• چهارشنبه / ۲۵ تیر ۱۴۰۴ / ۲۱:۱۳
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 1404042516147
  • خبرنگار : 50189

افتتاح ۴۰۴۷ طرح اشتغالزایی با حضور معاون وزیر کار در کرمان

افتتاح ۴۰۴۷ طرح اشتغالزایی با حضور معاون وزیر کار در کرمان

ایسنا/کرمان در جریان سفر رئیس سازمان بهزیستی کشور به استان کرمان، چهار هزار و ۴۷ طرح اشتغالزایی بعنوان بخشی از تعهد اشتغال بهزیستی استان در سال گذشته افتتاح شد. 

این طرح‌ها،   بوده‌اند که نه‌تنها بطور کامل محقق شده، بلکه بیش از تعهد تعیین‌شده نیز اشتغال ایجاد شده است.

معاون وزیر کار شامگاه چهارشنبه ۲۵ تیر با حضور در مرکز نیکوکاری رعد بعنوان یک سمن فعال در حوزه حمایت از اشتغال معلولان، از پروژه‌های اشتغال‌زایی و خدمات توانمندسازی افراد دارای معلولیت بازدید کرد. 

برپایه این گزارش، در این مرکز دو کارگاه جدید شیرینی‌پزی و خیاطی افتتاح شد که در آنها افراد دارای معلولیت و فرزندان مددجویان بهزیستی مشغول به کار شده‌اند. 

مسئولان مرکز نیکوکاری رعد اعلام کردند که پشتیبانی شغلی در قالب یک مدل پنج‌مرحله‌ای برای افراد دارای معلولیت اجرا می‌شود که شامل مشاوره، آموزش مهارت، معرفی به کار، تثبیت شغلی و پشتیبانی پس از اشتغال است. این مدل بر اساس طرح اشتغال حمایت‌شده (SE) از کشور سوئد بومی‌سازی شده و در ایران اجرا می‌شود.

این مرکز نیکوکاری در شش حوزه اصلی به افراد دارای معلولیت خدمات ارائه می‌دهد که شامل آموزش‌های فنی و حرفه‌ای در بیش از ۱۵ رشته بر اساس استانداردهای سازمان فنی‌وحرفه‌ای، اشتغال حمایت‌شده برای حمایت مرحله‌به‌مرحله از افراد دارای معلولیت در مسیر ورود به بازار کار، توانبخشی تخصصی و فردی برای ارتقای مهارت‌های جسمی و ذهنی مددجویان، پیشگیری از بروز معلولیت‌ها از طریق آموزش و آگاه‌سازی خانواده‌ها، خدمات رفاهی و اجتماعی شامل حمایت معیشتی، برگزاری اردوها، برنامه‌های فرهنگی و سفرهای داخلی و خارجی و راه‌اندازی کلینیک دندانپزشکی رایگان ویژه معلولان جسمی - حرکتی، که بزودی آغاز به کار خواهد کرد.

در پایان این مراسم سید جواد حسینی ضمن تقدیر از عملکرد مرکز رعد، تأکید کرد: این مجموعه نماد مشارکت مؤثر بین مردم، نهادهای مدنی و دولت است. 

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: تحقق اشتغال پایدار برای افراد دارای معلولیت، از مهم‌ترین اولویت‌های ماست و مراکزی مانند رعد، می‌توانند الگوی توسعه در سراسر کشور باشند.

وی با تأکید بر اهمیت ایجاد چرخه کامل توانمندسازی مددجویان، بویژه افراد دارای معلولیت، اظهار کرد: امروز نیاز داریم که بیش از گذشته فرصت‌آفرینی کنیم. بخشی از کمبودهایمان در همین چرخه است؛ چرخه‌ای که از حمایت آغاز می‌شود و با آموزش، کسب مهارت، ورود به بازار کار و نهایتاً تولید و توزیع به ثمر می‌نشیند.

معاون وزیر کار افزود: در این مسیر، تلاش کرده‌ایم با پیش‌قدم شدن و حمایت از مؤسسات فعال در این حوزه، بخشی از موانع را برطرف کنیم. تخصیص یارانه به مؤسسات توانبخشی و اشتغال‌محور، یکی از اقداماتی است که بویژه در شرایط سخت افراد دارای بیماری‌ها یا ناتوانی‌های شدید، اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.

رئیس سازمان بهزیستی کشور همچنین به یکی از طرح‌های مهم این سازمان در حوزه انرژی‌های نو اشاره کرد و گفت: یکی از تعهدات ما در استان کرمان، احداث چهار ساختگاه پنل خورشیدی است. این ساختگاه‌ها ظرفیت تولید ۱۲ مگاوات برق را دارند و می‌توانند برای تعدادی از مددجویان، بویژه افراد دارای معلولیت، فرصت شغلی ایجاد کنند.

وی ادامه داد: باید در گام اول از مددجویانی که بویژه دچار چند معلولیتی هستند، حمایت جدی شوند. سپس باید آنها را وارد مسیر آموزش کنیم، به آنها مهارت بیاموزیم و در نهایت شرایطی را فراهم کنیم که بر اساس آن مهارت‌ها وارد اشتغال شوند. این یعنی به جریان انداختن چرخ توسعه اجتماعی و اقتصادی.

در پایان، حسینی تأکید کرد: اگر می‌خواهیم یک جامعه پویا داشته باشیم، باید با تمام توان از این چرخه حمایت کنیم؛ از حمایت اولیه تا کارآفرینی و خوداتکایی کامل مددجویان. این مسیر نیاز به استمرار و همت همگانی دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha