ابراهیم شیخ پنجشنبه ۲۶ تیر در نشست فعالان اقتصادی شهرستان بهار با اشاره به بازدیدهای میدانی امروز خود از چند واحد تولیدی در این شهرستان گفت: بازدیدهای امروز نشان داد صنایع فعال این شهرستان به ویژه در گروه غذایی و نساجی با چالشهایی همچون تامین سرمایه در گردش و بهروزرسانی تجهیزات مواجه هستند.
وی افزود: برای رفع این مشکلات از ظرفیتهای تبصره ۱۸ و تسهیلات طرحهای پیشران استفاده خواهیم کرد تا ضمن تامین مواد اولیه، تجهیزات و سرمایه لازم، تولید با کیفیتتر و مستمر در این صنایع حفظ شود.
معاون صنایع عمومی وزیر صمت با اشاره به واحدهای در حال توسعه، بیان کرد: این واحدها نیازمند تکمیل ماشینآلات داخلی و تسهیلات مالی هستند که در وزارتخانه با جدیت پیگیری می شود.
شیخ همچنین با تاکید بر اهمیت مشارکت مردم با مسئولان یاد آور شد: امیدواریم با پیگیری مداوم و اقدامات عملی، بتوانیم گامهای مهمی در راستای رونق تولید و توسعه اقتصادی شهرستان بهار برداریم تا با این اقدامات این منطقه به قطب صنعتی و اقتصادی استان تبدیل شود.
ساماندهی خوشه تریلیسازی و تعیین تکلیف واحدهای نیمهکاره، اولویتهای صنعتی در شهرستان بهار
مدیرکل صمت استان همدان هم در این نشست ساماندهی خوشه تریلیسازی و تعیین تکلیف واحدهای نیمهکاره را از اولویتهای صنعتی در شهرستان بهار دانست و اظهار کرد: شهرستان بهار به واسطه ظرفیتهای ویژه صنعتی و کشاورزی، بهخصوص در صنایع تبدیلی، از استعدادهای قابل توجهی برخوردار بوده و نزدیکی این شهرستان به مرکز استان و راههای مواصلاتی اصلی، موقعیت ممتاز و فرصتی مناسب برای توسعه اقتصادی و صنعتی ایجاد کرده است.
محمدعلی محمدی با اشاره به اهمیت ساماندهی فعالیتهای صنعتی افزود: موضوع خوشه تریلیسازی که یکی از مطالبات جدی فعالان اقتصادی و مردم منطقه است، به دلیل پراکندگی و نبود هماهنگی میان واحدهای تولیدی، نیازمند مطالعات و بررسیهای کارشناسی بوده و بر اساس این بررسیها، امکان شکلگیری خوشه صنعتی یا شهرک تخصصی با هدف ایجاد هماهنگی و بهرهمندی از مزایای جمعی وجود دارد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان همدان همچنین به دستورالعمل جدید در خصوص تعیین تکلیف واحدهای نیمهکاره و راکد اشاره کرد و گفت: این موضوع با همکاری دستگاههای مرتبط، در دست بررسی است تا راهکارهای عملیاتی و مناسبی برای پیشبرد این پروژهها ارائه شود.
محمدی در ادامه تأکید کرد: با تدابیر استاندار و هماهنگی مدیران استانی و فعالان اقتصادی، زمینه رفع مشکلات تولید و توسعه پایدار صنعتی در شهرستان بهار فراهم شده و این منطقه میتواند به قطب مهم اقتصادی استان همدان تبدیل شود.
ضرورت توسعه صنایع داروهای گیاهی در شهرستان بهار
نماینده مردم شهرستانهای بهار و کبودراهنگ هم بر ضرورت توسعه صنایع داروهای گیاهی در شهرستان بهار تأکید کرد و گفت: با توجه به ظرفیت خوب منطقه در رابطه با گیاهان دارویی مختلف نظیر سیاه دانه، گشنیز و رازیانه راهاندازی صنایع داروهای گیاهی در این شهرستان میتواند از نقش موثری در رونق کشت گیاهان دارویی به عنوان گیاهان کم آب بر برخوردار باشد و کشاورزان منطقه را از کشت محصولات پرآب بر نظیر سیب زمینی به سمت توسعه کشت این نوع از محصولات سوق دهد.
فتح الله توسلی با اشاره به ظرفیت مهم شهرستانهای بهار و کبودراهنگ در حوزه صنایع و واحدهای تولیدی مختلف تصریح کرد: بازدیدهای اخیر معاونین وزارت صمت از شهرستان در حوزههای صنایع غذایی، شیمیایی، نساجی و دارویی بسیار اثرگذار بوده است.
وی افزود: کارخانههای مهمی مانند کارخانه نشاسته با ظرفیت تولید نشاسته گندم و سیبزمینی، شرکت تولیدی انتقالات آب، کارخانه کاغذ، سرامیک، هنر صنعت جهانی سفال لالجین با ۱۳۰۰ کارگاه و اشتغال هزاران هنرمند و کارگر از جمله ظرفیتهای شاخص شهرستان است.
نماینده مردم کبودرآهنگ و بهار در مجلس با اشاره به معدن بزرگ صبانور ایرانیان افزود: سال گذشته این معدن سه هزار میلیارد تومان سوددهی داشت که نشاندهنده اهمیت این بخش است.
توسلی در ادامه با اشاره به اینکه ۲۰ درصد جوراب بازار تهران در کارگاه های جوراب بافی روستای لتگاه شهرستان بهار تولید میشود، گفت: روستاهای دستجرد، کردآباد و ویان کبودراهنگ در بحث نساجی با ۱۳۰۰ کارگاه و ۲۵۰۰ نفر اشتغال خیاطان بخش اعظم تولید مانتوی بازار کشور را برعهده دارند که این امر ظرفیت بسیار بزرگ برای این دو شهرستان به شمار میرود.
وی با اشاره به نیازمندی این کارگاه های تولیدی به تسهیلات خاطرنشان کرد: برندسازی، تشکیل اتحادیه، شناسنامه دار شدن واحدها، سرمایه در گردش و تسهیلات بانکی،نوسازی ماشین آلات از جمله مشکلات و مطالبات این واحدهای تولیدی بوده که مرتفع شدن این مشکلات تولید کنندگان منطقه امری ضروری است.
توسلی با اشاره به ظرفیت صالح آباد در بحث تریلرسازی افزود: در حال حاضر شهر کامیون شهر شهر صالح آباد در حال احداث بوده که برای ادامه روند این پروژه بزرگ غرب کشور نیاز به حمایت وزارت صمت و بانک ها خواهد بود.
وی با اشاره به شهر مهاجران در بحث تولید شوریجات و ترشیجات، اظهار کرد: احداث ناحیه صنعتی این شهر در حال پیگیری بوده و کارهای آن در دست انجام است.
توسلی اضافه کرد: برای حل مشکل کارگاهها و واحدهای تولیدی شهرستانهای بهار و کبودراهنگ به دو همت خط اعتباری برای صنایع نیاز بوده که از طریق تسهیلات توسط بانکها به این کارگاه ها پرداخت شود.
وی ضمن قدردانی از سفر معاون وزیر صمت به شهرستان بهار اظهار کرد: حضور مسئولان کمک بزرگی برای آشنایی با ظرفیتهای منطقه و تسهیل در تصمیمگیری.ها دارد و قطعا برکات زیادی برای اقتصاد و صنعت ملی خواهد داشت.
نماینده مردم کبودرآهنگ و بهار در خانه ملت با اشاره به سفر اخیر وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به این منطقه گفت: پس از این سفر، وزیر محترم در حضور رهبر انقلاب ظرفیتهای حوزه نساجی و خیاطی استان همدان را تشریح کرد که مورد توجه مقام معظم رهبری قرار گرفت و این خود دستاورد مهمی بود.
انتهای پیام
نظرات