دریایی، اکتشاف منابع معدنی دریا را در دستور کار دارد.

اسماعیلی با بیان اینکه مطالعات زمین شناسی دریا از ساحل تا عمق مشخص آغاز می شود و شامل ژئومورفولوژی و رسوب شناسی و ژئوفیزیک دریایی و... است، گفت: گیلان از نعمت جنگل برخوردار است و فرصت استفاده از معادن را ندارد لذا می توان بر منابع معدنی دریا متمرکز شد.

وی با اعلام آمادگی در جهت پیشبرد و حمایت از پروژه های زمین شناسی در استان، ابراز امیدواری کرد: با همراهی مدیریت عالی استان، زمینه شکوفایی بیش از پیش فعالیت های این سازمان در استان فراهم آید.

رئیس سازمان زمین شناسی با اشاره به مشکلات گیلان درباره تأمین مواد اولیه و مصالح ساختمانی، اظهار کرد: آمادگی انجام طرح مطالعاتی برای شناسایی مصالح ساختمانی استان و اولویت‌بندی این مناطق را داریم؛ همچنین آماده مطالعات زمین شناسی پروژه راه آهن رشت - آستارا هستیم.

هادی حق‌شناس، استاندار گیلان نیز، با تأکید بر اهمیت مطالعات پایه‌ای در طرح‌های عمرانی و زیرساختی، گفت: توسعه پایدار زمانی محقق می‌شود که تصمیم‌گیری‌ها بر پایه داده‌های علمی بویژه اطلاعات زمین‌شناسی و زیربنایی انجام گیرد؛ نه براساس تصمیمات غیرکارشناسی و شتاب‌زده.

وی پرهیز از اجرای پروژه‌های آسیب‌زا برای محیط زیست را مورد توجه قرار داد و افزود: گاه کافیست اقدام اشتباهی انجام نشود؛ در بسیاری از موارد، تصمیم بموقع نگرفتن، بهتر از اجرای طرحی ناقص یا مضر است.

استاندار گیلان با اشاره به وضعیت بحرانی تالاب انزلی، این تالاب را نه یک تهدید، بلکه یک فرصت ملی دانست و تصریح کرد: تالاب انزلی با وسعت ۲۰ هزار هکتار و ورود سالانه دو میلیارد مترمکعب آب شیرین، ظرفیتی فوق‌العاده برای کشور محسوب می‌شود و قابل مقایسه با پروژه‌های بزرگ انتقال آب نیست، اما به دلیل ورود مستمر فاضلاب انسانی، صنعتی و کشاورزی، بخش زیادی از این ظرفیت از دست رفته و احیای آن نیازمند اقدام فوری است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha